ProtonVPN: Anmeldelse 2024

ProtonVPN

ProtonVPN er et av de sikreste produktene på markedet, med lang fartstid, og et erfarent team utviklere i ryggen. Med et økende antall servere å koble seg til (Ungarn ble nylig lagt til), og et stålsikkert personvern, er Proton VPN det riktige valget for dine behov? Om du så bare vil ha adgang til en stadig økende katalog geoblokkert innhold, eller sørge en gang for alle at dine data aldri vil kunne misbrukes, så bør dette fleksible nettverket ha en løsning.

Prøv det nå
Oppdag gratis VPN fra Sveits!

Sveitsisk kvalitet gjør denne tjenesten virkelig trygg. Protons selskap verdsetter personvernet til brukerne.

Proton VPN kombinerer erfaring og høy sikkerhet

I de senere år har enkeltpersoner blitt mer bekymret over sikkerhet på nett, og markedet for private brukere har vokst enormt. ProtonVPN er bygget av ProtonVPN Mail-teamet for å beskytte alle internettaktivitetene dine. Folk vil forståelig nok vite at deres data er i sikre hender. Jeg kan si med en gang at datasikkerhet er Protons desidert sterkeste side. Proton VPN har blitt utviklet av et Sveitsisk selskap med lang erfaring i beskyttelse av privat informasjon.

Proton Technologies AG entret markedet i 2014 med VPN Proton mail, en av de største globale tilbyderne av enkrypteringstjenester for epost, og designet for bruk av journalister i land med begrenset pressefrihet.

Proton VPN ble lansert i 2016, og skilte seg raskt ut med deres etisk orienterte brukerbeskyttelse. Utviklerne mener virkelig at privatlivets fred er hellig, og viser det ved at de stiller en gratisversjon av produktet tilgjengelig for alle.

ProtonVPN grensesnitt

Nettverket plager ikke brukere med reklame, tilbyr garantert anonymitet, og vanntett sikkerhet mot skadevare (malware). For de aller fleste brukere burde alle strømmebehov mer enn oppfylles, men Proton VPN kan knapt kalles markedsledere på dette området. I skrivende stund tilbyr nettverket tilgang til over 600 servere i 44 land. 

Nettverkets integritet garanteres ved at programmet kun bruker de sikreste enkrypteringsmetodene tilgjengelige per nå, og ved at de aldri lagrer brukerlogger. Killswitch, Secure Core, og  vanntett beskyttelse mot DNS-angrep runder av sikkerhetsfunksjonene i denne meget robuste VPN-tjenesten.

En stor bonus er at tilbyderen er basert i Sveits, et land som faller utenfor den beryktede «14 eyes» alliansen, det vil si at deres servere dermed er beskyttet av noen av de sikreste personvernslovene i verden.

Planer og priser

Utviklerne – som mener at privatliv på internett bør være en menneskerett – har stilt et gratisabonnement tilgjengelig for alle. Det er altså mulig å bruke produktet så mye du vil helt gratis, dog med store innskrenkinger i sammenligning med det betalte produktet. Utviklerne lar deg teste produktet med Plus-abonnement i en prøveperiode på èn uke.

ProtonVPN Planer og priser
De har flere alternativ hva gjelder betaling. Du kan selvfølgelig betale med tradisjonelle betalingsmetoder som bankkort og PayPal. Hvis du vil forholde deg så anonym som mulig, er det også mulig å betale med Bitcoin.

ProtonVPN Oppsummert

Trekk Verdi
Loggføring Ingen logger, dine data og identitet er trygge
Torrenter Tillatt med torrents
Netflix US, UK, FR, AU, CA, DE
Samtidige innlogginger Opp til 10 samtidige tilkoblinger
Dekket land 54+
Støttede enheter Windows, macOS, Android, iOS, Linux, Router
Pengene tilbake-garanti? 30 dager
Protokoller IKEv2/IPSec and OpenVPN
Trafikkdata Ubegrenset
Kryptering Sterk: Militær kvalitet 256-bit
IP-adresse Ikke oppgitt
Servere 1 065+

Bruk av ProtonVPN

ProtonVPN Netflix

Med over 600+ servere tilgjengelig lar det seg enkelt gjøre å se på omtrent hva du vil på Netflix. ProtonVPN har ingen problemer med å få tilgang til Netflix USA, Tyskland og til og med i Japan. Det er enkelt å få adgang til alt av geoblokkert Netflix-innhold i Europa. Imidlertid hadde jeg noen problemer med Netflix Canada, Storbritannia og Frankrike.
Hastigheten er god ettersom jeg klarte å glede meg over strømming uten bufferproblemer eller annen driftsstans. Denne VPN-en fungerer også med Hulu.

Kan jeg bruke Torrent?

Proton er et utmerket valg sikkerhetsmessig for både P2P fildeling og torrenting. Uten brukerlogging er det i praksis umulig for tilbyderen selv, samt uteforstående å spore hva du foretar deg på nettet. Er du bekymret for at inntrengere kan utnytte ustabile servere for å spore deg mens du er utenfor hjemmet, tar Killswitch-funksjonen seg av det.

