Surfshark VPN: Anmeldelse 2022

surfshark vpn

VPN-en Surfshark er en billig VPN med svært attraktive funksjoner. Denne VPN-en reklamerer med funksjoner som høyhastighets servere, et ubegrenset antall samtidige tilkoblinger, ingen loggføring og muligheten til å få tilgang til, strømme og laste ned hva som helst på internett. Vi synes dermed at det er vel verdt å Surfshark test hvorvidt disse påstandene er sanne eller ei, ettersom målet vårt er å hjelpe deg med å finne den beste VPN-en for dine behov. Det eneste som er helt sikkert er at dersom Surfshark VPN leverer det de lover, bør du definitivt gå for denne VPN-en! La oss begynne denne Surfshark anmeldelse og se om den kan måle seg med våre topprangerte VPN-er.

Er Surfshark den beste nye VPN-en?

I denne første delen av Surfshark anmeldelse 2019, vil vi fokusere på å lære deg om selve selskapet. Det er nemlig essensielt å vite hvem det er du jobber med når du sender all dataen din via deres nettverk. Du ønsker ikke å finne ut i etterkant at personvernet ditt er eksponert når du har trodd at du er beskyttet. Og særlig ikke når du betaler for det.

Surfshark Ltd. har holdt tjenestene sine gående fra De Britiske Jomfrøyene siden 2018, i likhet med vår storfavoritt [offer_link]. Plasseringen for hovedkvarterene deres har mye å si for beskyttelsen av personvernet ditt. Dette fordi De Britiske Jomfrøyene ikke har implementert noen form for dataoppbevaringslover. Dette gjør det mulig for Surfshark VPN å tilby en VPN som ikke loggfører data. Dette betyr at de ikke lagrer noe data om brukerne sine og deres online aktiviteter. Du kan dermed være trygg på at du forholder deg anonym når du er på nettet.

Hvordan fungerer Surfshark?

Det finnes lite tilgjengelige detaljer om teamet bak Surfshark VPN. Den eneste informasjonen jeg finner på nettsiden deres er navnet på CTO-en deres, Magnus Steinberg. Ved å google litt rundt fant jeg også ut at selskapet er en del av RIPE Network Coordination Centre. Med tiden vil vi antagelig finne ut enda mer om hvor troverdige denne tilbyderen er.

Surfshark VPN har et stadig voksende nettverk av servere. Per i dag har de over 500 servere i 50 land i Europa, Nord- og Sør-Amerika, Midtøsten, Afrika og i Asia. I tillegg er serverne sentrert i og rundt de mest populære landene: USA, Storbritannia og Canada, for å nevnte noen.

Hvordan knytter du deg til dette virtuelle private nettverket? Det er kjempeenkelt. Det finnes en egen app du kan bruke på datamaskiner (Windows, MacOS, Linux), for mobile enheter (Android, iOS) og for nettlesere som Firefox og Chrome. I tillegg er det alltids mulig å sette opp VPN-tilkoblingen manuelt dersom enheten din ikke er listet opp (noe jeg tviler på). Jeg vil også anbefale deg å bruke appene deres dersom du setter pris på det VPN-ekspertene anser som den beste protokollen: OpenVPN.

VPN Surfshark: Abonnementer og priser

surfshark priser

Det er tre forskjellige abonnementer som inkluderer alle funksjonene som VPN-en har å tilby. Du kan velge mellom en månedlig løsning, eller et abonnement på henholdsvis seks måneder eller to år. Alle abonnementene gir deg de samme fordelene, men månedsløsningen gir deg ingen rabatt. Jeg må i tillegg innrømme at jeg synes månedsabonnementet er en smule overpriset. Jeg tviler på at særlig mange er interessert i å bruke såpass mye på en VPN når det finnes andre muligheter. Men dette er en billig VPN om du går for det toårlige abonnementet. Da får du hele 82% rabattEn god grunn til å gjøre en Surfshark test som jeg fant ut av i min Surfshark anmeldelse.

En av de viktigste salgspunktene til denne VPN-en er at den tilbyr et ubegrenset antall samtidige tilkoblinger med alle abonnementer. Du kan dermed beskytte alle enhetene dine og alle enhetene til familien din til en og samme pris. Dette er et unikt tilbud: Hittil har jeg ikke sett mange VPN-er som tilbyr mer enn 5 samtidige tilkoblinger.

