Windscribe VPN anmeldelse 2024

wind scribe vpn

I dette innlegget skal jeg gå gjennom hva Windscribe VPN inneholder og sammenligne den med andre slik at du kan få et godt perspektiv. For med så mange aktører på markedet så er det ikke alltid like lett å finne den som passer for ditt behov. Så les videre dersom du vurderer Wind scribe VPN.

Prøv den i dag
Prøv en ny leverandør fra Canada

Denne VPN-en gir deg god beskyttelse og anonymitet. Windscribe VPN har funksjoner for det meste.

Hva er Windscribe VPN?

Windscribe VPN er en relativt ny VPN fra en kanadisk leverandør. Wind scribe VPN kommer med en rekke egne funksjoner i tillegg til Windscribe VPN Pro. Med denne VPN-en får du en løsning som dekker de fleste behov, men hvorvidt den kan måle seg opp mot de beste er ikke helt sikkert. Jeg har gått gjennom de forskjellige funksjonene som:

 • R.O.B.E.R.T.
 • Kill switch
 • Beskyttelse mot DNS-lekasje
 • Split tunneling
 • Network whitelist
 • MAC spoofing
 • Secure hotspot

Disse vil jeg gå gjennom mer i dybden på. Jeg skal også gå gjennom hvordan du du bruker VPN Windscribe på forskjellige plattformer. I tillegg til hvilke avtaler og priser du får med Wind scribe VPN og hvordan alle disse funksjonene og faktorene faller i forhold til de beste VPN-ene på markedet. For skal du først ha en VPN bør du sørge for at du får det du kan ut av den uten at du må betale mer enn nødvendig.

Avtaler og priser

Windscribe VPN har en rekke forskjellige avtaler i forhold til hva man er villig til å betale. Man kan få en gratis versjon, men den er særdeles begrenset i forhold til antall servere og hastighet. Derfor som med alle VPN-er bør man betale noe når man først skal ha en slik løsning så man faktisk får fullt utbytte av den. VPN Windscribe har billig avtaler, men kommer ikke best ut i forhold til pris. Her er avtalene de har som går under Windscribe Pro:

vpn windscribe

 • Monthly plan: Dette er en avtale hvor man betaler for en måned om gangen. Da koster denne avtalen 9$ per måned.
 • Yearly plan: Dette er en årlig avtale hvor man betaler for et år om gangen. Da går prisen ned til 4,08$ så man betaler mindre en havlparten enn det man ville gjort om man betaler for en måned om gangen.
 • Build A Plan: Dette er en avtale hvor man kan velge hvilke lokasjoner man vil ha tilganger fra. Dette er en helt ny avtale og man betaler her kun 1$ per lokasjon per måned. Dette er en avtale dersom du kun har spesifikke lokasjoner du ønsker, men det kan bli upraktisk dersom du ønsker fleksibilitet.

Gå til WindscribeVPN

Oppsummering

Trekk Verdi
Loggføring Ingen logger, dine data og identitet er trygge
Torrenter Tillatt med torrents
Netflix
Samtidige innlogginger Opp til Unlimited samtidige tilkoblinger
Dekket land 63+
Støttede enheter Android, iOS, Windows, MacOs, Linux, Chrome
Pengene tilbake-garanti? 3 dager
Protokoller OpenVPN, IKEv2, Stealth, Wstunnel
Trafikkdata Ubegrenset
Kryptering Sterk: Militær kvalitet 256-bit
IP-adresse Ikke oppgitt
Servere Ikke oppgitt

Slik bruker du VPN Windscribe

Generelt er det veldig enkelt å bruke en VPN. I hovedsak må man velge en leverandør, kjøpe en avtale, opprette en bruker, installere applikasjon på ønsket enhet og så logger man inn. Deretter blir prosessen litt forskjellig i forhold til hva man bruker den til. Her er noen vanlige bruksområder for en VPN.

Netflix

Netflix har et stort utvalg av innhold fra hele verden. Men dette innholdet blir diktert av hvor du er i verden basert på geografiske begrensninger og lisenser. Derfor kan det være at i Norge vil du ikke kunne se det samme innholdet som man kan i et annet land. Og dersom du er ute å reise så vil du ikke normalt kunne se det samme innholdet som hjemme. Dersom du bruker en VPN kan du skifte til en server i landet du ønsker å se innhold fra og du vil da kunne se innhold som om du skulle vært i det landet. Så om du vil se norsk innhold bytter du til en norsk server. USA har det største biblioteket så om du bytter til en amerikansk server vil du få tilgang til det. VPN Windscribe har også dedikerte servere for Netflix i USA, UK, Canada og Japan.

