Dashlane vs LastPass 2024: Hvilken er best?

Det finnes utrolige mange passordbehandlere der ute til å holde alle passordene dine trygge i hverdagen. Men hvilken av de er best? Hvem har flest funksjoner, og er det verdt prisen? Dette er bare noen av det vi skal gå igjennom i løpet av denne artikkelen. Vi skal ta for oss Dashlane v Lastpass.

Test ut Dashlane her
Prøv 1Password vinneren av passordbehandlere!

Få rabatt og prøv 1Password i flere dager gratis ved bruk å trykke her!

Artikkelen oppdatert på: 12. mai 2024

Sammenligningstabell – Lastpass vs Dashlane

Hvis du ikke ønsker å lese igjennom hele artikkelen som er detaljert, kan du se på tabellen under for en kjapp oversikt over hva Dashlane v Lastpass tilbyr.

Kriterier Dashlane Lastpass
Opptreden Vinne Taper
Funksjoner Vinne Taper
Sikkerhet Vinne Taper
Kundeservice Lik Lik
Prissetting Vinne Taper

Hva er Dashlane v Lastpass?

Du lurer sikkert litt på bakgrunnsinformasjon om Dashlane Lastpass, hvor kjente de er og hvor lenge de har holdt på. Ta det med ro, vi vil forklare deg dette under angående Dashlane v Lastpass.

Dashlane

Dashlane v Lastpass er en passordbehandler som lar deg lagre og administrere passord for ulike nettsteder, og den fyller dem ut automatisk uten at du trenger å skrive inn legitimasjonen manuelt. Du kan velge å bruke den gratis med begrensede funksjoner eller velge premiumplanene for å låse opp alle funksjonene. Selv om den tilbyr en skrivebordsapp for Windows og macOS, forsvinner den snart.

Derfor anbefaler det å bruke nettleserutvidelsen. I tillegg til det har du også iOS- og Android-applikasjoner tilgjengelig. I motsetning til noen andre passordbehandlere, skiller Dashlane seg ut med noen få distinkte funksjoner som mørk nettovervåking, VPN og mer, som vi vil diskutere mens du leser videre. Les mer om passordbehandlere her.

dashlane v lastpass

Lastpass

LastPass ble lansert i 2008, og er en veteran blant cybersikkerhetsverktøy, og en av de mest funksjonsrike passordbehandlerne der ute. Den tilbyr multifaktorautentisering, støtter ulike plattformer og nettlesere, og er enkel å bruke. Enda bedre – LastPass har til og med en anstendig gratisversjon som du kan prøve ut. Vel, vi vil dele en detaljert LastPass-anmeldelse med deg, slik at du kan se hvor bra den er.

Vi har undersøkt LastPass grundig og lagt alt inn i denne artikkelen. Så fortsett å lese for å lære alt du trenger å vite om dette produktet når det gjelder sikkerhet, brukervennlighet, priser og mer. La oss se hvor godt denne passordbehandleren fungerer.

lastpass vs dashlane

Sikkerhet

Sikkerhet er utrolig viktig når det kommer til en passordbehandler. Derfor skal vi gå igjennom noen sikkerhetsfunksjoner nedenfor.

Kryptering

Passordadministratorer krypterer legitimasjonen din og lagrer dem bare i kryptert form hos Lastpass v Dashlane. Dette betyr at selv i tilfelle av større datainnbrudd, ville hackeren bare få de krypterte blokkene ubrukelige uten hovedpassordet ditt.

Nullkunnskapsarkitektur

Null kunnskap refererer til retningslinjer og arkitektur som eliminerer muligheten for en passordbehandler for å få tilgang til passordet ditt. Selv om dette er en perfekt forklaring på null kunnskap for et bredt publikum, vil sikkerhetseksperter være forskjellige i tolkningen av null kunnskap hos Lastpass v Dashlane

Tofaktorautentisering

Den største grunnen til å beholde 2FA-tokenene dine i passordbehandlingen din er at den er på ett sted og blir sikkerhetskopiert. Altfor mange mennesker innser ikke at apper som Google Authenticator og mange andre ikke automatisk sikkerhetskopierer 2FA-tokenene dine. Så hvis du får en ny telefon eller mister telefonen, mister du også 2FA på Lastpass v Dashlane

dashlane vs lastpass

Biometrisk autentisering

Biometric Password Manager hos Lastpass v Dashlane gir brukere en praktisk og sikker måte å administrere og få tilgang til flere sikkerhetssetninger og koder på. Dette produktet leser og identifiserer brukere ved automatisk å få tilgang til passordbeskyttede applikasjoner og nettsteder ved bruk av Lastpass Dashlane.

