Astrill VPN anmeldelse 2024

astrill vpn anmeldelse

Astrill VPN er en mindre kjent VPN som utgir seg for å være et ok alternativ for bruk i Kina. Da ikke alle VPN-er kan brukes like effektivt der. Den har også en rekke egne funksjoner som skiller den noe ut fra andre leverandører. Her har jeg testet om AstrillVPN faktisk holder det de sier og om den holder mål mot andre VPN-er der ute.

Prøv de nå
Prøv en Astrill VPN med mange funksjoner

Astrill VPN har funksjoner for de fleste behov. Her vil du få en unik opplevelse.

Hva er Astrill VPN?

AstrillVPN er en av en rekke nye VPN-er på markedet. De har holdt et fokus på egne funksjoner og effektiv bruk i Kina. I hovedsak skal alle VPN-er dekke noen grunnbehov og det samme gjelder for Astrill VPN. Hvorvidt den måler seg med de mer etablerte leverandørene kan du lese om her. I tillegg går jeg gjennom disse funksjonene:

Avtaler og priser

astrill anmeldelse

Astrill VPN er en av de dyrere VPN-ene på markedet og du får ikke særlig mer fra tjenesten enn du vil gjør fra en av de beste på markedet, hvorvidt du ikke har noen spesielle behov. Snarere motsatt. AstrillVPN har en pris på 20$ per måned dersom du betaler for en måned om gangen. Om du vil betale for lengre perioder vil du få 25% avslag for 6 måneder om gangen eller 50% avslag dersom du betaler for 1 år om gangen. Så det vil helt klart lønne seg å betale for lengre perioder, men hos andre vil du få avslag som er betraktelig høyere på en pris som er allerede mye lavere.

Oversikt

Trekk Verdi
Loggføring Ingen logger, dine data og identitet er trygge
Torrenter Tillatt med torrents
Netflix US, UK, AU, CA, FR, DE
Samtidige innlogginger Opp til 5 samtidige tilkoblinger
Dekket land 60+
Støttede enheter Android, iOS, Windows, MacOs, Linux, Chrome, Router
Pengene tilbake-garanti? No dager
Protokoller OpenVPN, StealthVPN, OpenWeb, L2TP, IPSec, SSTP, Wireguard
Trafikkdata Ubegrenset
Kryptering Sterk: Militær kvalitet 256-bit
IP-adresse Ikke oppgitt
Servere 300+

Slik bruker du Astrill VPN

De flest VPN-er er generelt ganske like i hvordan de brukes og forandrer seg deretter etter hva man skal bruke de til. Først følger man følgende steg og så endrer du det siste steget basert på hva du skal bruke den til:

  1. Bestill en avtale og opprett bruker
  2. Installer applikasjon/klient og logg inn med opprettet brukerinformasjon
  3. Velg server fra det landet du vil vises fra. For eksempel en server i Norge dersom du vil se norsk innhold fra utlandet

Netflix

Netflix har et stort bibliotek med innhold av serier og filmer, men dette vil forandre seg ganske drastisk i forhold til hvor du befinner deg. Dette kommer av lisenser og geografiske begrensninger som dikterer hva Netflix har lov til å vise i forskjellige områder. Med en VPN kan du forbi gå dette ved å velge server fra det landet du ønsker å se innhold fra. I USA har de mest innhold, så om du velger en server derfra vil du kunne se mer enn vanlig. Og dette er helt lovlig.

Torrents

Når man skal laste ned noe så kan det være en del begrensninger i forhold til hvor man befinner seg. I tillegg er det normalt et ønske om å holde seg anonym slik at du ikke blir sporet og din sikkerhet på nett ikke utsatt for trusler. Med en VPN vil du få en mye større grad av sikkerhet og anonymitet. Det samme gjelder for de fleste VPN-er, men varierer noe i kvalitet. For torrents er det litt mer komplisert enn vanlig, men tar bare et par minutter ekstra. Du må velge en server som støtter P2P trafikk og så må du velge samme port i ditt torrent-program.

Kina

Kina har en høy grad av sensur. Det vil si at dersom du er i Kina så er de fleste mediekilder blokkert dersom de ikke kommer fra Kina. Dette kan du løse med en VPN hvor du kan skifte til en server utenfor og da låse opp det blokkerte innholdet. Dersom du ønsker å se innhold fra Kina så kan du bytte til en server i Kina. Med AstrillVPN sin StealthVPN kan du også skjule til en hvis grad at du bruker en VPN, som kan gi deg en ekstra trygghetsfaktor dersom du er i Kina eller i andre land.

