Hvordan se Norsk TV i utlandet 2024

Du lurer mest sannsynlig på hvordan se norsk TV i utlandet. Sider begrenser tilgang til sitt innhold basert på hvor du befinner deg. Dette gjør det vanskelig å følge med på TV-programmer hjemmefra når du er utenlands. Denne artikkelen vil gi deg en enkel løsning på hvordan se norsk TV i utlandet uten mye strev. Ta en titt!

Få det nå
Opphev blokkeringen norsk TV med ExpressVPN - 3 måneder gratis

ExpressVPN lar deg omgå geo-restriksjonen, se norsk TV uansett hvor du er. Spesialtilbud: 12 måneder + 3 måneder GRATIS. Få nå med 49 % rabatt med 30 dager pengene-tilbake-garanti!

Artikkelen oppdatert på: 14. juli 2024

Hvorfor er det ikke mulig å se norsk TV i utlandet?

Når man reiser ut av landet, vil man normalt oppleve såkalt geoblokkering på nettet se norsk tv i utlandet. Dette gjelder særlig for norske tv kanaler utlandet.

Dette skyldes lovgivning om copyright og lisensavtaler. Nettsider som tilbyr strømmetjenester har ofte eksklusive lisensrettigheter til innholdet de tilbyr. Som et resultat kan tjenestene være avgrenset til en spesifikk region.

På denne måten sikrer de at innholdet deres kun deles med brukere som har rett på det, som lisensbetalere. Det er en god løsning for å sikre at innholdet er tilgjengelig for de ”riktige” brukerne.

Dette innebærer imidlertid at du ikke får tilgang til det samme innholdet når du ser se norsk tv i utlandet, selv om du betaler for tjenesten. På grunn av dette får du ikke tilgang til strømmetjenester du betaler for når du for eksempel er på ferie.

Hvordan se på NRK i utlandet

Norske TV kanaler i utlandet, hva har du tilgang til? Sannsynligvis ingenting. Dette skyldes at de fleste TV-kanaler og nett-TV-sider har lisensavtaler med hundrevis av produksjonsselskaper og andre tilbydere av innhold.

Alle disse avtalene er inngått på mer eller mindre samme vilkår, og den enkelte kanalen har dermed begrenset mulighet for å dele innholdet utenfor sitt geografiske område.

Dersom du se norsk tv i utlandet, vil du gjerne få opp en melding hvor det står noe sånt som at ”Våre tjenester er ikke tilgjengelige i dette landet”. Enten det, eller så redirigeres du simpelheten bare til startsiden.

Hvordan får man tilgang  til å se Norsk TV i utlandet

Det er aldri for sent å komme seg forbi de begrensningene strømmetjenestene setter opp. Det finnes en 100% lovlig måte å få tilgang på TV hjemmefra mens man er utenlands. Denne metoden sørger for at du får avblokkert begrensninger på online TV på noen få minutter, uansett hvor du befinner deg.

For å få tilgang til TV-innhold hjemmefra når du befinner deg utenlands, kan du bruke en VPN-tjeneste. Hva er VPN? For å gjøre det enkelt, er et virtuelt privat nettverk (VPN) en software som tilpasser din geografiske plassering til det innholdet du ønsker å avblokkere.

Når du knytter deg til en VPN-server, fungerer den som et mellomledd mellom din enhet og nettsiden du søker. All trafikken går gjennom denne serveren og får dermed avblokkert nettsiden for deg.

Dermed kan du strømme TV utenlands, akkurat som om du var hjemme. VPN-serveren er din mulighet for å avblokkere online TV når du befinner deg utenlands.

Hvordan se Norsk TV i utlandet – steg for steg

  1. Velg en VPN-software i listen over (de er alle til å stole på)
  2. Klipp på ExpressVPN
  3. Opprett en konto og abonner på tjenesten
  4. Last ned, installer og kjør softwaren
  5. I VPN klient velger du en server i Norge
  6. Klikk på ”Connect”-knappen
  7. Gå tilbake til nettside eller app, og last inn siden på nytt. Om man vil se på innhold fra Norge så velger du en norsk server og deretter går til de respektive tjenestene eller nettstedene.

