NordVPN: Anmeldelse 2024

NordVPN

NordVPN er en av de mest populære VPN-tjenestene. Tjenesten har vokst hurtig siden 2012. Men er NordVPN en god leverandør eller ikke? Er det trygt? Er det verdt pengene? Fortsett å lese for å lære alt du trenger å vite om denne VPN-en

Sjekk ut
En av de beste tjenestene på markedet: NordVPN - 63% rabatt!

Bruk Nord VPN, det riktige valget for nettsikkerhet, og hold deg trygg mot nettrusler. Nord er den enkleste VPN-tjenesten å lære og bruke! Prøv Nord VPN i hele 30 dager, hvis du ikke er fornøyd får du pengene tilbake!

Artikkelen oppdatert på: 9. juni 2024

NordVPN Anmeldelse: Hva er NordVPN?

Nord VPN ble etablert i 2012. Selskapet presenterte i mai 2016 en app for Android, og en app for iOS i juni samme året. I oktober 2017 lanserte de en nettleserutvidelse for Google Chrome.

I september 2019 annonserte de NordVPN Teams, som senere ble til NordLayer og fokuserte på forretningsløsninger.

Fra juni 2024 opererte Nord5 601 servere i 60 land. Tjenesten ble gitt en måned på seg til å overholde reglene i Russland. Leverandøren nektet, og endte opp med å stenge sine russiske servere. Som et resultat av dette opererer tjenesten fortsatt i Russland, men uten tilgang til lokale servere for russere.

NordVPN pris

Brukere av Nord VPN kan abonnere på en månedlig plan, årlig plan eller toårig plan, men du betaler den årlige prisen når abonnementet skal fornyes. NordVPN erfaring tilbyr noen ganger andre planer til forskjellige introduksjonspriser.

NordVPN pris og Plan

2-jarig abonnement

 • Standardplanen inneholder en sikker høyhastighets-VPN, malware-beskyttelse og sporere- og annonseblokkering.
 • Plussplanen inneholder de samme funksjonene som standardplanen, men inkluderer også plattformuavhengig passordbehandler og databrudd-overvåkning. Du kan lese en detaljert NordPass anmeldelse av funksjonene for mer informasjon.
 • Komplettplanen inneholder alle funksjonene, men har ekstra god lagringsplass med hele 1TB kryptert skylagring. For denne planen er det nå en kampanje for 3 måneder gratis.

Nord VPN godtar betaling via Vipps, debet- eller kredittkort, Google Pay og et utvalg kryptovalutaer. Det er en 30-dagers garanti for å få pengene tilbake tilgjengelig for alle planene.

Få NordVPN-rabatt gratis

For øyeblikket er det også en priskampanje: 40-56% rabatt på plussplan og 63-67% rabatt på komplettplan avhengig av lengde på abonnementet du velger.

Du kan også spare 66 på programmet – kåret til årets beste VPN – ved å bruke rabattkupongen som vi har funnet i denne artikkelen.

PRØV NORD GRATIS

Oppsummering

Trekk Verdi
Loggføring Ingen logger, dine data og identitet er trygge
Torrenter Tillatt med torrents
Netflix US, UK, CA, AU, DE, FR
Samtidige innlogginger Opp til 6 samtidige tilkoblinger
Dekket land 60+
Støttede enheter Windows, macOS, Linux, Android, iOS
Pengene tilbake-garanti? 30 dager
Protokoller WireGuard, OpenVPN (UDP/TCP), IKEv2/Ipsec
Trafikkdata Ubegrenset
Kryptering Sterk: Militær kvalitet 256-bit
IP-adresse Ikke oppgitt
Servere 5 601+

NordVPN Anmeldelse: Hvordan virker NordVPN

Netflix

NordVPN jobber med Netflix og fjerner blokkering av utelandske innholdstitler. Slik kan du strømme Netflix fra ulike regioner. Dette gjør programmet til en favoritt blant streamere.

Den kan fjerne blokkering og strømme amerikansk Netflix sammen med 10 andre regioner. Strømmehastighetene den tilbyr er raske, selv på FireStick og Smart TV-er.

Sammenlignet med andre strømmeplattformer er det ingen tvil om at Netflix er en av de beste strømmetjenestene, og du må fjerne blokkeringen av alle titlene som for øyeblikket er tilgjengelige på denne strømmegiganten.

Torrenting

Nord VPN har P2P-fildelingsservere som gir AES256-bit kryptering, kill switch og beskyttelse av data ved en lekkasje. Programmet er også kompatibelt med populære torrentklienter.

I Norge tilbyr programmet 5 601 servere. Siden det ikke registreres logger kan du laste ned hva du vil trygt.

Kina

Det er ingen VPN-servere i Kina, men NordVPN tilbyr gode tilkoblingshastigheter på servere i Japan, Singapore eller Hong Kong.

NordVPN jobber imidlertid i Kina. For å omgå Kinas VPN-blokkering, begynte NordVPN nylig å tilby et VPN-obfuskeringsalternativ, som vil gjøre VPN-trafikken mindre sannsynlig å bli oppdaget og blokkert av Kinas Great Firewall. VPN-obfuscation fungerer for tiden ganske bra på Windows-programvaren og Mac-programvaren (OpenVPN-versjonen).