Videospill

Om du driver med gaming så kan en VPN være nødvendig. Dette kan for eksempel komme av at visse spill eller servere til spill kun kan spilles fra gjeldende land. Med en VPN kan du faktisk bytte til en VPN-server i det landet og spille som om du skulle befinne deg der. I noen tilfeller vil du også trekke en økt grad av sikkerhet og anonymitet. Noe du får med en VPN.  Du må nok regne med at de hastighet kan bli begrenset. Spesielt dersom du bruker AstrillVPN da det ikke er den raskeste løsningen der ute.

GÅ TIL ASTRILL VPN

VPN-funksjoner

Som nevnt tidligere så har AstrillVPN en rekke egne funksjoner og funksjoner som er ganske vanlig. Noen er nyttige, men andre er ikke noe du normalt vil dra nytte av i praksis. Du vil uansett her få en gjennomgang av disse så du forstår hva de går ut på.

OpenWeb og StealthVPN

OpenWeb og StealthVPN er 2 forskjellige protokoller utviklet av Astrill. Hvor OpenWeb handler om hurtig bytting av servere og sikkerhet. StealthVPN handler om å kunne bruke VPN uten at det oppdages av automatiske brannmursystemer.

Kill switch

Kill switch eller på norsk «drepebryter» er en funksjoner hvor din tilkobling blir kuttet dersom det skulle oppstå problemer med din VPN eller tilkobling som kan påvirke din sikkerhet. Dette bidrar til at du er noe tryggere når du er på nett.

Multi-hop VPN

Multi-hop VPN bidrar til din anonymitet hvor trafikken din blir skiftet mellom forskjellige noder. Dette bidrar til at eksterne aktører vil ha vanskeligheter for å spore din informasjon og aktivitet når du er tilkoblet internett.

Onion over VPN

Onion over VPN er en funksjon som hjelper deg med å få tilgang til dypnettet uten å måtte bruke Tor-programmet. Du skifter til et .onion domene i din nettleser som krypterer din data slik at du får anonym og sikker tilgang.

Port forwarding

Port forwarding går under forskjellige navn som port mapping eller port tunneling. Dette er en metode som er vanlig å bruke til å videreføre trafikk mellom porter på lokale eller eksterne enheter.

Smart mode

Smart mode er en funksjon som hjelper deg med bruke lokale tjenester raskere med lokale IP-adresser. Med andre ord vil du få raskere hastighet til visse tjenester som normalt ville vært tregere på grunn av lokasjon.

astrill vpn

Nettsted- og app-filter

Med nettsted- og app-filter får du muligheten til å kun bruke VPN for visse applikasjoner eller nettstedet. Dette gir deg mer fleksibilitet i din bruk av AstrillVPN.

VPN Sharing

VPN Sharing eller VPN-deling er en funksjon som gir deg sikkerhet på tvers av nettverket ditt når du bruker AstrillVPN på flere enheter.

Dedikert IP

Med Dedikert IP får en dedikert IP-adresse som kun brukes av deg og ikke deles med andre.

VIP Add-on

Med VIP Add-on får du tilgang til eksklusive servere som kun AstrillVPN kan gi deg tilgang til.

Beskyttelse mot DNS-lekkasje

Beskyttelse mot DNS-lekkasje vil si at din informasjon og trafikk ikke blir lekket til eksterne kilder.

GÅ TIL ASTRILL VPN

Windows-klient

AstrillVPN har en egen klient for Windows. Du får et grensesnitt som dessverre er ganske komplisert å bruke, spesielt dersom du ikke har mye erfaring på området.

Det er veldig mye innstillinger å velge mellom. Spesielt i forhold til de forskjellige funksjonene som igjen har egne bruksområder. Hva du må forholde deg til blir da basert på hva du ønsker å bruke AstrillVPN til.

Andre applikasjoner

I tillegg til å kunne brukes på Windows så kan du også bruke AstrillVPN med egne applikasjoner på macOS, Linux, iOS og Android. Disse brukes på lik linje med Windows-klienten og har de samme funksjonene. Siden du kan bruke AstrillVPN på opptil 5 enheter samtidig betyr dette at du får en relativt god utnyttelse av VPN-en. Selv om dette er noe som du vil få med de fleste betalte tjeneste, om ikke de faktisk har flere samtidige tilkoblinger.

astrillvpn

Testresultater

Når jeg ser på en VPN så er det mye å forholde seg til til. Du skal gjerne ha full tilgang til alt innhold, høyest mulig hastighet, sikkerhet og anonymitet. Samtidig som du ikke ønsker å betale mer enn nødvendig. Her har jeg lagt hovedfokus på 2 områder.