Det er det! Nå kan du se på dine favorittprogrammer uansett hvor du befinner deg i verden. Og dette på alle dine mobile enheter!

Norske TV-kanaler du kan se i utlandet med VPN

Dette gjør man med en VPN. Du bestiller en avtale, oppretter bruker, laster ned gjeldende applikasjon, logger inn, bytter til en server i Norge og du skal nå kunne gå inn på nettstede eller tjeneste og se innhold som om du var hjemme i Norge.

TV2 Play

norsk tv i utlandet

Hvordan se TV2, kan du se Norsk TV i utlandet? TV2 Play er en streamingkanal satt i Danmark som gir abonnentene friheten til å se live-kanaler og streame videoer på forespørsel. TV2 Play er geoblokkert utenfor Danmark i land som Sverige, Norge, Tyskland, Holland, Belgia eller Frankrike.

Danske expats kan omgå disse geografiske begrensningene ved enten å bruke Smart DNS eller VPN. Les følgende veiledning for mer informasjon om hvordan du bruker disse verktøyene til å oppheve blokkeringen og se TV2 Play utenfor Danmark.. Skal man se TV2 i utlandet så vil man normalt være avhengig av en VPN.

Heldigvis er dette veldig enkelt å komme i gang med og du følge min guide nærmere om hvordan du kan se TV2 i utlandet her.

Viaplay

norske tv kanaler i utlandet

Hvordan se Norsk TV i utlandet gratis Viaplay er en on-demand videoplattform tilgjengelig i Norge og andre land. Viaplay lar deg se filmer og TV-serier online, samt sport (UEFA Champions League, Premier League, NFL, PGA Golf, Formel 1, KHL, NHL og ofte de olympiske leker).

Denne leverandøren ble lansert i mai 2007 og het på den tiden Viasat OnDemand.. I utlandet vil normalt innhold fra Norge være begrenset. Dette gjelder også Viaplay. Dersom du ønsker å se på Viaplay i utlandet så kan du følge min guide her.

NRK

hvordan se norsk tv i utlandet

Se tv i utlandet med Norsk rikskringkasting (NRK), kjent på engelsk som NRK, er Norges statlige radio- og fjernsynskringkastingsselskap, og den største medieorganisasjonen i Norge. NRK driver tre nasjonale TV-kanaler, flere digitale radiostasjoner og en betydelig nettvirksomhet..

Med NRK trenger man ikke betale for å se på nett, men de har ikke lisenser til å vise til utlandet. Derfor vil du trenge en VPN for å se innhold derfra. Les mer om NRK her.

Discovery+ Norsk

se norsk tv i utlandet

Se Norsk TV i utlandet med Discovery+ Norsk. Selvom det finnes mange Norske TV kanaler i utlandet med en VPN, er Discovery+ Norsk er favoritt. Discovery+ er den offisielle strømmetjenesten for Discovery, Inc. Den tilbyr en rekke TV-serier og filmer på forespørsel fra en rekke kanaler som kan overraske deg. Frister dette? Isåfall kan du lese mer om dette her.

Hvordan se Norsk TV i utlandet og gratis VPN-tjenester

Det finnes flere gratis VPN-løsninger på markedet. Det er imidlertid få ting i verden som er gratis, inkludert VPN-tjenester. Organisasjonene som tilbyr gratis VPN-tjenester er på ingen måte ideelle organisasjoner.

Bak deres gratis tjenester er et nettverk med maskinvare, software og ansatte. En struktur som dette vil stort sett være forholdsvis dyr. Dermed kan man med sikkerhet gå ut fra at organisasjonen tjener penger på andre måter.

Din navigeringsdata – søkehistorikken din, blant annet – er verdifull informasjon for de som opererer i kommersiell øyemed. Denne informasjonen kan organisasjonen selge til høyeste bud. Da kan du glemme å ha noen form for personvern online.

Videre er det høy sannsynlighet for at de gratis VPN-tjenestene ikke klarer å avblokkere online TV utenlands, og tjenestene vil typisk ha for lav hastighet til at du i det hele tatt kan strømme innholdet du vil se. Derfor anbefaler jeg at du prøver ut ExpressVPN med 30 dagers pengene tilbake garanti.