Sikker sikkerhetskopiering og synkronisering

Sikkerhetskopiering sier seg selv, du lagrer alle passordene dine på Lastpass v Dashlane. Men hvorfor skal du gjøre det? Grunnen er enkel, dritt skjer. På toppen av det har disse tingene nøklene til mange viktige ting, og mange av oss ville gått tapt uten dem.

Et enkelt Google-søk etter «X passordbehandler mistet passordene mine», Erstatt «X» med en hvilken som helst passordbehandler, og du vil se mange mennesker som har mistet passordene sine på grunn av en skrubb som ingen kunne ha forutsett. Servere kan og vil knekke fra tid til annen, vi vil bare ikke at den forvirringen skal påvirke deg. Så husk å alltid sikkerhetskopier Lastpass v Dashlane.

Gå til 1Password

Brukervennlighet

Vi tror Dashlane har en liten fordel over Dashlane v LastPass når det gjelder presentasjon. Dashlanes mobilapp er den beste vi noen gang har sett. Informasjonen din er enkel å finne, og programmet er enkelt å bruke og alltid rett ved fingertuppene. Dashlane har også et renere, mindre klønete nettleserhvelv.

Kompatibilitet

Dashlane v Lastpass gir nesten identiske sikkerhetsfunksjoner – inkludert ende-til-ende-kryptering og null-kunnskapsarkitektur. Begge passordbehandlerne tilbyr også et bredt spekter av 2FA-alternativer, men Dashlane tilbyr ikke lenger støtte for USB-autentisering.

dashlane v lastpass

Pris og plan

Når det kommer til lastpass v dashlane, er Dashlane bare litt dyrere enn LastPass, men LastPass tilbyr ikke en VPN eller avansert mørk nettovervåking. Dashlane sitt premium plan har alle de samme funksjonene som Dashlane Free, sammen med: Ubegrenset passordlagring. Synkronisering med flere enheter.

Best omtalt

I 2019 ble det oppdaget at LastPass-programvaren hadde en betydelig sikkerhetsfeil som kunne gjøre det mulig for hackere å få tak i brukerpassord, men problemet ble raskt løst. LastPass sine nettservere ble også brutt i 2015, men på grunn av LastPass sin nullkunnskapsarkitektur ble ingen brukerpassord stjålet i datainnbruddet (hackerne stjal kun krypterte og ubrytelig krypterte data). Dashlane har aldri blitt hacket, noe som tyder på at de har bedre sikkerhet enn Lastpass.

Gå til 1Password

Kundeservice

Det kan være utrolig stressende hvis noe går galt med Dashlane VS Lastpass. Ikke bare kan du ikke få tilgang til detaljene dine som normalt, men det er mye sensitiv informasjon lagret på kontoen din, så du vil vite at du er i trygge hender hvis du trenger litt støtte. Dashlane v Lastpass sin kundestøtte er en annen grunn til at den skiller seg ut fra andre passordbehandlere, og tilbyr et live chat-alternativ i løpet av uken.

Livechatten er veldig responsiv, og gir støtte raskt, profesjonelt og med liten eller ingen venting. Hvis du trenger støtte utenom live chat-tidene, har Dashlane en omfattende og detaljert FAQ-seksjon med trinnvise instruksjoner for hvert emne.

lastpass v dashlane

Dashlane VS Lastpass kan hjelpe deg med eventuelle problemer mens du installerer apper eller utvidelser, i tillegg til å feilsøke eventuelle problemer eller feil du støter på.

Du får tilgang til disse enten via nettappen eller via Chrome-utvidelsen. Til slutt, hvis du står fast på et problem utenfor live chat-tiden, vil en automatisert bot gjøre sitt beste for å gi deg relevante ressurser, og hvis det mislykkes, er e-poststøtte tilgjengelig syv dager i uken hos Lastpass v Dashlane. Her du kan få support hos Dashlane, og her kan du få hos Lastpass.

Konklusjon

LastPass VS Dashlane tilbyr lignende funksjoner. Det viktigste som skiller 1Password fra LastPass er en ren merittliste. Dashlane er også det sterkere valget, spesielt når det kommer til den betalte versjonen. Kantene deres inkluderer god kundestøtte, en VPN-funksjon og mer. LastPass gir deg imidlertid det viktigste gratis.

andreas

Andreas, en programvareingeniør og selverklært internettentusiast, føler seg helt hjemme på dette nettstedet. Å dykke ned i tekniske detaljer gir ham stor glede - jo mer komplekst, desto bedre. Med en tidligere bakgrunn som hacker, har Andreas ikke bare en grundig forståelse av biter og bytes, men han har også en kreativ tilnærming. For eventuelle spørsmål eller samarbeidsmuligheter kan du kontakte Andreas via e-post på andreas@personvernpanettet.no.

Jeg vil gjerne høre fra deg.

Legg igjen et svar

PersonvernPåNettet.no