Hva gjelder betalingsløsninger, kan du benytte deg av kredittkort, PayPal eller kryptovaluta. Dersom du virkelig trenger å være anonym, er dette med andre ord fullt mulig.

Det er dessverre ikke noen mulighet for gratis prøvetid med denne VPN-en. Det er imidlertid mulig å Surfshark teste den risikofritt i 30 dager. Dette vil jeg anbefale deg å gjøre. Det er nemlig ikke tilstrekkelig å lese Surfshark anmeldelse om Surfshark test for å vite om dette er VPN-en for deg. Du bør absolutt prøve den ut selv på alle dine enheter, og deretter bestemme deg.

Detaljoversikt over Surfshark VPN

Trekk Verdi
Loggføring Ingen logger, dine data og identitet er trygge
Torrenter Tillatt med torrents
Netflix US, UK, IN, IT, NO, DE, AU, JP, KR, PL, FR, CA, TR, SE, SG, NL
Samtidige innlogginger Opp til ∞ samtidige tilkoblinger
Dekket land 63+
Støttede enheter iOS, Android, Windows, macOS, Linux, Chrome, Fire TV, Firefox
Pengene tilbake-garanti? 30 dager
Protokoller IKEv2/IPsec
Trafikkdata Ubegrenset
Kryptering Sterk: Militær kvalitet 256-bit
IP-adresse Ikke oppgitt
Servere 1 700+

Kom i gang med Surfshark VPN

Oppsett

Jeg er veldig fornøyd med Surfshark test når en VPN er enkel og smidig å installere. Dette har antageligvis sammenheng med at jeg installerer og anmelder såpass mange VPN-er. Uavhengig av om du har samme erfaring som meg eller er helt ny med VPN, har du sikkert tilsvarende forventning om at det bare skal være å laste ned og komme i gang. Derfor er jeg sikker på at du kommer til å elske Surfshark VPN. Her er det nemlig bare to knapper å trykke på gjennom oppsettsprosessen: Installer og kjør.

Netflix

Dersom du har et Netflixabonnement og ønsker å ha muligheten til å bruke dette til å få tilgang til andre lands Netflixbiblioteker, er dette en VPN jeg vil anbefale deg. Her om dagen Surfshark test jeg å avblokkere amerikansk Netflix utenfor VPN, hvilket fungerte utmerket. Jeg koblet meg til en tilfeldig amerikansk server, og startet strømmetjenesten. Jeg fikk sett alt av filmer og serier helt uten problemer. Den første videoen jeg satte på, måtte buffre i et sekund eller to, men utenom det fungerte det knirkefritt. Forhåpentligvis kan Surfshark VPN opprettholde dette nivået på tjenestene sine når tusenvis av brukere knytter seg til nettverket. Dette er nemlig ofte et problem blant VPN-tilbydere som opererer på mindre skala, at tilgangene blir dårligere etter hvert som flere benytter seg av tjenestene.

Se Netflix USA med Surfshark VPN

Nedlastning av torrenter

Som tidligere nevnt er Surfshark VPN en VPN uten loggføring av data. Dette er en god begynnelse dersom du ønsker å laste ned torrentfiler ettersom du kan være anonym på nettet. Gitt risikoene forbundet med nedlastning av torrenter, er anonymitet en sentral forutsetning. I enkelte land er torrenting helt forbudt og du risikerer store bøter dersom du blir tatt i å dele filer eller bruke P2P-protokoller.

Surfshark VPN er imidlertid mer enn torrentvennlig. Den tillater torrenting uten at du dermed bryter med vilkårene eller betingelsene deres når du laster ned torrenter. Alt du trenger å gjøre er å logge deg til en hvilket som helst server og starte torrentklienten din. Det kan også være greit for deg å vite at hastighetene til torrentingen var svært gode da jeg skrev denne artikkelen og lagde min Surfshark anmeldelse.

Funksjoner for VPN Surfshark

Kill Switch

Til tross for at denne VPN-klienten kommer med en kill switch-funksjon, er den skrudd av som en del av standardinnstillingene. En av de første tingene du bør gjøre er følgelig å skru denne på, særlig dersom du skal laste ned torrenter. Denne funksjonen kan være en helt essensiell, så jeg hadde fokus på dette i min Surfshark anmeldelse. En kill switch fungerer ved at den kutter internettilgangen din dersom VPN-tilkoblingen faller ut (noe som ikke skal skje, men som kan skje). Som et resultat vil IP-adressen din aldri være eksponert så lenge du laster ned. Personvernet ditt er beskyttet.

