Beste Passord Manager

NordPass anmeldelse 2024

I dag har man gjerne brukere til ufattelig mange forskjellige tjenester. Man har gjerne flere e-post, enten til jobb, privat og annet. Du har brukere på forskjellige nettider og tjenester. De fleste programmer man har trenger gjerne egne brukere. Mange av disse brukerne logger man kanskje på bare en gang i året. Med så mange brukere så ender man med like mange passord. Noe som kan gjøre det vanskelig å holde styr på. Det er her tjenester som NordPass kommer inn i bildet og hjelper deg med denne jobben.

Prøv i dag!
Prøv NordPass for beskyttelse i første klasse!

Med NordPass premium får du full beskyttelse når du er på nett. Så hvorfor ikke prøve premium i dag?

Artikkelen oppdatert på: 17. november 2024

Oversikt

NordPass er det man kaller for en passord manager. Vi har ikke et tilsvarende ord på norsk, men blir gjerne kalt for en passord-app. For til forskjell fra brukernavn som enten er det samme eller fastsatt basert på hvilken tjeneste du bruker så endrer man gjerne passord stadig. I tillegg er det forskjellige krav til hvilke passord man kan ha. Med passordbehandleren blir jobben med å holde styr på alt  mye enklere.

Passordbehandleren er en proprietær passordbehandler som ble lansert i 2019. Den er ment å hjelpe brukerne med å organisere passordene og sikre notatene sine, og holde dem på ett sted. Denne tjenesten kommer i både gratis og premium versjoner, selv om gratisversjonen mangler mye av den betalte funksjonaliteten som pålogging på flere enheter.

Med passordnehandleren så får du også med en rekke forskjellig funksjoner som vi vil gå mer i dybden på nedenfor, men du får en kort oversikt over det viktigste her:

  • Legge til passord
  • Import og eksport av passord
  • Passordgenerering
  • Autofylling av passord
  • Sjekke passords styrke

Priser

I motsetning til mange gratis passordbehandlere, har NordPass gratiskonto ingen begrensning på antall passord du kan lagre. Så uansett hvor mange du sparer, trenger du aldri å oppgradere planen din fordi du har gått tom for plass.

Men akkurat som med de aller fleste andre gratis passordbehandlere, kan du bare bruke det på en enhet om gangen. Når du bruker flere enheter, kan det bli ganske irriterende å logge inn og ut av passordbehandleren hver eneste gang.

Men det finnes også mange andre fordeler med  premium versjonen. Ikke bare lar den deg bruke den på så mange som seks enheter uten å logge deg ut, men du kan også bruke premium alternativet til å dele krypterte passord og legge til pålitelige kontakter. En veldig praktisk funksjon hvis du deler mye!

I tillegg har Premium versjonen en datainnbruddskanner som lar deg vite om noen av legitimasjonene dine (passord, kredittkortnumre eller e-postadresser) har blitt kompromittert. Senere i denne artikkelen skal du få lese mer om funksjoner passordbehandleren tilbyr.

Test ut NordPass her!

Oppsummering

Her har du en tabell med oversikt og detaljer for Nord Pass.

KARAKTERISTISK VERDI
Multi-pålogging Fra 6 enheter
Kompatible enheter Windows, macOS, Linux, Android, iOS
Pengene tilbake garanti? Om 30 dager
Kryptering XChaCha20
Prisen starter fra 1,49$ per måned
Gratis avtale? Ja, men begrenset

Sikkerhet

Når det kommer til passordbehandlere er det viktig at den er trygg og sikkert, slik at ingen ukjente kan komme seg inn på enhetene dine.

Kryptering

I motsetning til de fleste passordbehandlere, som bruker standarden 256-bit AES-kryptering, bruker NordPass XChaCha20 krypteringsalgoritmen som er en mer moderne algoritme som anses å være mer sikker i fremtiden enn AES-kryptering.

Selv om det er vanskelig å si om XChaCha20 faktisk gjør passordbehandleren sikrere enn andre passordbehandlere, er det absolutt aldri en dårlig ting å vite at sensitiv informasjon er beskyttet av det aller siste innen sikker teknologiutvikling.

Nullkunnskapsartitektur

passordbehandleren bruker også nullkunnskapsarkitektur, noe som betyr at alle dataene dine er kryptert lokalt i stedet for på passordbehandleren sine servere. Dette betyr at ikke engang NordPass er i stand til å se eller få tilgang til passordene dine og eventuelt annen sensitiv informasjon, selv om passordbehandleren noen gang skulle bli hacket (noe som er ekstremt usannsynlig), vil dataene dine fortsatt være trygg.

En potensiell ulempe med protokoller med null kunnskap er at hvis du mister hovedpassordet ditt, mister du all tilgang til kontoen din, men den gode nyheten er at passordbehandleren tilbyr et alternativ for kontogjenoppretting: en gjenopprettingskode. LastPass tilbyr flere alternativer for kontogjenoppretting, inkludert SMS-gjenoppretting og et engangspassord, og jeg tror passordbehandleren kan dra nytte av å ha flere alternativer for kontogjenoppretting. Imidlertid tilbyr mange passordbehandlere, inkludert Bitwarden og Sticky Password, ikke noen form for kontogjenoppretting i det hele tatt, så i det minste tilbyr passordbehandleren noe.

