Private Internet Access VPN: Anmeldelse 2024

Private Internet Acess

Private Internet Access VPN er et av de ledende programmene på dagens marked. Er det virkelig like godt som programmer fra konkurrentene? Les videre og få all informasjon du trenger om dette programmet i vår PIA VPN anmeldelse.

PRØV NÅ
Prøv et av de beste programmene på markedet - Private Internet Access VPN!

I vår PIA VPN anmeldelse har vi sett at dette er et godt program for deg som ønsker en rimelig og god VPN for strømming, torrenting og videospill. Prøv PIA nå og få opptil 81% rabatt!

Artikkelen oppdatert på: 12. mai 2024

Hva er PIA VPN?

Private Internet Access VPN ble grunnlagt i 2009 av Andrew Lee, og eies i dag av selskapet Kape Technologies PLC. Deres oppdrag er å prioritere kundenes personvern, sikkerhet og frihet over alt annet. Kjerneverdien de har i fokus er personvern og privatliv på nett.

Noen av de sentrale funksjonene som skiller de fra andre programmer er avanserte innstillinger for kryptering, avansert split-tunneling og åpen kildekode.

Priser og Planer

PIA Priser og Planer

Du kan velge mellom tre ulike typer abonnementer hos Private Internett Access. Du kan betale månedlig for 10,69 € per måned. Om du vil spare opptil 36% kan du velge et abonnement som varer 6 måneder for 6,79 € per måned. Beste tilbud er likevel abonnementet som varer 2 år + 2 måneder, hvor du kan spare opptil 83% og betale kun 1,99 € per måned.

Om du har lyst til å prøve programmet før du velger å abonnere kan du benytte deg av en 7-dagers prøveperiode for mobiltelefoner som bruker iOS eller Android. Ellers har PIA også en 30-dagers fornøydgaranti som sikrer at du får pengene tilbake om du ikke er fornøyd med programmet.

Du kan betale for programmet på flere ulike måter. De aksepterer kredittkort, debetkort, PayPal, AmazonPay og anonyme betalingsmetoder som kryptovaluta (inkludert Bitcoin, Ethereum, BitPay, Litecoin og Bitcoin Cash) og gavekort fra tredjeparter som blant annet Starbucks, Walmart og Best Buy.

PRØV PIA VPN NÅ

Oppsummering

Har du dårlig tid? Her er en rask oppsummering av vår PIA VPN anmeldelse.

Trekk Verdi
Loggføring Ingen logger, dine data og identitet er trygge
Torrenter Tillatt med torrents
Netflix
Samtidige innlogginger Opp til ∞ samtidige tilkoblinger
Dekket land 84+
Støttede enheter Windows, macOS, Linux, Android, Android TV, iOS, gaming consoles, smart TVs, and routers
Pengene tilbake-garanti? 30 dager
Protokoller WireGuard, OpenVPN, IKEv2/IPSec
Trafikkdata Ubegrenset
Kryptering Sterk: Militær kvalitet 256-bit
IP-adresse Ikke oppgitt
Servere 35 000+

Bruk av VPN

De vanligste grunnene til å bruke en VPN er for å se utenlandsk Netflix, drive med torrenting, spille videospill og få tilgang til kinesisk innhold.

Netflix

PIA fungerer for å få tilgang til noen utenlandske kataloger hos Netflix. Med dette programmet kan du få tilgang til amerikansk, britisk, fransk og japansk Netflix. Om du ønsker å få tilgang til enda flere kataloger og mer innhold bør du heller prøve en annen VPN.

PIA med Netflix

Torrenting

Private Access VPN er et av de beste programmene for torrenting. De har høyere P2P hastigheter enn andre programmer vi har testet, og gjemmer IP-adressen din ved hjelp av AES-256 kryptering, ingen logger og beskyttelse mot datalekkasje.

Videospill

Programmet er perfekt for å spille videospill fordi det har høye hastigheter med 10 Gbps nettverk og muligheten til å bruke WireGuard® for ekstra hastighet. Ingen trenger å vite hvilke spill du spiller, heller ikke programmet du bruker for å sikre høye hastigheter og null lagging.

Kina

Innbyggere i Kina har ikke tilgang til åpent internett. Man kan bruke en VPN for å få tilgang til mer innhold, men få programmer fungerer faktisk i Kina. Private Internet Access VPN fungerer tidvis, men er ikke det mest pålitelige programmet for denne bruken.

