ExpressVPN eller Surfshark VPN – Hvilken er best?

Hvis du leter etter sammenligningsartikler for ExpressVPN eller Surfshark, er du allerede på rett spor. Begge tjenestene er fantastiske, og du vil sannsynligvis ikke gjøre en feil ved å velge den ene fremfor den andre. Så, i denne artikkelen, la oss sammenligne hastigheten, prisen, funksjonene, strømmemulighetene til Surfshark og ExpressVPN og mer. Les videre for å finne ut hvilken tjeneste som er best for hva, og hvorfor!

Prøve ExpressVPN
ExpressVPN: Få 3 måneder gratis og 30 dager pengene tilbake garanti

Ønsker du å føle deg trygg, eller rett og slett se på innhold fra andre land? Da anbefaler vi ExpressVPN. Få opptil 49% rabatt!

Artikkelen oppdatert på: 12. mai 2024

Sammenligningstabell for ExpressVPN eller Surfshark

Kriterier ExpressVPN SurfsharkVPN
Pris Vinner Taper
Hastighet Vinner Taper
Funksjoner Vinner Taper
Kundestøtte Like Like
Sikkerhet Vinner Taper

Kort presentasjon

For å få litt mer informasjon om du bør velge expressvpn eller surfshark har vi skrevet litt informasjon om hver enkelt VPN.

ExpressVPN

ExpressVPN er en av de mest populære VPN-tjenestene, delvis på grunn av kompatibiliteten med de fleste enheter, appen for rutere og et stort antall serverplasseringer. Selskapet er privateid og har hovedkontor på De britiske jomfruøyene, et land som anses som personvernvennlig fordi det ikke har noen avtaler om å dele data med andre land. Ønsker du å lese mer om ExpressVPN kan du trykke her.

ExpressVPN en Surfshark VPN sammenligning

Surfshark VPN

Surfshark har eksistert i omtrent et år nå, og mens nye spillere alltid kommer inn i VPN-industrien, har det vært en interessant opplevelse. Forbrukerprisene deres er imponerende, men hva har Surfshark å tilby når det gjelder funksjoner og kan ytelsen deres overgå deres lave priser? La oss ta en dypere titt. Trykk her for å lese mer.

 Surfshark VPN en ExpressVPN sammenligning

Nettverk og omgåelse av geo-restriksjoner

Når man skal velge en VPN er det viktig at man har mange tilgjengelige servere som mna kan koble seg til. Derfor skal vi snakke litt om servere og land du får de forskjellige VPNene i.

Norges dekning

ExpressVPN er en av de sikreste VPN-leverandørene der ute, og inkluderer krypteringsstandarder av militær kvalitet, høye hastigheter og et bredt globalt nettverk. Denne leverandøren tilbyr mer enn 3000 servere å velge mellom inkludert alternativer i Norge.  Surfshark har kvalitets, bare-metal servere både i Norge og i land i nærheten. Det er viktig å velge en leverandør med et godt nettverk av servere, spesielt der du trenger dem!

Fungerer det i Kina?

Bør man velge ExpressVPN eller Surfshark når man skal se på innhold i Kina eller fra Kina, det skal vi svare på her. ExpressVPN er en av få VPNene som fungerer i Kina, og den kommer med høye hastigheter og servere over hele verden.

Merk at du må installere ExpressVPN før du ankommer Kina, ellers vil du ikke få tilgang til det. Surfshark fungerer nå i Kina fra og med 2019, noe som er gode nyheter for folk som ønsker å se favorittprogrammene sine fra vestlige strømmetjenester som Netflix, Hulu og BBC iPlayer.

Fart

Fart er kanskje noe av det viktigste når det kommer til en VPN. Hvordan betale for en VPN, når den er så treg at man ikke får sett på det man vil?