2-faktor autorisering

Passordbehandleren har 2-faktor autorisering noe som betyr ekstra sikkerhet hos kundene. Nå er den tilgjengelig for både gratis  og premium brukere, slik at du kan ha full trygghet, uansett om du er en betalende klient eller ikke.

Dette er en veldig positiv endring. Tidligere støttet passordbehandleren kun bekreftelser via e-post eller autentiseringsapp. Med den første metoden mottok du en tilfeldig generert kode som du mottok i posten. I mellomtiden genererer autentiseringsappen kontinuerlig koder som du kan skrive inn når du logger inn.

Nylig har de lagt til støtte for sikkerhetsnøkler ved siden av de andre alternativene. Sikkerhetskoden vil bli generert på en separat enhet utenfor telefonen eller e-posten din.

Foreløpig er de eneste støttede sikkerhetsenhetene U2F-sikkerhetsnøkler sertifisert av FIDO. Dette inkluderer modeller som Yubikey, iePass, MultiPass, ePass, BioPass og andre. Disse lar deg være ekstra trygg, siden de ikke på noen måte er knyttet til identiteten din og er de sikreste 2FA-autentiseringsalternativene.

Bimoterisk autentifisering

En av favorittfunksjonene våre i personverpanettet er at passordbehandleren lar deg bruke fingeravtrykket eller ansiktet ditt for å låse opp kontoen din. Dette gjør det mye raskere og enklere å logge inn enn å skrive inn et langt hovedpassord som du mest sannsynlig ikke husker.  Dette fungerer dessverre bare på enheter som har biometriske sikkerhetsfunksjoner, som fingeravtrykkskannere eller FaceID innebygd.

Sikkerhetskopiering og synkronisering

Passordbehandleren lagrer alle passordene dine i skyen for å sikre at du ikke mister dem, selv om telefonen eller den bærbare datamaskinen din går i stykker. Men den krypterer dem først for å holde dem sikre. Faktisk er de så trygge at ikke engang de som jobber for passordbehandleren kan tyde dem. Tillegg har de synkronisering, som lar deg  synkronisere alle passordene dine på tvers av enheter.

Slik kommer du i gang

Det er utrolig lett å komme i gang hos NordPass, og det syntes vi er bra.  Har passordbehandleren en «Kom i gang» knapp øverst til venstre på hoveddashbordet som veileder seg igjennom hvordan du skal starte. Dette er trinnene, når du først setter opp kontoen din;

  1. Meld deg på og opprett en bruker
  2. Bekreft din e-postadresse
  3. Last ned applikasjon på ønskede enheter
  4. Installer applikasjonen
  5. Logg på med opprettet bruker
  6. Legger til dine første passord.
  7. Legger til nettleserutvidelsene.
  8. Henter gjenopprettingskodene dine.
  9. Sette opp multifaktorautentisering (MFA).
  10. Oppgradering til Premium (eller starter 7-dagers prøveversjon)

Funksjoner

Noe som vi liker veldig godt med passordbehandleren er alle funksjonene som kommer med, både med gratisvesjonen og premiumversjonen. Nedenfor skal vi forklare om de beste funksjonene.

Legge til passord

passordbehandleren sitt passordhvelv er veldig enkelt. Det skal ikke være vanskelig å legge til passord, og det er det absolutt ikke hos denne passordbehandleren. Alt du trenger å gjøre er å gå til den relevante kategorien, klikk på Legg til ny, fyll ut de aktuelle detaljene og trykk lagre.

Du kan lagre passord, sikre notater (som Wi-Fi-passord, alarmkoder eller annen tekstbasert informasjon), kredittkort og personlig informasjon (adresse, telefonnummer, e-post osv.).

Import og eksport av passord

Du kan sortere passord i mapper, du kan trygt dele passord med andre mennesker, og du kan også importere passord fra andre kilder, så lenge de andre kildene er enten Chrome, Firefox eller en CSV-fil. Passordbehandleren kan til og med importere passord fra skannede dokumenter og bilder ved å gjenkjenne teksten som er innebygd i dem.

Passordgenerering

NordPass sin passordgenerator kan brukes fra skrivebordet, nettet og mobilappene, og direkte fra nettleserutvidelsen.

Passordgeneratoren er enkel å bruke, og tilbyr mange variabler for å lage passordet ditt. Du kan generere passord basert på enten tegn eller ord, og velge å inkludere store bokstaver, sifre og symboler, samt definere den nøyaktige lengden på passordene: 8-60 tegn eller 3-10 ord.

Autofylling av passord

Som med alle gode passordbehandlere lar NordPass deg lagre alle passordene dine automatisk. Når du logger inn på en nettkonto for første gang, vil passordbehandleren be deg om å lagre passordet ditt.

Deretter, hver gang du går tilbake til den nettkontoen, vil passordbehandleren automatisk fylle ut det lagrede passordet og logge deg inn. Det beste med dette at du ikke trenger å huske dem lenger, derfor kan du velge passord som er mye sikrere, og dermed gjøre kontoene dine mye tryggere.