PRØV PIA VPN NÅ

Funksjoner

Vi skal nå ta en nærmere titt på de ulike funksjonene Private Internet Access VPN har og hvordan de kan være nyttige for deg.

Logging

VPN PIA fører ikke logger som viser nettaktivitet, IP-adresse, hvor lenge programmet var i bruk eller annen bruksinformasjon. De fører imidlertid logger som viser e-postadresser, noe betalingsinformasjon, informasjonskapsler og lokasjon.

Fordelene med en slik type logging er at selv om noen skulle finne ut at du bruker en VPN, vil alle dataene dine likevel være trygge og krypterte.

Kill switch

PIA har en innebygd kill switch på mobiltelefoner som bruker iOS, og en avansert kill switch for Windows og Mac som fjerner internettilgangen dersom du ikke er koblet til en server. Dette er nyttig fordi det holder informasjonen din privat selv om tilkoblingen til en server blir brutt.

Split tunneling

Programmet har split tunneling tilgjengelig for Windows, Mac og Linux, men også for mobiltelefoner som bruker Android. Denne funksjonen lar deg velge spesifikke applikasjoner og nettsteder du ikke vil ha tilkoblet VPN. Dette er nyttig for deg som både ønsker å være anonym på noen nettsteder og samtidig bruke nettsteder du ikke ønsker å være anonym på.

DNS

Private Internet Access VPN har en integrert DNS som er mye tryggere å bruke enn en DNS levert av internettleverandøren din. En integrert DNS vil øke sikkerheten din på nettet og beskytte deg mot datalekkasje.

PIA Funksjoner

Samtidige tilkoblinger

Programmet lar deg koble til opptil 10 enheter samtidig. Dette lar deg koble til alle enhetene dine samtidig slik at du har maksimal sikkerhet uansett hvilken enhet du bruker og hva du foretar deg på nettet.

Unik IP-adresse

PIA Private Internet Access tilbyr en unik IP-adresse som kun tilhører deg. Med en slik IP-adresse vil du få alle de samme fordelene, men for en adresse bare du eier. Dette sikrer deg enda mer anonymitet og fører til økt trygghet på nettet.

Kryptering

Tidligere i vår PIA VPN review har vi nevnt at de har avansert kryptering. Du kan velge mellom 128-bit kryptering eller AES-256 kryptering. Dette er to av de tryggeste typene kryptering, og de brukes blant annet av regjeringer, militæret og etterretning. PIA bruker WireGuard® og OpenVPN for å tilby åpenhet og sikkerhet til kundene sine.

I tillegg har de proxytjenere som Shadowsocks og SOCKS5 som sender tilkoblingen din via en ekstra server for å skjule tilkoblingen din en ekstra gang. En kryptering av så høyt nivå sikrer at ingen informasjon kan hackes av ukjente eller identifiseres av nettstedene du besøker mens du er tilkoblet programmet.

Hindre båndbredderegulering

Dette programmet krypterer dataene dine slik at internettleverandøren din ikke kan se hva du holder på med, og dermed ikke forsinker tilkoblingen din. Når du kobler til PIA kan du merke at hastigheten øker fordi programmet hindrer båndbredderegulering og sikrer økt hastighet.

PRØV PIA VPN NÅ

Brukervennlighet og kompabilitet

Private Internet Access VPN er lett å bruke, og har et brukergrensesnitt som kan utvides og vise detaljert informasjon om tilkobling eller kollapses for å gjøre det enklere å utføre lette oppgaver. Det er enkelt å finne riktig server og du kan velge server utifra hva som er raskest i forhold til hvor du befinner deg.

Innstillingene er ikke vanskelige å finne eller forstå, og har enkle beskrivelser ved siden av alternativene slik at du vet hva du endrer på. Du finner både komplekse innstillinger og enklere innstillinger som å bytte mellom mørkt og lyst tema.

PIA er kompatibelt med Windows, macOS og Linux for datamaskiner, i tillegg til Android og iOS for mobiltelefoner. Programmet kan også brukes via nettleserne Chrome, Firefox og Opera, og er kompatibelt med utvalgte spillkonsoller, rutere og Smart TV.