ProtonVPN-funksjoner

Kill Switch (nødstopp)

Nettverket kommer med en innebygd funksjon kalt «Kill Switch», best beskrevet som en slags nødstopp. Kort og godt så betyr det at dersom en VPN-server krasjer så skrus internettforbindelsen av automatisk, og dine data forblir sikre.

Protokoller

VPN-tjenesten bruker som standardinnstilling de sikreste IKEv2/IPsec samt «Open VPN» protocol. En kan gå inn på avanserte innstillinger dersom man ønsker å finjustere. Der har du mulighet til å veksle mellom UDP og TCP protokoller.

ProtonVPN funksjoner

Enkryptering

Dataene dine blir beskyttet med en meget sikker AES-256 kryptering og 4096-bit RSA nøkkelkryptering. I tillegg til dette blir en ny enkrypteringsnøkkel generert hver gang du kobler deg til en server. I praksis betyr det at selv om din nåværende nøkkel på en eller annen måte skulle bli kompromittert er alle dine resterende data sikre.

Beskyttelse mot DNS-lekkasje

Det er blitt tatt sikre tiltak for å forhindre DNS-angrep. Alle tilgjengelige servere har ubegrenset båndbredde og DNS-ruting. Ifølge andre protonvpn review jeg har lest på nettet, har selskapet aldri opplevd noen DNS eller IP-lekkasjer.

Split Tunnelling

I motsetning til visse andre VPN-tilbydere har dette produktet «Split Tunneling» funksjon tilgjengelig. Split Tunneling betyr at nettrafikken din kan sendes gjennom to kanaler (tunneller) samtidig – én kanal knyttet til ditt «vanlige» internett, og én knyttet til en VPN-server som enkrypterer dataene dine.

Det vil si at du i praksis både kan bruke strømmetjenester som Netflix som vanlig, men fortsatt surfe internett trygt og anonymt, via hvilken som helst nettleser, f eks Firefox eller protonvpn chrome. Vær obs på at Split Tunnelling kun tilbys på Windows og Android.

ProtonVPN Windows og ProtonVPN Android

Brukergrensesnitt 

Ingen protonvpn test er komplett uten en fremvisning av hvordan produktet ser ut. Som sagt ovenfor er proton VPN et enkelt, brukervennlig produkt, og det er et utsagn jeg står for.

Applikasjonen viser de tilgjengelige serverplasseringene til venstre sammen med tilkoblingsstatusen din øverst på skjermen.

ProtonVPN telefonens grensesnitt

Til høyre er et kart som markerer i en grønn trekant landene som har Proton-servere. Landstrekanten til serveren du er koblet til vises i grønt. Du kan også zoome ut på kartet for å se det tydelig.

Det er enkelt å navigere i menyene, og det går raskt å sette opp en sikker VPN-tilkobling uten ekstra hodebry.

Andre støttede plattformer

ProtonVPN-tjenesten støtter for tiden Windows, macOS, iOS, GNU / Linux og Android. Det kan også brukes med prominente nettlesere som Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Edge, IOS Safari, Opera, Samsung Browser, Chrome for Android og MIUI Browsers.

ProtonVPN Kundeservice

Kundeservice

ProtonVPN har ikke satt opp noen live chat, og korrespondens med kundeservicen finner sted via epost. I min protonvpn test tok det mindre enn én dag fra forespørsel til svar.  Har de en ganske utførlig FAQ på nettsidene sine, hvor man kan finne løsninger på de hyppigst forekommende problemene.

Konklusjon

Alt i alt vil jeg beskrive produktet som lettvint å sette opp og bruke, men det ofrer dermed noe dybde for mer erfarne brukere. Anynomitet og sikkerhet på nettet er 100% garantert med dette produktet. Servere strødd omkring i militærbunkere i Sveits, Island og Sverige sørger for at dataene er toppsikret juridisk sett, og de beste enkrypteringsmetodene (vern av militær kvalitet), sørger for at selv målrette angrep hindres.

Prikken over i-en kommer i form av spesialfunksjoner som Secure Core og Proton mail. For mannen i gata er det nok i overkant å betale ekstra for disse «toppfunksjonene». Planlegger du imidlertid å sende sensitive data frem og tilbake i stor stil, for eksempel som arbeidsgiver eller selvstendig næringsdrivende, er det definitivt verdt investeringen.

8.6 TOTAL POENGSUM
ProtonVPN Anmeldelse

Hastighet og ytelse
9
Brukervennlighet
8
Egenskaper
9
Sikkerhet og personvern
9
Valuta for pengene
10
FORDELER
  • 600+ servere
  • Ubegrenset hastighet
  • Ingen aktivitetslogger
  • Automatisk Kill Switch
ULEMPER
  • Ingen live chat
  • Begrenset gratis versjon
andreas

Andreas, en programvareingeniør og selverklært internettentusiast, føler seg helt hjemme på dette nettstedet. Å dykke ned i tekniske detaljer gir ham stor glede - jo mer komplekst, desto bedre. Med en tidligere bakgrunn som hacker, har Andreas ikke bare en grundig forståelse av biter og bytes, men han har også en kreativ tilnærming. For eventuelle spørsmål eller samarbeidsmuligheter kan du kontakte Andreas via e-post på andreas@personvernpanettet.no.

Jeg vil gjerne høre fra deg.

Legg igjen et svar

PersonvernPåNettet.no