Sjekke passords styrke

NordPass sin passordhelse er en nyttig funksjon for å sjekke styrken til passordene dine. Den sjekker for 3 ting.

Denne funksjon er bare tilgjengelig på premium. Disse er:

  • Svake passord – Lett å gjette.
  • Gjenbrukte passord – Brukes for flere kontoer.
  • Gamle passord – Over 90 dager gamle.

Andre funksjoner

Passordbehandleren har også andre funksjoner som OCR skanning, sikre notater, tilkobling i offline modus og masse mer. OCR står for «Optical Character Recognition» Det er teknologi som gjenkjenner tekst i et digitalt bilde. Det brukes ofte til å gjenkjenne tekst i skannede dokumenter og bilder. Sikre notater gjør det mulig å holde alle notatene dine helt trygge, med en sterk kryptering. Tilkobling i offline modus gjør at du kan få tilgang til passordene dine, selv om du ikke er tilkoblet til noe nett eller mobildata. Dette er utrolig nyttig hvis du trenger å få tak i passordene dine, og ikke har nett.

Brukervennlighet

Etter at du har installert passordbehandleren, vil du bli bedt om å opprette et hovedpassord, som er nøkkelen til å få tilgang til nettkontoene dine. I motsetning til mange passordbehandlere, vil NordPass også gi deg en gjenopprettingsnøkkel. Hvis du glemmer hovedpassordet ditt, kan du bruke denne nøkkelen til å tilbakestille det. Når du har installert passordbehandleren, har du muligheten til å importere elementer, som automatisk oppretter et hvelv hvor du kan lagre ny legitimasjon. Alt dette gjør det rent, noe som gjør det enkelt å finne det du trenger uten å måtte klikke på flere knapper enn nødvendig.

Kompatibilitet

Her kommer en liste med hvor passordbehandleren fungerer. Windows, macOS, Linux, Android, iOS

Test ut NordPass her!

Kundeservice

Før man vet ordet av det så kan det dukke opp uforutsette utfordringer eller spørsmål. Da blir kundeservice viktig for en tjeneste. Så selv om du ikke alltid tenker på det så er det fordelaktig at du vet at du får tilstrekkelig hjelp når man trenger. Og er derfor noe vi også ser på i vår anmeldelse. Hvor vi har sett på hvor enkelt det er å komme i kontakt med de, hvor god hjelp man kan forvente seg og generelt hvordan alt fungerer.

Generelt så fungerer passordbehandleren sin kundeservice ganske så bra. De har et kunskapssenter hvor du kan finne svar på de fleste spørsmål, i tillegg kan du ta kontakt med de direkte gjennom enten deres live chat eller per e-post. Du får normalt veldig raskt svar sammenlignet med mange andre tjenester og svarene du får er gode. Så om du lurer på noe eller har utforinger så kan du ta kontakt her.

Sammenligning

NordPass vs Dashlane

Både NordPass og Dashlane er to gode passordbehandlere og du vil ikke angre hvis du velger å bruk en av de. Det som er forskjellig er at NordPass er mer kjent blant folk, den har lenge vært populære blant alle verdensdeler. De har så og si like funksjoner, men passordbehandleren har kanskje noen få ekstra funksjoner.

NordPass vs Password Boss

Du har sikkert hørt mye mer om NordPass enn Password Boss, og det er ikke uten en grunn. Vi har prøvd begge to passordbehandlerne og syntes uten tvil at NordPass er bedre på flere områder. For det første tilbyr den flere og bedre funksjoner. For det andre har den ett mer oversiktlig og finere design på appen og nettsiden. For det tredje, har den bedre kundeservice som svarer fortere.

Konklusjon

Vi kan konkludere med at NordPass er en av de beste passordbehandlerne som kommer med utrolig mange nyttige funksjoner. Ikke bare dette, men de har også bra kundeservice og god sikkerhet som gjøre det umulig for andre å få tak i passordene dine.

7.7 TOTAL POENGSUM
NordPass

Vurderer du en passordbehandler? Sjekk ut NordPass!

Personvern og sikkerhet
9
Funksjoner
10
Brukerstøtte
9
Valuta for pengene
9.5
Brukervennlighet
9
FORDELER
  • Tilbyr en gratis plan
  • Elegant, intuitivt programvaregrensesnitt
  • Dekker de fleste plattformer
  • Biometriske sikkerhetsalternativer
ULEMPER
  • Gratis nivåalternativ kan bare brukes på en enhet om gangen
Andreas

Andreas, en programvareingeniør og selverklært internettentusiast, føler seg helt hjemme på dette nettstedet. Å dykke ned i tekniske detaljer gir ham stor glede - jo mer komplekst, desto bedre. Med en tidligere bakgrunn som hacker, har Andreas ikke bare en grundig forståelse av biter og bytes, men han har også en kreativ tilnærming. For eventuelle spørsmål eller samarbeidsmuligheter kan du kontakte Andreas via e-post på andreas@personvernpanettet.no.

Dele
Publisert av