CleanWeb

CleanWeb er en funksjon som har blitt mer og mer fremtredende blant VPN programvare, men ofte under ulike navn (ettersom CleanWeb er patentert). Dette er et delprogram som blokkerer annonser, sporinger og malware. Når denne er skrudd på, kan du surfe på nettet helt fritt og anonymt. Annonser kan være svært forstyrrende og dette er en perfekt løsning for å slippe unna dem. Jeg likte denne funkjonen når jeg gjorde min Surfshark test.

Whitelister

Whitelister er enda en patentert funksjon som gjør split tunneling mulig. Dette kan du bruke til å tillate applikasjoner og nettsider å gå forbi VPN-tilgangen din. Jeg vil anbefale deg å alltid beskytte datatrafikken din ved hjelp av en VPN. Fra tid til annen kan det imidlertid være kontraproduktivt å måtte bytte mellom ulike servere hele tiden.

La oss for eksempel si at du er knyttet til en amerikansk server for å ha tilgang til det amerikanske Netflixbiblioteket. Samtidig trenger du å surfe på en lokal, norsk side. Dette er ikke nødvendigvis mulig fordi lokale sider ofte er geobegrenset, slik som NRKs nettsider. Løsningen kan da være å legge denne siden til på Whitelister. Du bør imidlertid være obs på at du da er inne på NRK.no (eller andre lokale sider du har lagt til på hvitlisten) så er du ikke knyttet til VPN-en din. Du er dermed eksponert og dersom noen snoker rundt på nettet kan de se hva du driver med. Du bør følgelig være sikker på at du bruker https, som er bedre enn ingenting. Noe jeg tok med i min Surfshark anmeldelse.

Wifi-beskyttelse

Wifi-beskyttelse er atter en god funksjon som tillater enheten din å fortsette å være beskyttet når du knytter deg til et nytt wifi-nettverk. Det er alltid en risiko forbundet med å knytte seg til gratis wifi-nettverk ettersom det er umulig å vite hva som møter deg på den andre siden. Er ruteren til å stole på? Kan dette være et nettverk som er satt opp av en hacker? Det er bedre å være på den sikre siden, så skru på denne funksjonen – det kommer du til å være glad for. Dette var viktig når jeg skrev min Surfshark anmeldelse.

MultiHop

Navnet er i grunnen selvforklarende: Dette er en funksjon som lar deg være tilknyttet til to VPN-servere samtidig for økt beskyttelse av personvernet ditt. Selv om en dobbel VPN er en svært god måte å beskytte personvernet ditt på, fungerer det tregere enn en vanlig VPN-tilkobling. Det er med andre ord noe du bare bør bruke når du faktisk trenger det. Dette fant jeg ut gjennom vår Surfshark test.

Surfsharks funksjon Multihop

NoBorders-modus

Teamet bak Surfshark VPN har en tendens til å patentere alle funksjoner. NoBorders-funksjonen lar deg gjøre VPN-trafikken din uklar. Dette er veldig nyttig dersom du befinner deg i et land hvor det er lagt restriksjoner på VPN-bruk, som i Kina. Når du skrur på NoBorders-modusen unnviker du VPN-forbudet og kan få tilgang til internett uten begrensninger. Du må imidlertid forvente at tilkoblingen din er tregere enn normalt. Den nedsatte hastigheten er for øvrig det eneste negative vi har å si om denne funksjonen.

Surfshark One – den ultimate pakken med essensielle sikkerhetsverktøy er nå tilgjengelig

Hvis du ønsker å forbedre din sikkerhet på nett, er Surfshark One løsningen for deg. Du får i én pakke alt du kan trenge. Dette får du i pakken:

  • VPN. Du får Surfshark VPN sin optimale VPN-løsning.
  • Antivirus for Windows og Android. Hjelper deg å unngå virus og malware i sanntid. Slipp skadelig filer, dokumenter og appe som er ute etter din informasjon.
  • Alert. Varsler deg ved sikkerhetsbrudd i tilfeller der din personlige informasjon blir stjålet, slik at du kan unngå potensielle tap.
  • Search. Eget reklamefritt søkeverktøy som hjelper deg med å søke trygt og privat.

Hvis du har fått et godt innblikk gjennom vår Surfshark anmeldelse bør du gjør en Surfshark test i dag!

