ExpressVPN vs Private Internet Access (PIA) VPN

Er du usikker på om du skal velge ExpressVPN eller Private Internet Access? Vi har testet og sammenlignet disse to programmene for å finne ut hva som er best i test. Les videre for å finne ut alt du trenger for å velge når vi sammenligner ExpressVPN vs PIA!

PRØV NÅ
Prøv vinneren: ExpressVPN i dag og spar 49%!

ExpressVPN er best i test når det står mellom ExpressVPN eller PIA. Prøv ExpressVPN og få 12 måneder + 3 måneder gratis. Du har 30-dagers full returrett om du mot formodning ikke skulle bli fornøyd med programmet!

Artikkelen oppdatert på: 14. juli 2024

Oppsummering – PIA eller ExpressVPN?

Etter å ha testet og sammenlignet programmene PIA vs ExpressVPN ser vi at ExpressVPN vinner over Private Internet Access innenfor flere kategorier, deriblant sikkerhet, hastighet og streaming.

Derfor vinner ExpressVPN tydelig denne testen, og vi vil anbefale dette programmet for deg som er usikker på hva du skal velge.

Kriterier ExpressVPN Private Internet Access VPN
Servere Likt Likt
Hastighet Vinner Taper
Sikkerhet Vinner Taper
Personvern og anonymitet Likt Likt
Streaming Vinner Taper
Torrenting Vinner Taper
Pris Taper Vinner
Koble til flere enheter Taper Vinner
Kundeservice Likt Likt

PRØV ExpressVPN NÅ

ExpressVPN vs Private Internet Access

ExpressVPN

ExpressVPN ble grunnlagt i 2009 av Peter Burchhardt og Dan Pomerantz. I dag eies programvaren av Kape Technologies, og har over 3 millioner brukere.

Et spesielt trekk ved dette programmet er at det benytter seg av Lightway. Dette ble lansert i 2020 og bruker wolfSSL kryptering for å øke programmets hastighet på blant annet mobiltelefoner og rutere.

Det er 2.5 ganger så raskt som tidligere protokoller og øker påliteligheten med 40%. Du kan lese mer i vår anmeldelse av ExpressVPN.

ExpressVPN vs Private Internet Access

Private Internet Access VPN

Private Internet Access VPN ble grunnlagt i 2010 av Andrew Lee, og ble kjøpt av Kape Technologies i 2019. PIA skiller seg ut ved at den tilbyr SOCKS5 Proxy protokoll. Denne protokollen gjør det mulig for deg å skjule IP-adressen din når den blir bedt om det.

Proxyen fungerer på et lavere nivå, og på grunn av dette kan også andre programmer og applikasjoner skjule IP-adressen din. Du kan lese mer om programmet i vår anmeldelse av Private Internet Access VPN.

Private Internet Access vs ExpressVPN

Omgå geografiske restriksjoner – ExpressVPN vs PIA VPN

ExpressVPN har over 2000 servere fordelt på 94 land, mens Private Internet Access VPN har over 35 000 servere fordelt på 84 land. Begge programmene har god dekning i Norge med flere ulike servere du kan koble deg til for å omgå geografiske restriksjoner fra andre land hos blant annet Netflix og Hulu.

Men hvordan går det med Kina for PIA VPN vs ExpressVPN?

Mange vet allerede at det er få VPN-programmer som fortsatt fungerer i Kina. ExpressVPN fungerer fortsatt i Kina, men Private Internet Access fungerer dessverre ikke.

Derfor kommer ExpressVPN bedre ut enn Private Internet Access når det gjelder antall land de har servere i og fordi det fortsatt fungerer i Kina.

Hastighet – Private Internet Access vs ExpressVPN

I vår test mellom ExpressVPN vs Private Internet Access vinner ExpressVPN tydelig når det kommer til hastighet. Vi har testet hastigheten både lokalt med en norsk server og testet langdistanse med en server i USA, og ExpressVPN var raskest i begge tilfellene.

Hastighet Private Internet Access vs ExpressVPN

Sikkerhet – ExpressVPN vs Private Internet Access

Kryptering

ExpressVPN har en høyere standard og tryggere protokoll når det gjelder kryptering enn Private Internet Access. Private Internett Access bruker kun OpenVPN og WireGuard, mens ExpressVPN bruker AES256 og Lightway.