Fart i Norge

Selv om ExpressVPN foreløpig kun har 1 server i Norge, testet vi den over 15 ganger og klarte alltid å få en rask tilkobling. ExpressVPN ga konsekvent hastigheter på 32 Mbps i gjennomsnitt under testene våres. Hastighetene våres sank bare med noen få Mbps etter tilkobling, noe som gjorde at vi fortsatt kunne se norske programmer helt uten etterslep.

Vi testet flere Surfshark serverplasseringer på tre forskjellige tider på dagen. Gjennomsnittshastigheten på tvers av alle testene var 28 Mbps i Norge.

 Surfshark VPN eller ExpressVPN sammenligning

Langdistanse hastighetstest

Bør du velge ExpressVPN eller Surfshark når det kommer til fart? ExpressVPNs nedlastingshastighet var i gjennomsnitt 135 Mbps. Det er en rask VPN, kjappere enn NordVPN, Surfshark og IPVanish, som alle var i gjennomsnitt rundt 100 Mbps.

Du vil ikke merke mye av en nedgang mens du er koblet til ExpressVPN med mindre internetthastigheten hjemme er godt over 100 Mbps. Surfsharks sin New York-server er den raskeste på listen. Den tilbyr en lynrask nedlastingshastighet på 83,27 Mbps og en opplastingshastighet på 65,59 Mbps, med en pingtid på 251 ms.

Sjekk ut ExpressVPN

Sikkerhet

Vi liker alltid å sørge for at dette punktet er understreket i all VPN anmeldelser: hvis du regner med en VPN for din fysiske frihet eller for å beskytte livet ditt, er det viktig at du gjør mye mer forskning enn å bare lese en artikkel som denne . Men med det sagt, la oss se på den generelle sikkerhetsprofilen for disse to leverandørene.

Krypteringsstandard

ExpressVPN bruker AES (Advanced Encryption Standard) med 256-biters nøkler – også kjent som AES-256. Det er den samme krypteringsstandarden som er tatt i bruk av den amerikanske regjeringen og som er klarert av sikkerhetseksperter over hele verden for å beskytte klassifisert informasjon. Denne krypteringen er mye mer sikker enn Surfshark sin.

Krypteringsprotokoll

ExpressVPN tilbyr flere protokoller: Lightway, OpenVPN, L2TP og IKEv2. ExpressVPN anbefaler Lightway som den beste protokollen for alle aktiviteter. Surfshark har dessverre dårligere krypteringprotokoll.

Annonse- og skadelig programvareblokkering

Du kan blokkere popup-annonser med en ExpressVPN.  Hvis ExpressVPN ser en popup-annonse, og den er potensielt skadelig, vil ExpressVPN automatisk fjerne den.

 Surfshark VPN eller ExpressVPN sammenligning Sikkerhet

Lekkasjebeskyttelse

ExpressVPN vil beskytte deg mot DNS-lekkasjer hvis den er riktig konfigurert. Surfshark vil gjøre det samme.

Serversikkerhet

Med all krypteringen er ExpressVPN og Surfshark sine servere veldig trygge.

Sjekk ut ExpressVPN

Personvern og anonymitet

Personvern og anonymitet er viktig for mange. Derfor er det kjekt å finne en VPN som respekterer personvernet og holder deg anonym til best mulig grad.

brukerinformasjon

De krever at du oppgir personlig informasjon, for eksempel en e-postadresse og betalingsinformasjon, for å etablere en ExpressVPN eller en Surfshark konto, og slik at de kan sende deg en e-post, samle inn betalinger fra deg og svare på støtteforespørsler du setter i gang.

Loggingspolitikk

ExpressVPN og Surfshark fører ingen trafikklogger eller overvåker brukeraktiviten til sine kunder.

Lagring av brukerdata

ExpressVPN og Surfshark samler ikke inn logger over aktiviteten din, inkludert ingen logging av nettleserhistorikk, trafikkdestinasjon, datainnhold eller DNS-spørringer.

Garanti

ExpressVPN eller Surfshark har ennå ikke gitt ut en garanti.