NordVPN grensesnitt

Gaming

Nord VPN har raskest tilkoblingshastighet på markedet, og er best for spill og gaming.

NordVPN Anmeldelse: Funksjoner

Loggfri VPN

NordVPN fører ingen logger. Det vil si at de ikke lagrer brukernes surfevaner, tider for tilkobling, øktvarighet, IP-adresser, trafikkdata eller andre data som kan identifisere brukere.

Malware-beskyttelse

Programmet sjekker filene du laster ned for skadelig programvare uansett størrelse. Om skadelig programvare oppdages slettes filen før innholdet kan skade enheten din.

Obskuferte servere

Obskuferte servere gir deg mulighet til å skjule internettrafikken og VPN-tilkoblingen din for optimal sikkerhet på nett. Denne funksjonen er en av punktene som gjør Nord VPN spesiell, ettersom det er få andre programmer som tilbyr denne funksjonen.

Split tunneling

Dette er en avansert VPN-funksjon som lar deg velge hvilke apper som trenger VPN-beskyttelse, og hvilke som kan kobles direkte til internett. Den første gruppen benytter en sikker tunnel i VPN-en din, mens den andre gruppen har raskere hastighet og tilgang til lokale tjenester.

Kill Switch

Linux, iOS og macOS har en integrert kill switch i tilfelle en VPN-tilkobling faller ut.

Dobbel VPN-beskyttelse

Vanligvis når du kobler deg til en VPN, går all informasjonen din via en ekstern server som krypterer alt. Med dobbel VPN-beskyttelse går informasjonen din gjennom to ulike eksterne servere istedenfor kun en.

Onion Over VPN

I dette nettverket sender du trafikken din gjennom et nettverk av frivillig opererte servere. Dataene dine går en tilfeldig rute hvor som helst i verden. Ved hvert tilkoblingspunkt krypteres trafikken din på nytt, som gjør det vanskelig å identifisere hvor trafikken kommer fra.

Meshnet

Meshnet er drevet av NordLynx, og sikrer førsteklasses sikkerhet for alle tilkoblinger mellom enheter. Det er en funksjon som lar deg få tilgang til enheter via krypterte, private tunneler. I motsetning til å koble deg til en server, slik en VPN gjør, lar Meshnet deg koble deg til andre enheter direkte.

Dedikert IP

I tradisjonell forstand er en dedikert IP en statisk IP-adresse tilordnet en enkelt webhotellkonto, noe som betyr at ingen andre kan bruke den. Dette lar nettstedeiere få tilgang til nettstedene sine med en IP i stedet for å bruke et domenenavn. Du kan imidlertid kjøpe en dedikert IP-adresse, som utelukkende vil tilhøre deg.

NAT Firewall

NAT endrer datapakkens offentlige IP til dens tidligere private IP og sender den til den forespurte enheten. Uten en NAT ville det være enkelt for enhver amatørhacker å få tilgang til datamaskinen din ved å lære IP-adressen din.

NordLynx

NordLynx er en ny generasjons VPN-teknologi bygget rundt WireGuard-protokollen. Det hjelper raskere å koble til NordVPN-servere, forbedrer tilkoblingshastighetene og gjør det uten å gå på bekostning av sikkerhet eller personvern.

NordVPN-relaterte tjenester

Annonseblokkering

Programmet inneholder en funksjon for annonseblokkering som heter CyberSec. Denne funksjonen blokkerer mobilannonser og enkelte annonser i nettleser, men ikke annonser på YouTube, Spotify eller Twitch. Den beskytter deg mot DDoS-angrep, phishing og andre trusler på nett.

Datainnbruddskanner fra NordPass

Dette er NordPass sin innebygde datainnbruddskanner for å sjekke om passordene eller kredittkortopplysningene dine noen gang har blitt lekket. Datainnbruddskanneren hjelper deg også med å identifisere hvor og når lekkasjen skjedde og hvilken type data som ble kompromittert. Avhengig av dataene som ble lekket, vil du få skreddersydde anbefalinger om beste beskyttelsespraksis for de berørte kontoene.

Passordbehandling på tvers av plattformer fra NordPass

Synkroniser og sikkerhetskopier passord på tvers av alle enhetene dine automatisk. Få tilgang til dem i et kryptert passordhvelv (digitalt passordsikkert) fra hvor som helst, enten det er nettleseren eller appen.

1TB kryptert skylagring fra NordLocker

Sikre ubegrensede filer med ende-til-ende-kryptering og ha dem tilgjengelig i en privat, null-kunnskapssky. Synkroniser filer på tvers av enhetene dine, og del dem sikkert med andre.

NordLocker er drevet av toppmoderne kryptering. For å garantere ultimat sikkerhet for dataene dine. Når du laster opp en fil til skyen, mister du kontrollen over den. Det betyr at du aldri kan være sikker på om filene dine ikke blir åpnet uten din viten eller til og med delt med tredjeparter.