Med andre ord bruker ExpressVPN samme standard for kryptering som blant annet militæret og den amerikanske regjeringen. Begge programmene er helt trygge å bruke med tanke på kryptering, men når det gjelder PIA vs ExpressVPN vinner ExpressVPN tydelig i denne kategorien.

Annonser og skadelig programvare

Private Internet Access vs ExpressVPN, ExpressVPN har en funksjon som blokkerer deg mot sporing og beskytter deg mot skadelig programvare. Programmet har imidlertid ikke en funksjon for å fjerne annonser.

I motsetning til ExpressVPN har Private Internet Access en funksjon som både fjerner annonser og beskytter deg mot skadelig programvare, og kommer derfor best ut her.

Datalekkasje

Både Private Internet Access og ExpressVPN har en funksjon som hindrer datalekkasje dersom tilkoblingen til serveren brytes.

Tilslørte servere

Tilslørte servere er spesielle servere som lar deg skjule at du bruker en VPN, og tillater deg å koble til servere i restriktive områder.

ExpressVPN har en funksjon som gir deg tilgang til tilslørte servere, mens Private Internet Access ikke tilbyr dette.

Inspeksjon

ExpressVPN sin sikkerhet har blitt inspisert av selskapet Cure53, som spesialiserer seg innenfor cybersikkerhet. I motsetning til dette har Private Internet Access ikke gjennomgått noen inspeksjon av sikkerhet.

Vi har sett på de ulike sikkerhetsfunksjonene hos ExpressVPN vs Private Internet Access. Våre funn viser at ExpressVPN vinner i denne kategorien med tryggere kryptering, tilslørte servere og fullført inspeksjon av programmets sikkerhet.

PRØV ExpressVPN NÅ

Personvern og anonymitet – PIA vs ExpressVPN

Hovedkvarter

Begge selskapene har hovedkvarter på steder som er inkludert i alliansen Five Eyes, bestående av USA, Storbritannia, Canada, Australia og New Zealand.

ExpressVPN har hovedkvarter på de britiske jomfruøyene, som er en del av Storbritannia. Private Internet Access har hovedkvarter i Colorado, som er en amerikansk stat.

Brukerinformasjon

Både ExpressVPN og Private Internet Access krever at du oppgir brukerinformasjon og registrerer deg før du kan laste ned programmet.

Loggføring

Med ExpressVPN vs PIA, Private Internet Access kan ingen se aktiviteten din, IP-adressen til enheten din eller annen brukerinformasjon. ExpressVPN kan ikke se eller lagre hvilke nettsteder du besøker, og bruker ekstra kryptering for å øke personvern.

Datalagring

Mellom Private Internet Access vs ExpressVPN, Private Internet Access lagrer data som e-postadresser, betalingsinformasjon og lokasjon. ExpressVPN lagrer data som kontoinformasjon, statistikk for tilkobling, diagnostikk og IP-adresse når du ikke er koblet til en server.

Personvern og anonymitet PIA vs ExpressVPN

Anonym betaling

ExpressVPN aksepterer anonym betaling gjennom Bitcoin og annen kryptovaluta. Da slipper du å oppgi informasjon som navn, adresse og kredittkortnummer.

Private Internet Access aksepterer også anonym betaling gjennom Bitcoin og annen kryptovaluta, men også gjennom gavekort fra tredjeparter som Starbucks og Walmart.

Warrant Canary

Dersom en VPN har warrant canary på nettsiden sin, vil det si at programmet er fullstendig privat og trygt, og ikke har mottatt noen ordre om å vise brukerinformasjon fra høyere hold.

Private Internet Access bruker ikke warrant canaries fordi de eliminerer muligheten for skade før det kan skje. Heller ikke ExpressVPN har gått ut med en warrant canary. Noen kan se på dette som et rødt flagg når de velger VPN.

Personvernerklæring

PwC har inspisert ExpressVPN sin personvernerklæring ved å undersøke både programkoden og intervjue ansatte, og har konkludert med at alt stemmer overens.

Hos Private Internet Access har Deloitte inspisert deres personvernerklæring ved å undersøke serverne og loggføring, og landet på at alt som står skrevet følges opp deretter.

Både ExpressVPN og Private Internet Access har et stort fokus på personvern og anonymitet for sine brukere, og stiller helt likt her.