Hastighet

En viktig del av en VPN er hastighet. For når man velger en server som er langt ifra så kan dette påvirke hvor raskt du kan surfe, streame og laste ned. Med andre ord kan det bety at dersom hastigheten ikke er høy nok vil du ikke kunne streame med god kvalitet innhold fra andre land. AstrillVPN viste seg i testene til å ha en kurant hastighet, men den kom ikke like godt ut som de beste leverandørene.

DNS-lekkasje og torrents

Med AstrillVPN får du relativt bra beskyttelse. Den skal motvirke DNS-lekkasje slik at din lokasjon og data ikke blir lekket og kan spores. Dette er spesielt viktig når man skal laste ned torrents. Her vil du få det meste du trenger fra AstrillVPN, men prosessen med å bruke den til å laste ned torrents er noe mer komplisert enn hos andre. Derfor bør man vurdere en annen, spesielt dersom man ikke er veldig datakyndig.

Kundeservice

AstrillVPN har en egen dedikert kundeservice hvor du får relativt rask hjelp gjennom deres 24/7 live chat eller du kan kontakte de på e-post gjennom deres kontaktskjema. De har også manualer og ofte stilte spørsmål(FAQ) på 14 forskjellige språk. Om du har problemer med deres tjenester kan du kontakte Astrill VPN kundeservice direkte.

GÅ TIL ASTRILL VPN

Sammenligning av AstrillVPN

Når jeg tester en VPN er det naturlig at jeg sammenligner med de beste. Derfor får du her en sammenligning med de 2 som ligger på topp slik at du har et bedre grunnlag for å vurdere hvilken VPN som passer best for ditt behov.

Astrill VPN mot ExpressVPN

Astrill VPN er egnet for det meste av bruk og har en generelt god hastighet, samt nyttige funksjoner. Sammenlignet med ExpressVPN så kommer den dessverre noe dårligere ut. For med ExpressVPN vil du få de samme tilsvarende funksjonene og mer, samt mye bedre hastighet fra og til de fleste lokasjoner. Derfor anbefaler jeg heller at du prøver ut ExpressVPN med 30 dagers pengene tilbake garanti. Les også min anmeldelse av ExpressVPN.

Astrill VPN mot CyberGhost

Astrill VPN gir deg tilgang til det meste av innhold, men du får ikke tilgang til alt. Til motsetning vil du med CyberGhost kunne se nesten alt av innhold uten begrensninger. I tillegg har NordVPN generelt bedre hastighet. Derfor anbefaler jeg NordVPN framfor Astrill VPN. Les også min anmeldelse av CyberGhost.

Konklusjon

Astrill VPN er en løsning som dekker de fleste behov med sine mangfoldige funksjoner. Generelt vil gi si at VPN-en er OK, men den kommer ikke like bra ut når jeg sammenligner den med andre på markedet. Derfor vil jeg heller anbefale at du bruker min testvinner ExpressVPN dersom du skal ha en VPN!

8.6 TOTAL POENGSUM
Astrill VPN

Personvern og sikkerhet
8.5
Funksjoner
8.5
Hastighet og ytelse
8.5
Verdi for pengene
8.5
Brukervennlighet
9
FORDELER
  • Egnet for bruk i Kina
  • Gode funksjoner
  • Dekker de fleste behov
ULEMPER
  • Gir ikke tilgang til alt
  • Noe mer komplisert å bruke
  • En av de dyrere VPN-ene på markedet
andreas

Andreas, en programvareingeniør og selverklært internettentusiast, føler seg helt hjemme på dette nettstedet. Å dykke ned i tekniske detaljer gir ham stor glede - jo mer komplekst, desto bedre. Med en tidligere bakgrunn som hacker, har Andreas ikke bare en grundig forståelse av biter og bytes, men han har også en kreativ tilnærming. For eventuelle spørsmål eller samarbeidsmuligheter kan du kontakte Andreas via e-post på andreas@personvernpanettet.no.

Jeg vil gjerne høre fra deg.

Legg igjen et svar

PersonvernPåNettet.no