Fjern blokkering

ExpressVPN er den beste VPN-en for streaming totalt sett. Det er ekstremt raskt og fungerer for å streame internasjonalt innhold på de fleste store plattformer, inkludert Netflix, Prime Video, BBC iPlayer, HBO Max og Hulu. Det fungerer med 10 internasjonale Netflix-biblioteker, og fjerner også blokkering av mindre strømmetjenester som LINE TV, Zattoo og Sling TV.

 Surfshark VPN eller ExpressVPN sammenligning Fjern blokkering

Sjekk ut ExpressVPN

Torrent

ExpressVPN tillater ubegrenset torrenting og P2P-fildeling på tvers av alle serverne. Du kan koble til hvilken som helst server og laste ned torrenter uten begrensninger.

Pris og planer

Pris er jo en viktig del. Du vil jo ikke betale mer enn det du får. Derfor skal vi snakke litt om pris nedenfor.

Pris på planer

Hvis du foretrekker å betale innen måneden, belaster ExpressVPN en månedlig abonnementsavgift på 130kr. Den prisen synker til 100kr per måned hvis du registrerer deg for seks måneder og 85kr per måned når du betaler for hele året. Surfsharks priser er 130kr for det månedlige abonnementet og 65kr per måned for seks måneders planen. Noe som betyr at Surfshark er billigere.

Gratis prøveperiode

Når det gjelder gratis prøveversjoner, har Surfshark mer å tilby. I tillegg til den syv dager lange prøveversjonen på mobil – som ExpressVPN også tilbyr – lar Surfshark Mac-brukere teste tjenesten gratis i syv dager (beklager, Windows-brukere). ExpressVPN har ingen gratis prøveversjoner på skrivebordsapper.

Pengene tilbake

Begge VPN-ene kommer med 24/7 tilgang til kundestøtte samt en 30-dagers pengene-tilbake-garantiperiode. Begge er kompatible med Android, iOS, Mac, Windows og Linux, mens Surfshark også er kompatibel med Fire TV.

Kundeservice – ExpressVPN eller Surfshark

Kundeservice ExpressVPN Surfshark
Live Chat ✔️ ✔️
Støtte ✔️ ✔️
Email hjelp ✔️ ✔️
Telefonstøtte  ❌  ❌
Søkbar kunnskapsbase ✔️ ✔️
Video guider ✔️ ✔️
Gjennomsnittelig svartid på e-post 52 minutter  2 timer og 36 minutter

Vi fant ut at ExpressVPNs responstider og live chat-funksjoner var litt bedre på testing. Vi trengte ikke vente lenge på å bli koblet til en agent. Og e-postomgangen var mindre enn halvparten av tiden sammenlignet med Surfshark. Vi likte å slippe å fylle ut et skjema eller skrive inn noen personlige detaljer før vi stilte spørsmålene våre. Hvis du lurer på noe angående VPNene, kan du kontakte de her og her.

Konklusjon

Det er ingen tvil om at ExpressVPN og Surfshark er to kvalitetstjenester, men hvis vi måtte velge en, ville vi valgt ExpressVPN. Våre hovedårsaker? ExpressVPN har flere servere på flere steder, dynamiske IP-adresser, mye høyere hastigheter og kompatibilitet med flere enheter og nettlesere. Men hvis du vil spare penger, vil SurfShark gjøre deg godt.

andreas

Andreas, en programvareingeniør og selverklært internettentusiast, føler seg helt hjemme på dette nettstedet. Å dykke ned i tekniske detaljer gir ham stor glede - jo mer komplekst, desto bedre. Med en tidligere bakgrunn som hacker, har Andreas ikke bare en grundig forståelse av biter og bytes, men han har også en kreativ tilnærming. For eventuelle spørsmål eller samarbeidsmuligheter kan du kontakte Andreas via e-post på andreas@personvernpanettet.no.

Jeg vil gjerne høre fra deg.

Legg igjen et svar

PersonvernPåNettet.no