Streaming – Private Internet Access vs ExpressVPN

Begge disse programmene er gode valg for å streame innhold påvirket av geografiske restriksjoner. ExpressVPN fungerer på mange store strømmetjenester, som Netflix, Amazon Prime og Disney+. Også Private Internet Access fungerer på mange store strømmetjenester, men fungerer kun på to regioner på Netflix.

Derfor vinner ExpressVPN når det kommer til streaming.

Streaming sammenligning

Torrenting – ExpressVPN vs PIA

Private Internet Access er en god VPN for torrenting med høye hastigheter. ExpressVPN tillater imidlertid ubegrenset torrenting og P2P fildeling mellom alle sine servere. Du kan altså koble deg til enhver server og laste ned torrents uten restriksjoner. På grunn av dette er ExpressVPN bedre for torrenting.

Priser og planer – PIA vs ExpressVPN

Disse programmene har ikke en gratis prøveperiode og ingen gratis planer, men begge har 30-dagers full returrett slik at du kan få pengene tilbake dersom du er misfornøyd med programmet. Du kan finne rabattkuponger for begge programmene på våre sider.

ExpressVPN

ExpressVPN har tre ulike abonnementer du kan velge mellom.

  • For et abonnement som varer kun en måned koster det omtrent 130 kr.
  • For 12 måneder + 3 måneder gratis betaler du omtrent 130 kroner i måneden.
    (For å få 49% rabatt på dette abonnementet kan du bruke rabattkoden SPECIALDEAL og betale kun 70 kroner i måneden.)
  • Du kan også velge 6 måneder abonnement for omtrent 100 kroner i måneden.

Private Internet Access

Private Internet Access har også tre ulike abonnementer du kan velge mellom.

  • For en måneds abonnement koster det omtrent 120 kroner.
  • Om du ønsker et lengre abonnement kan du velge 3 år + 3 måneder gratis, som nå er på tilbud med hele 85% rabatt. Da vil det kun koste deg 18 kroner i måneden.
  • Om du heller vil ha et kortere abonnement kan du abonnere i 1 år for 31 kroner i måneden.

Med andre ord vil Private Internet Access være utrolig mye billigere over lengre tid, og vinner tydelig i denne kategorien.

PIA VPN vs ExpressVPN sammenligning

 

Koble til flere enheter – Private Internet Access vs ExpressVPN

ExpressVPN tillater deg å koble deg til opptil 5 ulike enheter uavhengig av plattform, når som helst med samme abonnement. Private Internet Access lar deg koble til ubegrensede enheter og bruke opptil ti enheter samtidig.

Med andre ord vinner Private Internet Access (PIA) Connection tydelig i denne kategorien.

Kundeservice – PIA vs ExpressVPN

Både ExpressVPN og Private Internet Access vinner mye på å ha rask og effektiv kundeservice som er lett å få kontakt med. Private Internet Access tilbyr kundeservice via live chat, e-post, telefon og egne sider for ofte stilte spørsmål. ExpressVPN tilbyr kundeservice via live chat, e-post og egne sider for ofte stilte spørsmål. I denne kategorien står programmene helt likt.

PRØV ExpressVPN NÅ

Konklusjon av ExpressVPN vs PIA

Vi har sett på Private Internet Access VPN vs ExpressVPN. Og vinneren er… ExpressVPN! ExpressVPN har bedre sikkerhet, høyere hastighet og fungerer bedre for streaming og torrenting.

Private Internet Access vinner på pris og å ha mulighet for enda flere enheter samtidig enn hva ExpressVPN har. I kampen mellom ExpressVPN vs Private Internet Access er det derfor ExpressVPN som kommer ut best!

Avatar photo

Maria, med bakgrunn fra informatikk og erfaring som online-manager, har alltid hatt en dyp kjærlighet for teknologi og hvordan det påvirker forbedringen av menneskers liv. Å være forfatter er nå noe hun virkelig er takknemlig for. Som en del av denne spennende reisen legger hun spesiell vekt på sikkerhet og personvern i artiklene sine. Maria er opptatt av lesernes og sin egen velferd, og hennes ønske er at alle skal surfe trygt på internett. For eventuelle henvendelser eller samarbeidsmuligheter, kan du kontakte Maria via e-post på maria@personvernpanettet.no.

Jeg vil gjerne høre fra deg.

Legg igjen et svar

PersonvernPåNettet.no