Hvordan se Norsk TV i utlandet? Se TV på nett 2021

black friday og cyber monday 2021

Når man reiser ut av landet, vil man normalt oppleve såkalt geoblokkering på nettet. Dette gjelder særlig for norske tv kanaler utlandet. Disse sidene begrenser tilgang til sitt innhold basert på brukerens plassering. Dette fører til at det er vanskelig å følge TV-programmer hjemmefra når man er utenlands. Denne artikkelen gir deg imidlertid en løsning på hvordan du kan se TV hjemmefra uten store anstrengelser.

SKAFF DEG ExpressVPN
ExpressVPN: Den beste VPN

Denne tjenesten yter fantastisk strømmehastighet, har et stort antall tilgjengelige servere og er veldig brukervennlig.

Hvorfor er det ikke mulig å se norsk TV i utlandet?

Dette skyldes lovgivning om copyright og lisensavtaler. Nettsider som tilbyr strømmetjenester har ofte eksklusive lisensrettigheter til innholdet de tilbyr. Som et resultat kan tjenestene være avgrenset til en spesifikk region. På denne måten sikrer de at innholdet deres kun deles med brukere som har rett på det, som lisensbetalere. Det er en god løsning for å sikre at innholdet er tilgjengelig for de ”riktige” brukerne.

Dette innebærer imidlertid at du ikke får tilgang til det samme innholdet når du er i en annen region, selv om du betaler for tjenesten. På grunn av dette får du ikke tilgang til strømmetjenester du betaler for når du for eksempel er på ferie.

Hvilket innhold har du tilgang til fra utlandet?

Sannsynligvis ingenting. Dette skyldes at de fleste TV-kanaler og nett-TV-sider har lisensavtaler med hundrevis av produksjonsselskaper og andre tilbydere av innhold. Alle disse avtalene er inngått på mer eller mindre samme vilkår, og den enkelte kanalen har dermed begrenset mulighet for å dele innholdet utenfor sitt geografiske område.

Dersom du besøker en TV-kanals nettside eller bruker appen dens, vil du gjerne få opp en melding hvor det står noe sånt som at ”Våre tjenester er ikke tilgjengelige i dette landet”. Enten det, eller så redirigeres du simpelthen bare til startsiden.

Hvordan se på NRK i utlandet

Hvordan kan strømmetjenester og nett-tv begrense tilgangen din?

Begrensingene avhenger normalt av din geografiske plassering. Strømmetjenesten kan på bakgrunn av plasseringen din avgjøre hvem hver enkelt bruker er. For å gjøre det, er det vanlig å bruke såkalte geoplasseringsteknikker. Den mest populære og hyppigst brukte av disse er å sjekke brukerens IP-adresse og kontrollere den opp mot en såkalt ”hvitliste” (alternativt en mer tradisjonell ”svarteliste”) Som et resultat kan systemet luke ut de som ikke befinner seg innenfor riktig sone.

Hvordan får man tilgang på norsk TV når man er utenlands?

Det er aldri for sent å komme seg forbi de begrensningene strømmetjenestene setter opp. Det finnes en 100% lovlig måte å få tilgang på TV hjemmefra mens man er utenlands. Denne metoden sørger for at du får avblokkert begrensninger på online TV på noen få minutter, uansett hvor du befinner deg.

For å få tilgang til TV-innhold hjemmefra når du befinner deg utenlands, kan du bruke en VPN-tjeneste. Hva er VPN? For å gjøre det enkelt, er et virtuelt privat nettverk (VPN) en software som tilpasser din geografiske plassering til det innholdet du ønsker å avblokkere.

Når du knytter deg til en VPN-server, fungerer den som et mellomledd mellom din enhet og nettsiden du søker. All trafikken går gjennom denne serveren og får dermed avblokkert nettsiden for deg.

Nettsiden vurderer det med andre ord som at det er VPN-serveren som besøker nettsiden, og ikke din PC eller smarttelefon. Serverens IP-adresse vil være på nettsidens ”hvitliste”, og du får dermed full tilgang til innholdet. Serveren sender innholdet tilbake til din enhet.

Dermed kan du strømme TV utenlands, akkurat som om du var hjemme. VPN-serveren er din mulighet for å avblokkere online TV når du befinner deg utenlands.

Med en VPN-tjeneste hjemme i Norge kan du for eksempel få tilgang til amerikansk Netflix.

Gå til ExpressVPN
30-dagers pengene-tilbake-garanti

Hvordan avblokkere strømmetjenester – steg for steg

  1. Velg en VPN-software i listen over (de er alle til å stole på)
  2. Klipp på ”Go to…”-knappen for å få tilgang til den offisielle VPN-nettsiden
  3. Opprett en konto og abonner på tjenesten
  4. Last ned, installer og kjør softwaren
  5. I VPN klient velger du en server i Storbritannia
  6. Klikk på ”Connect”-knappen
  7. Gå tilbake til BBCs nettside eller app, og last inn siden på nytt. Om man vil se på innhold fra Norge som NRK, TV2 eller Viaplay så velger du en norsk server og deretter går til de respektive tjenestene eller nettstedene som Viaplay.

Det er det! Nå kan du se på dine favorittprogrammer uansett hvor du befinner deg i verden. Og dette på alle dine mobile enheter!

Hvilke VPN-tjenester er best for streaming i utlandet?