PRØV NORD GRATIS

NordVPN erfaring med Windows

NordVPN har god programvare for Windows. Når du starter applikasjonen kommer du til et ryddig kart av alle serverne. Trykker du på av/på-knappen kobles du direkte til den raskeste serveren. Hver pin representerer et land, og om du klikker på den kobles du automatisk til det landet.

Nord VPN har den mest intuitive applikasjonen for Windows. Det tok kort tid å sette opp applikasjonen og koble til en VPN. Appen inneholder også banebrytende funksjoner som usynlighet, split tunneling som kun er tilgjengelig via Windows og CyberSec.

NordVPN på Windows

NordVPN erfaring med Andre applikasjoner

Applikasjonen lar deg velge mellom OpenVPN og NordLynx. Du kan glede deg over lynraske hastigheter og et forbedret nivå av personvern. Den støtter også Windows, macOS, Linux, Android, iOS

Både MacOS og Linux støtter programvaren til NordVPN. Det er lett å legge til Nord VPN utvidelse på alle de store nettleserne: Chrome, Firefox og Edge.

I tillegg til alt dette er altså programmet tilgjengelig også på mobil. Både Android og iOS støtter Nord VPN sin programvare, og ønsker å sikre ditt personvern.

Testresultater

Hastighet

Programmet tilbyr en utrolig rask nedlastingshastighet. Vi utførte flere hastighetstester på ni ulike serverplasseringer spredt over hele verden.

DNS-lekkasje

Av og til kan IP-adressen din forbli skjult mens posisjonen din avsløres av DNS-adressen din. Programmet forhindrer slike lekkasjer ved å sende alle dine DNS-forespørsler gjennom en sikker VPN-tunnel for å holde dem private til enhver tid.

PRØV NORD GRATIS

Kundeservice

NordVPN tilbyr best kundeservice over e-post. Det kan ta kortere tid totalt sett å sende e-poster frem og tilbake enn å kommunisere via chat eller telefon. Programmet har ikke noe telefonnummer for kundeservice. Om du trenger hjelp, kan du sjekke ut hjelpesiden deres her.

NordVPN Kundeservice

PRØV NORD GRATIS

Alternativer

NordVPN erfaring vs. ExpressVPN

ExpressVPN er åpenbart bedre. De tilbyr flere funksjoner som gjør deg tryggere på nett. Les artikkelen om ExpressVPN her.

NordVPN erfaring vs. AtlasVPN

Begge har nyttige funksjoner, men NordVPN er litt billigere. Ønsker du å lære mer om AtlasVPN, kan du sjekke ut denne artikkelen..

NordVPN erfaring vs. Surfshark

Disse VPN-programmene er veldig like. Vi anbefaler begge to med tanke på hva du får for pengene. Les mer om Surfsharkher.

Anmeldelse av NordVPN: Konklusjon

NordVPN er perfekt for deg dersom du er en bruker som leter etter en enkel løsning for å surfe trygt og fjerne blokkeringer av innhold. Med tilgang til programmet via Windows, macOS, iOS, Android og mulighet for utvidelser i alle de store nettleserne gjør dette programmet det enkelt for deg å benytte deg av programmet.

Programmet er også den beste løsningen hvis du er ute etter en loggfri VPN med spesielle servere for å øke sikkerhetsnivået ditt.

Det er en 30-dagers garanti for å få pengene tilbake dersom du skulle være misfornøyd med programmet på alle de ulike planene. I tillegg er det en priskampanje hvor du kan få 40-56% rabatt på plussplan og 63-67% rabatt på komplettplan. Sist, men ikke minst kan du få hele 3 måneder gratis dersom du velger å abonnere på komplettplanen i dag.

Nord VPN er en trygg og pålitelig VPN som tilbyr utrolig mange funksjoner som sørger for at du kan være trygg på nettet. Prisen er god i forhold til alt du får igjen for den. Hvis du ender opp med å bruke Nord VPN kan vi garantere deg bedre sikkerhet.

8.8 TOTAL POENGSUM
NordVPN Anmeldelse

Personvern og sikkerhet
10
Funksjoner
8.5
Hastighet og ytelse
8.5
Verdi for pengene
8
Brukervennlighet
8.5
FORDELER
 • Servere med onionbrowsing
 • HTTP-proxy er inkludert
 • NAT-brannmur er inkludert
 • Dobbel VPN-tilgang (multi-hop)
 • Ingen loggføringspolicy og torrentvennlig
 • Egne apper for iPhone og Android
 • 6 samtidige innlogginger
ULEMPER
 • Manuell konfigurering krever bruk av PPTP eller L2TP
andreas

Andreas, en programvareingeniør og selverklært internettentusiast, føler seg helt hjemme på dette nettstedet. Å dykke ned i tekniske detaljer gir ham stor glede - jo mer komplekst, desto bedre. Med en tidligere bakgrunn som hacker, har Andreas ikke bare en grundig forståelse av biter og bytes, men han har også en kreativ tilnærming. For eventuelle spørsmål eller samarbeidsmuligheter kan du kontakte Andreas via e-post på andreas@personvernpanettet.no.

Jeg vil gjerne høre fra deg.

Legg igjen et svar

PersonvernPåNettet.no