NordVPN: Anmeldelse 2022

NordVPN

NordVPN er en av de mest populære i VPN-verdenen.. Du må imidlertid ikke la deg lure av tjenestens unge alder. Denne VPN-tjenesten har vokst raskt siden 2012.I denne artikkelen skal vi snakke om erfaring og forklare deg hvordan du kan få denne tryggheten når du surfer rundt på nett.

Sjekk ut
Beskytt deg selv online med Nord VPN - Få 66% rabatt

Nord er den enkleste VPN-tjenesten å lære og bruke! Prøv Nord VPN i hele 30 dager, hvis du ikke er fornøyd får du pengene tilbake!

Artikkelen oppdatert på: 7. august 2022

Hva er NordVPN sin historie?

Nord VPN ble etablert i 2012 av en gruppe barndomsvenner som inkluderte Tom Okman. I mai 2016 presenterte den en Android app, deretter en iOS-app i juni samme året. I oktober 2017 ga de ut en nettleserutvidelse for Google Chrome. I juni 2018 lanserte selskapet en programvare for Android TV.

I september 2019 annonserte Nord NordVPN Teams, en VPN løsning som er rettet mot små, mellomstore bedrifter, eksterne team og frilansere, som trenger trygg tilang til arbeidsressurser. To år senere endret Nord Teams navn til NordLayer og beveget seg mot SASE forretningsløsninger. Pressekildene siterte markedsveksten i SASE-teknologi som en av nøkkelfaktorene i omleggingen av merkevaren.

Fra juni 2022 opererte Nord5 601 servere i 60 land. Nord ble angivelig gitt en måned på seg til å overholde reglene i Russland, eller bli utsatt for blokkering av russiske myndigheter. Leverandøren nektet å følge Russland sine regler, og endte opp med å stenge sine russiske servere 1. april. Som et resultat opererer Nord fortsatt i Russland, men russiske brukere har ingen tilgang til lokale servere.

NordVPN pris og plan

NordVPN koster rundt 109kr per måned eller 879kr årlig. Selskapet viser sin toårs abonnement plan til en rabattert pris på 699kr, men du betaler den årlige prisen når abonnementet skal fornyes. NordVPN erfaring tilbyr noen ganger andre planer til forskjellige introduksjonspriser.

NordVPN pris og plan

2-årsabonnement

For eksempel kan du for øyeblikket kjøpe et 1169kr toårs abonnement som vil gå tilbake til et 699kr årlig abonnement når det skal fornyes. VPN Nord har også ofte rabattkoder som du kan bruke.

Få NordVPN-rabatt gratis

Vi anbefaler å sjekke ut denne siden for å se om det er noen tilgjengelig rabattkoder med 30-dagers pengene-tilbake-garanti.

Oppsummering

Hvis du ikke har tid, eller rett og slett ikke gidder å lese igjennom artikkelen, kan du se på tabellen under som oppsummerer det meste.

Trekk Verdi
Loggføring Ingen logger, dine data og identitet er trygge
Torrenter Tillatt med torrents
Netflix US, UK, CA, AU, DE, FR
Samtidige innlogginger Opp til 6 samtidige tilkoblinger
Dekket land 60+
Støttede enheter Windows, macOS, Linux, Android, iOS
Pengene tilbake-garanti? 30 dager
Protokoller WireGuard, OpenVPN (UDP/TCP), IKEv2/Ipsec
Trafikkdata Ubegrenset
Kryptering Sterk: Militær kvalitet 256-bit
IP-adresse Ikke oppgitt
Servere 5 601+

Hvordan bruke Nord VPN

Nedenfor skal vi snakke litt om de forskjellige formålene du kan bruke en VPN til.

Netflix

VPN Nord fungerer med Netflix. Den kan fjerne blokkering og strømme amerikansk Netflix sammen med 10 andre regioner. Strømmehastighetene den tilbyr er raske, selv på FireStick og Smart TV-er.

Sammenlignet med andre strømmeplattformer er det ingen tvil om at Netflix er en av de beste strømmetjenestene, og du må fjerne blokkeringen av alle titlene som for øyeblikket er tilgjengelige på denne strømmegiganten.