Torrents

Om du bruker å laste ned filer med torrents kan dette være begrenset i forhold til hvor du befinner det. I tillegg kan torrents bli sporet og man kan ut fra det få negative konsekvenser. Men en VPN kan du laste ned torrents helt anonymt og mye tryggere.

Kina

I dag er det et høyt nivå av sensur i Kina. Det betyr at dersom du ønsker å se på utenlandsk innhold i Kina vil du nesten alltid være avhengig av en VPN. I tillegg kan man se på innhold fra Kina dersom man bytter til en server der.

Gaming

Dersom man spiller spill online kan det også være begrensninger i forhold til lokasjon. Dette kan være begrensninger som at man kun kan spille fra lokale servere og noen spill kan kun spilles i visse land eller regioner. Dette kan du løse med en VPN.

Som du ser kan du med en VPN åpne opp for en helt ny verden. Det trenger ikke nødvendigvis være med Wind scribe VPN, men det er også et fungerende alternativ.

VPN-funksjoner

Nå har vi gått gjennom hvordan du kan bruke Wind scribe VPN i forhold til hvor du befinner deg og hva du ønsker å se. Men med VPN Windscribe får du også en del andre funksjoner med i avtalen. Disse går vi gjennom her.

R.O.B.E.R.T.

Dette står for Remote Omnidirectional Badware Eliminating Robotic Tool. Med dette verktøyet kan du hvilke IP-adresser og domener du ønsker å blokkere på alle enheter du bruker Wind scribe VPN. Dette betyr at du unngår at din trafikk spores like mye, du vil se mindre reklame og du vil bruke mindre data.

Kill switch

Dette er en «drepe bryter» som kutter all trafikk dersom det skulle skje en feil med VPN-en. På denne måten unngår du mulig trusler dersom noe uforutsett skulle oppstå.

Beskyttelse mot DNS-lekkasje

Beskyttelse mot DNS-lekkasje. Som er en feil hvor din lokasjon eller leverandør blir vist på tross av sikkerhetstiltak.

Split tunneling

Med split tunnelig kan man ha tilgang til flere sikkerhetsdomener på en gang.

Network whitelist

Med denne funksjonen kan du hvitliste visse sider slik at Wind scribe VPN ikke brukes der.

MAC spoofing

MAC står for Media Access Control. Med denne funksjonen kan du endre fra en slik fabrikk tilordnet adresse.

Secure hotspot

Du kan bruke din enhet som en sikker WiFi hotspot slik at du kan dele nett uten bekymringer.

Windows-klient

VPN Windscribe har en egen klient til Windows med eget grensesnitt og innstillinger.

Når du logger inn vil det slik ut.

windscribe pro

Her kan du enkelt skru VPN av, på og bytte server, samtidig som du kan se din IP-adresse og status. Du kan også gå inn på menyen for å få en rekke forskjellige innstillinger om man har behov for det. Men det er en fordel at man vet hva man faktisk endrer på slik at man ikke begrenser funksjonaliteten til klienten.

Som du ser er det mye å velge mellom. Så VPN Windscribe vil generelt dekke de fleste behov.

Gå til WindscribeVPN

Andre applikasjoner

I tillegg til en Windows-klient får du også tilsvarende klienter for macOS og Linux som brukes på samme måte. Du kan også bruke den på de fleste nyere enheter. Dette vil si mobiler, nettbrett og smart-TV. Du vil da kunne logge inn med samme bruker og vedlikeholde innstillingene dine på tvers av disse. Du får også egne tillegg til forskjellige nettlesere, så du kan endre server i forhold til hvor du vil se innhold fra der eller om du vil være mer anonym mens du surfer på nett. Så Wind scribe VPN kan brukes til det meste.

