Min IP-adresse

min ip

Dersom du allerede bruker en VPN når du er på nett, har du ingenting å frykte og kan bruke nettet fritt som du selv ønsker. Dersom du derimot ikke benytter deg av en VPN bør du være oppmerksom på at du er synlig og tilgjengelig for andre rundt deg. Selv om det å være synlig ikke er farlig i seg selv, kan det være farlig hvis denne informasjonen kommer i feil hender. Et eksempel på hva noen kan gjøre med min ip-adresse er å utføre et DDoS angrep. Dette kan føre til at nettverket ditt ikke fungerer lenger, eller verste fall ødelegge ruteren din.

Prøv nå
Nettbeskyttelse på min ip adresse med ExpressVPN - OPP TIL 49% AVSLAG

ExpressVPN er den beste VPN for nybegynnere! Få 3 MÅNEDER GRATIS med abonnementet ditt og bruk tjenesten risikofritt i 30 dager med pengene-tilbake-garantien deres.

Artikkelen oppdatert på: 9. juni 2024

Finn min IP adresse

En nettside eller en applikasjon som bruker data vil lagre både nettleserhistorikken og min IP adresse på sitt nettverk. For å illustrere at hva er min IP adresse blir lagret, se her:

IP:
City:
Country:
ISP:

Det er mulig for meg å se hvilken nettleser du bruker, hvilket språk denne er stilt inn på, og hvilket operativsystem du bruker. Jeg har også tilgang til både min IP-adresse og din geografiske plassering akkurat nå. Det er fullt forståelig om du synes dette er skummelt og vil vite hva er IP adresse min.

  1. Gå til telefonens innstillinger.
  2. Velg «Om enheten.»
  3. Trykk på «Status».
  4. Her kan du finne informasjon om enheten din, inkludert min IP adresse.

min ip-adresse

Hva er en IP-adresse?

Alle enheter må ha en unik adresse for å få tilgang til internett. Min IP-adresse kan være enten statisk eller dynamisk. Du spør kanskje deg selv, hva er min ip adresse? Det skal jeg forklare nå! En IP adresse, eller Internet Protocol adresse, er en serie tall som identifiserer enhver enhet i et nettverk. Datamaskiner bruker adresser for å kommunisere med hverandre både over internett og andre nettverk. Noen ganger kan adresser krasje sammen, altså at de ikke vil kommunisere. Derfor er det viktig å vite hva er IP adressen min og hva er min ip.

Er det min statisk eller dynamisk?

At adressen er statisk innebærer at du har den samme adressen du har blitt tildelt av din internettoperatør, også kalt ISP (Internet Service Provider). Dersom du har en statisk adresse, blir denne ikke endret. Har du derimot en dynamisk adresse vil adressen endre seg enten når ISP-en er innstilt på det eller ved gjenstart av internettruteren.

Offentlig og lokalt

Når en person, et selskap eller myndigheter har tilgang til min IP-adresse, er det også mulig for vedkommende å se din nøyaktige plassering. Dette kan man finne ut fordi min adressen viser hvilket geografisk punkt du har koblet deg til fra. Det spiller ingen rolle om du er pålogget gjennom trådnett, trådløst nett (wifi) eller mobildata.

IPv4 og IPv6

En IP-adresse (Internet Protocol) er en numerisk etikett som tildeles hver enhet som er koblet til et datanettverk som bruker IP-protokollen for kommunikasjon. En IP-adresse fungerer som en identifikator for en bestemt enhet på et bestemt nettverk. adressen kalles også et Internet Protocol-nummer eller Internett-adresse.

Adressen spesifiserer det tekniske formatet for adresserings og pakkeskjemaet. De fleste nettverk kombinerer Internet Protocol med en TCP (Transmission Control Protocol). Det gjør det også mulig å utvikle en virtuell forbindelse mellom en destinasjon og en kilde.

IPv4 er en IP-versjon som er mye brukt for å identifisere enheter på et nettverk ved hjelp av et adresseringssystem. Det var den første versjonen av Internet Protocol som ble distribuert for produksjon i ARPANET i 1983. Den bruker et 32-biters adresseskjema for å lagre 2^32 adresser som er mer enn 4 milliarder adresser. Den regnes som den primære Internett-protokollen og bærer 94% av Internett trafikken.

IPv6 er den nyeste versjonen av Internett protokollen. Denne nye IP-adresseversjonen blir distribuert for å oppfylle behovet for flere Internett adresser. Det var rettet mot å løse problemer som er knyttet til IPv4. Med 128-bit adresserom tillater den 340 undemillion unik adresseplass. IPv6 kalles også IPng (Internet Protocol next generation).

Dersom du ønsker å reservere deg mot at min IP-adresse blir eksponert, må du enten gjemme eller endre den. Den beste måten å gjøre det på, er ved hjelp av en VPN. En god VPN for dette formålet er ExpressVPN. Denne er først og fremst ment for de som ønsker å gjemme adressen sin eller endre den kontinuerlig. På denne måten holder man nemlig hva er min IP adresse, og dermed identiteten sin, skjult.

hva er min ip adresse

Er Internet Protocol-adresse min synlig når jeg bruker private browsing?

Svaret på dette er dessverre ja, hva er min ip adresse kan andre se. Hverken «private browsing»-funksjonen til Firefox eller incognitofunksjonen til Chrome er i stand til å gjemme min IP adresse. Disse spesialfanene eller -vinduene kan kun beskytte den lokale navigasjonsdataen på enheten din. Dataen er likevel overført i fritt lende på nettet og kan snappes opp. Internet Protocol-adresse din er med andre ord synlig for alle nettsidene du besøker. Den eneste måten å fullt ut beskytte deg mot dette er ved å bruke en VPN.

Hvordan kan jeg gjemme Internet Protocol-adresse min og hva er min IP adresse

Den eneste måten du kan gjemme min IP adresse på, er ved å bruke en annen Internet Protocol-adresse. Det finnes to måter å få til dette:

  1. Bruk en proxy. Du kan putte proxyadressen (enten den er offentlig eller privat) direkte inn i nettleseren.
  2. Bruk en Tor. Tor er et gratis og åpen kildekode-nettverk. Som en VPN lar den også brukere koble til internett anonymt.
  3. Knytt deg til en VPN-tjeneste for å få en ny Protocol-adresse-adresse. Jeg vil anbefale deg denne løsningen ettersom en VPN også krypterer dataen din så du er fullstendig anonym på nettet. Alle enhetene dine (telefoner, nettbrett, datamaskiner) kan knyttes til internett med en ny Internet Protocol-adresse som er sikker og som krypterer alle dine data. Les mer her.

min ip adresse

Hva er min ip adresse: Konklusjon

På nettsiden våres finner du flere artikler om hvordan du kan beskytte personlige data på internett, ved hjelp av en VPN-tjeneste. Vi har identifisert og testet de beste VPN-ene som er tilgjengelige på markedet. Disse garanterer 100% sikkerhet, noe som bare er mulig ved hjelp av en god VPN. Nå har du forhåpentligvis fått svaret på hva er min IP adresse.

PersonvernPåNettet.no