Nord jobber med Netflix og fjerner blokkering av utenlandske innholdsbiblioteker, noe som gjør det til en favoritt blant streamere.

Hvis du bor utenfor USA, er det sjanser for at du betaler mer og får mindre. Dette scenariet kan endres ved hjelp av Netflix VPN. Kan du bare endre din virtuelle plassering, late som om du er i USA, og få tilgang til det omfattende biblioteket til Netflix USA. Det er flere Nord Netflix servere som kan hjelpe deg å nyte biblioteket i alle land.

Torrenting

VPN NordVPN har dedikerte P2P-fildelingsservere som gir AES-256-bits kryptering, kill switch-funksjonalitet og datalekkasjebeskyttelse. Nord vpn test er også kompatibel med populære torrentklienter, så det er enkelt å raskt og sikkert begynne å laste ned torrenter.

Som nevnt ovenfor er P2P og torrenter tillatt med VPN Nord, som til og med gir brukere spesielle servere. I Norge tilbyr Nord VPN 60+ spesialiserte servere! Og siden det ikke registreres noen logger av noe slag, kan jeg anbefale det for deg å laste ned trygt.

Kina

Hvis du prøver å få tilgang til lokale servere fra Kina, er det ingen VPN-servere i Kina, men VPN Nordtilbyr gode tilkoblingshastigheter på servere som finnes i nærliggende Japan, Singapore eller Hong Kong.

NordVPN grensesnitt

Gaming

VPN Nord tilbyr de raskeste tilkoblingene på markedet, så det er enkelt den beste VPNen for spill. Mer enn 5500 servere over hele verden betyr også at du er sikker på å finne en i nærheten og nyte jevn spilling på kort tid.

Nord VPN sine funksjoner

Nord tilbyr en rekke gode og avanserte funksjoner som skal sørge for at du får det trygt på nett. Nedenfor skal vi snakke litt om de viktigste funksjonene VPN Nord tilbyr.

Ingen loggpolicy

NordVPN erfaring fører ingen logger. Det er en legitim null-logger VPN-tjeneste. Nord logger ikke brukernes surfevaner, tilkoblingstidsstempler, øktvarighet, båndbreddebruk, IP-adresser, trafikkdata eller andre data som unikt kan identifisere brukere. VPN Nord er med andre ord en helt loggfri VPN-tjeneste.

Kryptering

Nord bruker NGE (Next Generation Encryption) i IKEv2/IPsec. Chifrene som brukes til å generere Phase1-nøkler er AES-256-GCM for kryptering, kombinert med SHA2-384 for å sikre integritet, og kombinert med PFS (Perfect Forward Secrecy) ved bruk av 3072-biters Diffie-Hellman-nøkler.

Killswitch

Kill Switch er integrert i erfaring Linux-, iOS- og macOS-apper og ber om en systemomfattende nettverkslås i tilfelle en VPN-tilkobling faller. Hvis du bruker OpenVPN-protokollen på Mac-en din, vil du kunne spesifisere hvilke apper du vil at Kill Switch skal slå av.

Malware beskyttelse

Nord VPN sjekker filene du laster ned for skadelig programvare, den skanner dem i det øyeblikket de når enheten din, uansett størrelse. Hvis den oppdager skadelig programvare, sletter Threat Protection den umiddelbart før innholdet kan gjøre skade på enheten din og varsler deg om det.

Annonseblokkering

NordVPN erfaring blokkerer ikke annonser i seg selv, men det inkluderer en annonseblokkeringsfunksjon kalt CyberSec. CyberSec fungerer for å blokkere mobilannonser i spillet og enkelte nettleserannonser, men blokkerer ikke annonser på YouTube, Spotify eller Twitch. Den beskytter deg imidlertid mot DDoS-angrep, phishing-svindel og andre cybersikkerhetstrusler.