Hvilke VPN-tjenester er best for hvordan se Norsk TV i utlandet?

Det finnes ikke noen enkel måte å sammenligne ulike VPN-tjenester på, men det finnes noen hovedkriterier du bør fokusere på hvis hensikten med VPN er å se på TV fra utlandet:

  • VPN-tjenestens brukervennlighet: Noen VPN-tjenester tilbyr en bedre brukeropplevelse enn andre
  • VPN-tjenesten fart: Ettersom du ønsker en VPN for å strømme TV-programmer bør høy hastighet være et avgjørende moment i vurderingen din.
  • VPN-tjenestens evne til å avblokkere innhold: Her finner du alt fra alltid, normalt og fra tid til annen.
Best Alle Rundt 1 ExpressVPN: Anmeldelse 2024
9.8
2 CyberGhost: Anmeldelse 2024
9.5
3 Private Internet Access VPN: Anmeldelse 2024
9.3
4 IPVanish: Anmeldelse 2024
9
5 NordVPN: Anmeldelse 2024
8.8

Fordelene med VPN

Det er faktisk mange grunner til at jeg anbefaler at alle med tilgang til internett bruker en VPN. For det handler om mer enn bare å se norsk TV i utlandet. Her får du en god oversikt over hvorfor du bør ha en VPN.

I tillegg til at det begrenses om du kan se norske TV kanaler i utlandet så har de fleste streamingtjenester froskjellig innhold i forhold til hvor du befinner deg. Dette gjelder for Netflix, Hulu, lokale TV-kanaler og lignende.

Med en VPN kan du skifte server til ønsket land og se innhold som om du skulle befinne deg der. Dersom du bytter til en server i USA vil du får mest mulig innhold fra Netflix siden det er der det er mest tilgjengelig. Du vil også bidra i kampen mot sensur siden eksterne aktører ønsker å kontrollere hva du ser.

Få økt grad av sikkerhet og anonymitet hos Norske TV kanaler i utlandet. En viktig del av hvorfor man bør bruke en VPN er din sikkerhet og anonymitet når du er på nett. Det kan være forskjellige lokale lover som gir staten tilgang til å se på hva du driver med. Dette vil du unngå med en VPN.

Samtidig kan det være mindre trygt dersom du er tilkoblet gratis WiFi-nettverk. Her vil en VPN definitivt bidra til å gjøre deg mye tryggere.

Gå til ExpressVPN
Eksklusivt tilbud til slutten av juli 2024

Hvordan se TV i utlandet – Konklusjon

Nå har du fått svaret på kan du se Norske TV kanaler i utlandet, og forslag til hvordan du kan se Norske TV kanaler i utlandet. Vi har også snakket om de forskjellige Norske TV kanaler i utlandet. Nå er det bare å begynne å se på norske tv kanaler i utlandet uten noen problemer!

Slutt å bli forgiftet av geo-restriksjoner på innhold! For det er veldig enkelt å se Norske TV fra utlandet med VPN-tilkobling til en server i Norge.

Det vanskeligste er nesten å finne den beste servicen. Men heldigvis anbefaler teamet vårt ExpressVPN. Selvfølgelig er de andre leverandørene i rangeringen min også gode. Ingenting hindrer deg i å prøve å se Norsk TV direkte fra utlandet gratis.

Nå kan du se norske kanaler fra utlandet! Og hvis historien til den lille skjermen i Norge interesserer deg, som oss, oppdag fakta og tall på denne siden.

andreas

Andreas, en programvareingeniør og selverklært internettentusiast, føler seg helt hjemme på dette nettstedet. Å dykke ned i tekniske detaljer gir ham stor glede - jo mer komplekst, desto bedre. Med en tidligere bakgrunn som hacker, har Andreas ikke bare en grundig forståelse av biter og bytes, men han har også en kreativ tilnærming. For eventuelle spørsmål eller samarbeidsmuligheter kan du kontakte Andreas via e-post på andreas@personvernpanettet.no.

Jeg vil gjerne høre fra deg.

Legg igjen et svar

PersonvernPåNettet.no