Endre IP Adresse – hvordan og hvorfor?

Det kan være mange grunner til å endre IP adresse. Først og fremst kan det være nyttig for å ikke bli sporet på nettet, og for å unngå at nettsteder samler inn personlig informasjon om deg. Det kan også være veldig gunstig å bytte IP adresse dersom man ønsker å se innhold på strømmetjenester som ikke er tilgjengelig i Norge. Med å få ny IP adresse kan man selv velge hvilket land IP adressen skal være lokalisert i, og på den måten kan man se innhold som egentlig bare er tilgjengelig i det bestemte landet – selv om man oppholder seg i Norge.

SKAFF DEG ExpressVPN
Endre IP adresse med ExpressVPN

ExpressVPN være det naturlige valget når du skal velge VPN til sikre din identitet på nett med 30 dagers pengene tilbake garanti.

Hva er en og hvordan endre IP adresse?

Før man går i gang og skal endre IP adresse, kan det være lurt å vite hva en IP adresse faktisk er. En IP adresse er et sett med tall og punktum. Dette settet med tall og punktum er unikt for hver enhet (PC, mobil, internett, o.l.). Et eksempel på en IP adresse kan være: 192.0.43.10 (fører til eksempel domene). I en slik IP adresse befinner det seg mye informasjon. Blant annet om hvor enheten man bruker befinner seg.

endre ip adresse

Her trengs det ikke en rakettforsker for å forstå hvorfor det kan være lurt å bytte IP adresse. Det er nemlig fult mulig å bytte IP adresse, og videre i denne artikkelen kan du finne ut hvordan endre IP adresse. Sjekk min ip-adresse her.

Gå til ExpressVPN
Eksklusivt tilbud til slutten av mai 2024

Hvordan endre IP adresse?

Her kan du finne ut hvordan endre IP adresse. Det er nemlig flere måter å bytte IP adresse på. Noen krever mer teknisk kunnskap enn andre når du skal endre IP adresse, og andre måter gjør at netthastigheten blir mye tregere med å bytte ip adresse.

Når det kommer til hvordan endre IP adresse, vil vi her fremheve det vi mener er den definitivt beste og enkleste måten å bytte IP adresse på. Når det er sagt er det også mer avanserte måter å bytte IP adresse på. Kort fortalt er de avanserte måtene å bytte IP adresse på å sette opp en egen server enten i hjemmet sitt eller i skyen.

VPN

Måten vi derimot anbefaler at man skal bytte IP adresse på, altså hvordan endre IP adresse, er å helt enkelt benytte seg av det som kalles for en VPN. VPN står for Virtual Private Network. Uansett hvor avansert dette høres ut, er det ikke det. Det er nemlig veldig enkelt å bytte IP adresse med VPN.

Best Alle Rundt 1 ExpressVPN: Anmeldelse 2024
9.8
2 CyberGhost: Anmeldelse 2024
9.5
3 Private Internet Access VPN: Anmeldelse 2024
9.3
4 IPVanish: Anmeldelse 2024
9
5 NordVPN: Anmeldelse 2024
8.8

Når man skal få ny IP adresse med VPN anbefaler vi at du bruker ExpressVPN, som er vår nummer 1 anbefalte VPN tjeneste.

Når man skal få ny IP adresse med ExpressVPN, følger man helt enkelt instruksjonene på nettsiden demmes:

  1. Last ned appen
  2. Velg lokasjon
  3. Du har fått ny IP adresse

Så enkelt er det.

Når appen til ExpressVPN er lastet ned kan du få ny ip adresse akkurat når du selv ønsker det. Du kan nemlig endre fra lokasjon til lokasjon og få ny ip adresse hvor ofte du vil. Dette gjør at du blant annet kan se alt av innhold Netflix har å by på, selv om serien/filmen ikke egentlig er tilgjengelig i ditt land.

Gå til ExpressVPN
Eksklusivt tilbud til slutten av mai 2024

De forskjellige måtene å få ny ip adresse

I denne seksjonen skal vi gå gjennom de forskjellige måtene man kan benytte seg av for å få ny ip adresse, samtidig som vi forklarer hvorfor du sannsynligvis bør velge ExpressVPN når du skal få ny ip adresse.