Sporingsblokker

Sporingblokker hjelper deg med å identifisere filer som er drevet av skadelig programvare, hindrer deg i å lande på ondsinnede nettsteder, og blokkerer sporere og påtrengende annonser på stedet. Når du aktiverer Threat Protection funksjonen i Nord-appinnstillingene dine, vil den beskytte nettlesingen din selv når du ikke er koblet til en VPN server.

Meshnet

Meshnet er drevet av NordLynx – flaggskipsteknologien vår bygget rundt WireGuard og forbedret med personvernløsninger. Dette fundamentet sikrer førsteklasses sikkerhet for alle tilkoblinger mellom enheter via Meshnet.

Det er en funksjon som lar deg få tilgang til enheter via krypterte, private tunneler. Høres det ut som en VPN? Du har helt rett! Men i stedet for å koble til en VPN-server, lar Meshnet deg koble til andre enheter direkte – uansett hvor i verden de er.

Onion Over VPN

I Onion-nettverket sender du nettrafikken din gjennom et nettverk av frivillige opererte servere. I stedet for å ta en direkte rute, kommer internettdataene dine inn i Onion-nettverket via et tilfeldig relé hvor som helst rundt om i verden. Internett-trafikken din går gjennom lag med kryptering ved hvert tilkoblingspunkt, noe som gjør det vanskelig å identifisere hvor trafikken kommer fra.

PRØV NORD GRATIS

Windows-klienten

Hos Test NordVPN VPN har de gjort en god jobb med klientprogramvaren for Windows. Faktisk, når du starter applikasjonen, kommer du til et fint og ryddig kart med alle serverne deres. Hvis du klikker på av/på-knappen, vil klienten koble deg direkte til den raskeste serveren. Hver pin representerer et land, og hvis du klikker på en, kobles den automatisk til det landet. Og det er mulig å koble til kun via OpenVPN, den beste VPN-protokollen.

Av alle de beste VPNene for Windows PC, har Nord VPN den mest intuitive Windows-applikasjonen. For det første tok det bare et minutt av vår tid å sette opp appen på en enhet og koble til en VPN-tilkobling. For det andre, appen inneholder mange banebrytende funksjoner som usynlighet på LAN, svært to typer delt tunnelering som bare er tilgjengelig på Windows, og CyberSec (som har blokkert annonser og skadelig programvare-ridd nettsteder for oss under testen).

NordVPN på Windows

Når det gjelder tunneleringsprotokoller, lar Windows-applikasjonen til NordVPN erfaring deg velge mellom OpenVPN og NordLynx (en oppdatert versjon av WireGuard), mens IKEv2/IPsec kun er tilgjengelig med manuell oppsett. Takket være NordLynx kan du glede deg over lynraske hastigheter, samt et forbedret nivå av personvern sammenlignet med vanlig WireGuard. Det støtter også Windows, macOS, Linux, Android, iOS

Test resultatene

Du lurer kanskje på hvorfor vi snakker så positivt om VPN Nord, det er fordi ifølge våres tester er det en veldig bra VPN! Nedenfor skal vi se på test resultatene.

Fart

Nord VPN er en av de beste VPNene i bransjen. Den klarte å tilby en superrask nedlastingshastighet på 96,92 Mbps på en 100 Mbps tilkobling. For å teste hastighetene til Nord VPN, utførte vi flere Nord-hastighetstester ved å bruke ni forskjellige serverplasseringer spredt over hele verden.

DNS lekkasje

Noen ganger kan IP-adressen din forbli skjult mens DNS-adressen din i hemmelighet avslører posisjonen din. DNS-serveren endrer ren tekst-URLer til numeriske IP-adresser. Hvis du ikke bruker en VPN, håndteres denne prosessen av Internett-leverandøren din og deres servere, som kan se hvem som har besøkt hvilke nettsteder.

Hvis DNS-en din lekker, vil alle som snoker på trafikken din også kunne få tilgang til denne informasjonen. Det kan til og med føre til et DNS-kapringsangrep.

Nord forhindrer DNS-lekkasjer ved å sende alle dine DNS-forespørsler gjennom en sikker VPN-tunnel for å holde dem private til enhver tid. Når du er koblet til Nord, vil enheten din kun bruke DNS-servere som drives av oss. Online sikkerhet starter med et klikk. Med NordVPN erfaring trenger du ikke å bekymre deg for DNS- eller IP lekkasjer.