Det finnes ikke noen enkel måte å sammenligne ulike VPN-tjenester på, men det finnes noen hovedkriterier du bør fokusere på hvis hensikten med VPN er å se på TV fra utlandet:

  • VPN-tjenestens brukervennlighet: Noen VPN-tjenester tilbyr en bedre brukeropplevelse enn andre
  • VPN-tjenestens fart: Ettersom du ønsker en VPN for å strømme TV-programmer bør høy hastighet være et avgjørende moment i vurderingen din.
  • VPN-tjenestens evne til å avblokkere innhold: Her finner du alt fra alltid, normalt og fra tid til annen.

VPN-abonnement: Hvor mye koster det?

Ser du etter en VPN for å se TV hjemmefra eller TV fra et annet land? Kanskje er du på ferie eller på en jobbreise i noen dager. Uansett, trenger du ikke bruke mye på en VPN-tjeneste.

Vær skeptisk til gratis VPN-tjenester

Det finnes flere gratis VPN-løsninger på markedet. Det er imidlertid få ting i verden som er gratis, inkludert VPN-tjenester. Organisasjonene som tilbyr gratis VPN-tjenester er på ingen måte ideelle organisasjoner.

Bak deres gratis tjenester er et nettverk med maskinvare, software og ansatte. En struktur som dette vil stort sett være forholdsvis dyr. Dermed kan man med sikkerhet gå ut fra at organisasjonen tjener penger på andre måter. Din navigeringsdata – søkehistorikken din, blant annet – er verdifull informasjon for de som opererer i kommersiell øyemed. Denne informasjonen kan organisasjonen selge til høyeste bud. Da kan du glemme å ha noen form for personvern online.

Videre er det høy sannsynlighet for at de gratis VPN-tjenestene ikke klarer å avblokkere online TV utenlands, og tjenestene vil typisk ha for lav hastighet til at du i det hele tatt kan strømme innholdet du vil se. Derfor anbefaler jeg at du prøver ut ExpressVPN med 30 dagers pengene tilbake garanti.

En månedspris du kan ta deg råd til

En god VPN er ikke gratis, men billig. Unn deg selv en god VPN-tjeneste, og du kan lene deg tilbake med god og rask HD-strømming. Dersom du er av typen som skyr unna forpliktelser, trenger du heller ikke å bekymre deg. Du kan abonnere for en måned av gangen. Det er veldig enkelt og trygt.

Dessuten tilbyr de fleste VPN-tjenester en ”pengene tilbake”-garanti: Du kan teste ut tjenesten, og dersom det ikke er noe for deg kan du enkelt kansellere abonnementet ditt og få pengene tilbake.

Fordelene med VPN

Det er faktisk mange grunner til at jeg anbefaler at alle med tilgang til internett bruker en VPN. For det handler om mer enn bare å se norsk TV i utlandet. Her får du en god oversikt over hvorfor du bør ha en VPN.

Få tilgang til mer innhold og bidra i kampen mot sensur

I tillegg til at det begrenses om du kan se norske TV kanaler i utlandet så har de fleste streamingtjenester froskjellig innhold i forhold til hvor du befinner deg. Dette gjelder for Netflix, Hulu, lokale TV-kanaler og lignende. Med en VPN kan du skifte server til ønsket land og se innhold som om du skulle befinne deg der. Dersom du bytter til en server i USA vil du får mest mulig innhold fra Netflix siden det er der det er mest tilgjengelig. Du vil også bidra i kampen mot sensur siden eksterne aktører ønsker å kontrollere hva du ser.

Få økt grad av sikkerhet og anonymitet

En viktig del av hvorfor man bør bruke en VPN er din sikkerhet og anonymitet når du er på nett. Det kan være forskjellige lokale lover som gir staten tilgang til å se på hva du driver med. Dette vil du unngå med en VPN. Samtidig kan det være mindre trygt dersom du er tilkoblet gratis WiFi-nettverk. Her vil en VPN definitivt bidra til å gjøre deg mye tryggere.

Ofte stilte spørsmål – FAQ

Hvordan se norsk TV i utlandet?

Dette gjør man med en VPN. Du bestiller en avtale, oppretter bruker, laster ned gjeldende applikasjon, logger inn, bytter til en server i Norge og du skal nå kunne gå inn på nettstede eller tjeneste og se innhold som om du var hjemme i Norge.

Hvordan se TV2 i utlandet?

Skal man se TV2 i utlandet så vil man normalt være avhengig av en VPN. Heldigvis er dette veldig enkelt å komme i gang med og du følge min guide nærmere om hvordan du kan se TV2 i utlandet her.

Hvordan se Viaplay i utlandet?

I utlandet vil normalt innhold fra Norge være begrenset. Dette gjelder også Viaplay. Dersom du ønsker å se på Viaplay i utlandet så kan du følge min guide her.

Hvordan se NRK i utlandet?

Med NRK trenger man ikke betale for å se på nett, men de har ikke lisenser til å vise til utlandet. Derfor vil du trenge en VPN for å se innhold derfra.

Jeg er en skikkelig internettfreak! Og det er derfor jeg er i gode hender på dette nettstedet. Jeg vil vite alt om alle forhold knyttet til Internett. For meg er det en glede å gå inn i teknisk dybde - jo mer komplisert, jo bedre. Som tidligere hacker kjenner jeg ikke bare bitene og bytene ekstremt godt, men har også en tendens til å være veldig kreative.

Jeg vil gjerne høre fra deg.

Legg igjen et svar

PersonvernPåNettet.no