Tor

Når det kommer til hvordan endre IP adresse er denne metoden faktisk ganske populær. Den ene måten man kan få ny ip adresse eller skjule ip adressen sin er å bruke en nettleser som heter Tor. Når man bruker den nettleseren surfer man skjult på nettet. Det store problemet med Tor derimot er at det går veldig tregt – det er ihvertfall det vi erfarer. Og man kan lese om mange som opplever det samme, så dette er nok slik det er. Det er en kul ide, men det er alt for tregt internett for at man skal bruke det komfortabelt.

bytte ip adresse

Proxy

Den andre måten man kan få ny ip adresse er å bruke en Proxy. I motsetning til Tor og VPN skjuler ikke Proxy ip adressen, den viser heller bare en annen ip adresse, altså den som er koblet opp til Proxy-en. Det kan også være avansert å få satt i gang å bruke en Proxy, så dette anbefaler vi ikke.

Bruk et annet nettverk

Når du skal endre IP adresse, er dette en måte å gjøre det på. Du kan nemlig rett og slett benytte deg av et annet nettverk. Da vil IP adressa endres. Den vanligste måten å gjøre dette på er å benytte seg av et offentlig nettverk, for eksempel på en cafe, bibliotek eller lignende. Ulempen med dette er at man er utsatt for hacke-angrep og at man må forlate hjemmet sitt for hver gang man trenger en annen IP adresse.

Spør din ISP

ISP er de som bestemmer IP adressa din. Du kan sende en forespørsel til dem om de kan endre IP adressa din. Du vil da rett og slett bare få en ny IP adresse på hjemmenettverket ditt. Det vil ikke komme noen fordeler med dette egentlig, uten om at selve IP adressa oppdateres.

Det vi anbefaler derimot når man skal få ny ip adresse, er å bruke en bra VPN. Når man skal endre ip-adresse, er VPN det enkleste og beste valget. Det er nemlig super-enkelt hvordan forandre ip adresse med VPN. Alt man trenger å gjøre er å laste ned applikasjonen, velge lokasjon og sette i gang.

Når det er sagt så eksisterer både bra og dårlige VPN tjenester. Så når det kommer til hvordan skifte ip adresse er det viktig å velge en bra tjeneste. Ved å velge VPN fra de vi anbefaler kan du alltid være sikret at du gjør et bra valg. Den VPN tjenesten som vi anbefaler aller sterkest er ExpressVPN.

Hvorfor bruke VPN og skjule IP adressen sin?

Det er en hel rekke grunner til at man bør bruke en VPN. Man kan nemlig enkelt argumentere for at alle faktisk bør bruke VPN til enhver tid.

  • Det er veldig mange som bruker VPN eksklusivt for å strømme innhold som vanligvis ikke er tilgjengelig i deres land. For eksempel, det er ekstremt mange flere serier og filmer tilgjengelig på Netflix i USA, sammenlignet med Norge. Og dette er en god nok grunn i seg selv til å skaffe seg en VPN som ExpressVPN.
  • Og når det kommer til hvordan skifter man ip adresse er VPN helt klart den enkleste måten.

få ny ip adresse

  • Når man bruker VPN surfer man nemlig anonymt på nettet. Man unngår at så og si alle nettsider innhenter personlig informasjon som ligger tilgjengelig på nettet. Sjansen for å bli hacket minsker også veldig dersom man bruker VPN.
  • Hvis man synes at det er ekkelt å få opp uendelige reklamer for det produktet man akkurat tenkte på vil VPN kunne fikse det. En VPN skjuler nemlig hvem man er, og nettstedene vet dermed ikke hva du ønsker å kjøpe.

Gå til ExpressVPN
Eksklusivt tilbud til slutten av mai 2024

Hva er det beste valget for å endre IP adresse?

Som vi har gått gjennom, er det flere forskjellige måter å endre IP adresse på, men det vi anbefaler er bruk av VPN. Blant alle de bra VPN tjenestene, er det en aktør som skiller seg ut. ExpressVPN er nemlig det vi mener er den absolutt beste VPN løsningen for den gjennomsnittlige nordmannen.

andreas

Andreas, en programvareingeniør og selverklært internettentusiast, føler seg helt hjemme på dette nettstedet. Å dykke ned i tekniske detaljer gir ham stor glede - jo mer komplekst, desto bedre. Med en tidligere bakgrunn som hacker, har Andreas ikke bare en grundig forståelse av biter og bytes, men han har også en kreativ tilnærming. For eventuelle spørsmål eller samarbeidsmuligheter kan du kontakte Andreas via e-post på andreas@personvernpanettet.no.

Jeg vil gjerne høre fra deg.

Legg igjen et svar

PersonvernPåNettet.no