Testresultater

Jeg har testet mange VPN-er i min tid og da ser jeg på en rekke kriterier og hvordan de forskjellige VPN-ene presterer i forhold til hverandre. Dette er faktorer som hastighet, funksjonalitet, sikkerhet og pris. Her er et par området som jeg har spesielt vektlagt når jeg har testet VPN Windscribe.

windscribe vpn pro

Hastighet

Når man bruker en VPN kan det være en del begrensninger i forhold til hastighet. Dette gjelder for streaming, nedlasting, gaming og generelt når du surfer. Selv om Wind scribe VPN ikke kom på topp her så leverer de på alle områdene.

DNS-lekkasje og torrenting

Når du laster ned med torrents er det siste du vil ha er DNS-lekkasje. Hvor det er andre aktører som kan få tilgang til din informasjon og lokasjon. Derfor er dette en viktig del av en VPN. Heldigvis har VPN Windscribe beskyttelse mot DNS-lekkasje.

Kundeservice

Wind scribe VPN har en egen dedikert kundeservice hvor man kan kontakte de via e-post, live chat og chatbots. De har en vennlig og behjelpelig kundeservice, så man trenger ikke bekymre seg dersom det oppstår problemer. I tillegg får man tilgang til informasjon og ofte stilte spørsmål gjennom deres nettsider. Her kan du komme i kontakt med VPN Windscribe kundeservice.

Gå til WindscribeVPN

Sammenligning

Jeg har testet de beste og de fleste av VPN-ere som finnes der ute. Det er noen som kommer veldig lavt, men Wind scribe VPN er definitivt ikke en av de dårligst. Derimot når jeg setter VPN Windscribe opp mot de som er på topp kommer det noen klare forskjeller fram.

Windscribe VPN vs ExpressVPN

VPN Windscribe har mange gode funksjoner, stabil hastighet og en høy grad av sikkerhet. Dessverre kommer den til kort sammenlignet med den som ligger på topp i mine tester. Nemlig ExpressVPN. ExpressVPN slår Wind scribe på alle områder, spesielt på tilgang til alt innhold og hastighet. I tillegg kan du få VPN mye billigere med ExpressVPN. Les også min anmeldelse om ExpressVPN.

Windscribe VPN vs NordVPN

Hvis vi ser på hvilke sider og tjenester Wind scribe VPN gir deg tilgang til på tvers av verden så vil du få tilgang til det meste, men dessverre ikke alt. Den har også masse funksjoner som gir deg fleksibilitet, men det går noe utover brukervennligheten. NordVPN gir deg i motsetning en mye mer brukervennlig løsning som gir deg tilgang til alt. Derfor anbefaler jeg NordVPN alltid foran VPN Windscribe. Les også min anmeldelse om NordVPN.

Konklusjon

Denne kanadiske VPN-en har mange funksjoner og fleksible avtaler. Med R.O.B.E.R.T. og beskyttelse mot DNS-lekkasje kan du for det meste være trygg når du er på nett. Med dedikerte servere for Netflix vil du også få tilgang til det meste av innhold. VPN Windscribe kommer godt an i forhold til de fleste VPN-er der ute, men den kommer dessverre ikke helt til topps. Av den grunn vil jeg i stedet for å anbefale Wind scribe VPN at du heller prøver min testvinner ExpressVPN for den beste løsningen.

Windscribe VPN
8.7 TOTAL POENGSUM
Windscribe VPN

Personvern og sikkerhet
9
Funksjoner
8.5
Hastighet og ytelse
8.5
Verdi for pengene
8.5
Brukervennlighet
9
FORDELER
 • Flere muligheter med R.O.B.E.R.T.
 • Beskyttelse mot DNS-lekkasje
 • Fleksible avtaler
ULEMPER
 • Har ikke full tilgang til alt
 • Midt på treet i pris
 • Ikke mest brukervennlig
andreas

Andreas, en programvareingeniør og selverklært internettentusiast, føler seg helt hjemme på dette nettstedet. Å dykke ned i tekniske detaljer gir ham stor glede - jo mer komplekst, desto bedre. Med en tidligere bakgrunn som hacker, har Andreas ikke bare en grundig forståelse av biter og bytes, men han har også en kreativ tilnærming. For eventuelle spørsmål eller samarbeidsmuligheter kan du kontakte Andreas via e-post på andreas@personvernpanettet.no.

Jeg vil gjerne høre fra deg.

Legg igjen et svar

PersonvernPåNettet.no