PRØV NORD GRATIS

Kundeservice

Nord gir sin beste kundeservice over e-post. Hvis du håpet å snakke med en Nord VPN agent live akkurat nå, på telefon eller via live chat, kan dette være skuffende. Men du vet i det minste at det burde være en person i den andre enden som hjelper deg, og det kan ta kortere tid totalt sett å sende noen e-poster frem og tilbake. Nord VPN har ikke et telefonnummer, noe som er synd. Hvis du trenger hjelp, kan du sjekke ut VPN Nord sin hjelpeside her.

NordVPN Kundeservice

PRØV NORD GRATIS

Alternativer til VPN Nord

Hvis du er usikker på hvilken VPN du skal velge, skal vi sammenligne noen av de største og beste VPN selskapene.

Nord VS ExpressVPN

Det åpenbare svaret her, er at ExpressVPN er bedre. Dette er fordi de tilbyr flere funksjoner som gjør at du får mer trygghet på nett. Les ExpressVPN artikkelen her.

Nord VS AtlasVPN

Begge disse to er gode valg når det kommer til VPN. Begge har nyttige funksjoner, men Nord VPN er litt billigere som gjør at vi anbefaler den mer enn AtlasVPN. Ønsker du å lære mer om AtlasVPN, kan du sjekke ut denne artikkelen..

Nord VS Surfshark

Igjen, så er disse VPNene veldig like. Vi anbefaler begge to med tanke på hva du får for verdien. Les mer om Surfshark her.

Konklusjon

For å fullføre denne NordVPN test-anmeldelsen er den perfekt for deg hvis du er en bruker som leter etter en enkel løsning for å surfe trygt og fjerne blokkering av geolokalisert innhold som TV2 eller NRK1 Video. Før måtte du vite litt om å sette opp Nord VPN manuelt på mobil, men det var før. Faktisk, med de nye innfødte NordVPN Android- og iOS-applikasjonene, er det ingen hodepine lenger. Og du kan bruke OpenVPN på mobilen din.

For grunnleggende brukere som leter etter en løsning for torrents, er det litt mer arbeidskrevende, konfigurasjonen må gjøres manuelt for PPTP- og L2TP-protokollene (ingenting komplisert, men operasjonen kan være litt skummel).

Til slutt er Nord VPN den beste løsningen hvis du er ute etter en no-log VPN med spesielle servere for å øke sikkerhetsnivået (spesielt med Onion + Double VPN).

For å konkludere alt, er VPN Nord er trygg og pålitelig VPN som tilbyr utrolig mange funksjoner som vil sørge for at du får det trygt på nett. Prisen er heller ikke så ille, men tanke på hva du får igjen. Hvis du ender opp med å bruke Nord VPN, kan vi garantere at du får mye bedre sikkerhet.

9.5 TOTAL POENGSUM
NordVPN Anmeldelse

Personvern og sikkerhet
10
Funksjoner
9.5
Hastighet og ytelse
9.5
Verdi for pengene
9
Brukervennlighet
9.5
FORDELER
  • Servere med onionbrowsing
  • HTTP-proxy er inkludert
  • NAT-brannmur er inkludert
  • Dobbel VPN-tilgang (multi-hop)
  • Ingen loggføringspolicy og torrentvennlig
  • Egne apper for iPhone og Android
  • 6 samtidige innlogginger
ULEMPER
  • Manuell konfigurering krever bruk av PPTP eller L2TP

Jeg er en skikkelig internettfreak! Og det er derfor jeg er i gode hender på dette nettstedet. Jeg vil vite alt om alle forhold knyttet til Internett. For meg er det en glede å gå inn i teknisk dybde - jo mer komplisert, jo bedre. Som tidligere hacker kjenner jeg ikke bare bitene og bytene ekstremt godt, men har også en tendens til å være veldig kreative.

Jeg vil gjerne høre fra deg.

Legg igjen et svar

PersonvernPåNettet.no