PIA Brukervennlighet og kompabilitet

Testresultater

I vår Private Internet Access review har vi sett gode resultater når vi har testet hastighet og datalekkasje.

Hastighet

Det første vi testet var hastighet. Blant annet avstand mellom enhet og server, antall brukere på server og internettleverandør kan påvirke hastigheten. Ifølge vår PIA VPN anmeldelse er dette et helt greit program for Mac, men bedre for Windows når det kommer til hastighet. Det vil uansett være mulig å strømme og holde på med torrenting på alle enheter med slike hastigheter.

Datalekkasje

Etterpå sjekket vi for mulige lekkasjer av DNS, IPv4, IPv6 og WebRTC ved å bruke IPleak.net. Alle testene våre viste at dette programmet er pålitelig og vi klarte ikke å finne noen tegn til lekkasje av hverken DNS eller IP-adresse. Med andre ord viste testene våre at programmet fungerer så bra som lovet.

Kundeservice

I vår PIA VPN anmeldelse har vi også testet kundeservice og fant vi ut at de stort sett svarer raskt og detaljert på spørsmål. Du kan kontakte kundeservice via live chat eller e-post. I tillegg kan du ta en titt på de mange detaljerte veiledningene som er tilgjengelige på nettsiden deres.

Live chat er åpen 24/7 og man må sjelden vente mer enn ett minutt. Medarbeiderne er alltid hyggelige, men det varierer noe hvor god kjennskap de har til produktet og hvor mye de er i stand til å hjelpe. Denne chatten er kun tilgjengelig på engelsk.

Tar du kontakt via e-post kan du regne med å få svar innen 24 timer, og dette kan være beste løsning om du ikke trenger et umiddelbart svar og ønsker en mer detaljert forklaring.

PRØV PRIVATE INTERNET ACCESS NÅ

Private Internet Access vs. andre alternativer

Nå som vi har sett på programmet i vår PIA VPN anmeldelse er det på tide å fokusere på hvordan programmet er i forhold til andre populære programmer på markedet.

PIA vs. ExpressVPN

VPN Internet Access er et rimeligere program som er flinkere på torrenting. Om du ønsker et raskere program med bedre og flere funksjoner for å optimalisere egen trygghet bør du imidlertid heller gå for for ExpressVPN.

PIA vs. CyberGhost

PIA er et noe bedre valg dersom du bryr deg om pris, torrenting og antall servere. Om du derimot ønsker flere valg for streaming og bedre kompabilitet bør du sjekke ut CyberGhost istedenfor.

Konklusjon

Vi har nå tatt en nærmere titt på programmet i vår PIA VPN anmeldelse. Programmet fungerer relativt bra for streaming, torrenting og videospill og har en rekke nyttige funksjoner for å sikre deg og ditt personvern på nettet. PIA er alt i alt et rimelig program av høy kvalitet for de som ønsker en VPN som er lett å bruke.

Likevel er ExpressVPN et bedre program med høyere hastigheter og flere funksjoner som sikrer din trygghet. Vi anbefaler alltid å bruke ExpressVPN når du er på jakt etter best mulig VPN, men om du kan si deg fornøyd med færre funksjoner og noe mindre sikkerhet kan du vurdere Private Internet Access VPN istedenfor.

9.3 TOTAL POENGSUM
Private Internet Access VPN Anmeldelse 2024

Hastighet og ytelse
9.5
Brukervennlighet
9
Egenskaper
9
Sikkerhet og personvern
9.5
Valuta for pengene
9.5
FORDELER
  • Bra for torrenting
  • Fleksibel kryptering
  • Brukervennlig
ULEMPER
  • Kunne vært raskere
  • Ikke veldig kompatibelt
  • Få valg for streaming
andreas

Andreas, en programvareingeniør og selverklært internettentusiast, føler seg helt hjemme på dette nettstedet. Å dykke ned i tekniske detaljer gir ham stor glede - jo mer komplekst, desto bedre. Med en tidligere bakgrunn som hacker, har Andreas ikke bare en grundig forståelse av biter og bytes, men han har også en kreativ tilnærming. For eventuelle spørsmål eller samarbeidsmuligheter kan du kontakte Andreas via e-post på andreas@personvernpanettet.no.

Jeg vil gjerne høre fra deg.

Legg igjen et svar

PersonvernPåNettet.no