Windows client

Et minimalistisk grensesnitt

Dersom du foretrekker et minimalistisk grensesnitt, er Surfshark VPN -en for deg. VPN-en har et kompakt men smidig design. Det er dessuten mulig å knytte deg til den beste plasseringen med et enkelt klikk. Den kan muligens minne litt om [offer_link], men dette må man ta som et stort kompliment. Det er som ved de fleste VPN-er mulig å velge en spesifikk VPN-server fra en søkeliste. Det er imidlertid ingen detaljer om den enkelte server, bare navnet på landet og byen. Det er heller ikke mulig å sortere servere etter avstand eller ventetid. Herfra kan du i alle fall velge MultiHop ved å trykke på linken.

Surfshark ios

Jeg fant ikke muligheten for å legge til favorittservere, men serverne du nylig har brukt vises i en liste på bunnen av dashbordet. På toppen av denne listen finner du alle plasseringene. Dette er en svært praktisk funksjon dersom du ofte bytter mellom favorittservere.

Grunnleggende innstillinger

Når du trykker på tannhjulet på Surfshark VPN, kommer du til innstillingene. I denne Surfshark anmeldelse vil jeg utelukkende fokusere på tilkobling, sikkerhet og avanserte innstillinger. De andre elementene ved VPN-en er ganske selvforklarende, og du finner ut av disse ved å klikke på dem. Jeg er dessuten sikker på at det ikke er så mye jeg kan fortelle deg om disse som du ikke allerede vet.

Surfshark kytkeä

Surfshark katkaista

Favorittinnstillingene mine er også tilgjengelige. Du kan starte appen når dataen slås på, og autokoble den til en valgt server. Det er også mulig å slå disse funksjonene på og forhåndsinnstille dem slik du foretrekker. Sist, men ikke minst, er det mulig å velge en egen protokoll. Klienten oppdager automatisk den beste protokollen. Ønsker du imidlertid å være sikker på at du utelukkende bruker OpenVPN, er dette fullt mulig gjennom forhåndsinnstillinger.

Andre apper

Surfshark laitteet

Denne VPN-en er ikke bare tilgjengelig for Windows, men kan også beskytte alle enhetene dine. Dette er uavhengig av om de bruker Android (smarttelefoner, nettbrett, TV-bokser), iOS (iPhone, iPad) eller macOS. Uansett hvilken enhet du bruker vil du finne det samme grensesnittet.

Support

Du bør kunne bruke VPN-en din til alle døgnets tider, og det er derfor viktig at du alltid har tilgang til god, trygg kundeservice. Det siste du vil er å være eksponert uten mulighet til å beskytte personvernet ditt eller blokkere nettsiden. Derfor er det bra at Surfshark VPN tilbyr spesifikk kundeservice på sin hjelpeside, i tillegg til e-post og live chatsupport som er tilgjengelig 24 timer i døgnet, syv dager i uken.

Konklusjon

Jeg ønsker å runde av denne Surfshark anmeldelse med å påpeke at dette er en svært lovende VPN-tilbyder i tillegg til å være på grensen til latterlig billig. I tillegg er muligheten til å ha et ubegrenset antall samtidige tilkoblinger nær sagt unik – særlig til denne prisen. Dette kom godt fram i min Surfshark test.

Dersom du ønsker å beskytte personvernet ditt på nettet, se på videoer og laste ned torrenter kan jeg virkelig anbefale deg å laste ned denne VPN-en. Denne er ikke bare nyttig for aktiviteter online, men er også svært brukervennlig. Selv om du ikke er en mester på teknologi, vil du mestre denne VPN-en på kort tid.

Jeg håper du har fått svar på det du lurte på angående dette selskapet, deres tjenester og VPN-klientene deres. Vi setter stor pris på om du deler din mening om Surfshark test under, og lar andre brukere ta del av dine erfaringer. Dess flere anmeldelser, jo bedre.

9.4 TOTAL POENGSUM
Surfshark: Veldig bra!

Personvern og sikkerhet
9.5
Funksjoner
9
Hastighet og ytelse
9
Verdi for pengene
9
Brukervennlighet
9.5

Jeg er en skikkelig internettfreak! Og det er derfor jeg er i gode hender på dette nettstedet. Jeg vil vite alt om alle forhold knyttet til Internett. For meg er det en glede å gå inn i teknisk dybde - jo mer komplisert, jo bedre. Som tidligere hacker kjenner jeg ikke bare bitene og bytene ekstremt godt, men har også en tendens til å være veldig kreative.

Jeg vil gjerne høre fra deg.

Legg igjen et svar

PersonvernPåNettet.no