AtlasVPN: Anmeldelse 2024

Atlas VPN

VPNer har gått fra å være et ukjent nettverkskonsept til en stor business på markedet. Du har sannsynligvis sett annonsene fra din favoritt YouTuber, på podcaster og til og med påstander om hvordan en VPN kan gjøre deg anonym eller gi deg tilgang til gratis videostrømming. Lever produktene opp til hypen? Selv om VPNer kan være nyttige verktøy for å beskytte personvernet ditt, er det viktig å forstå hvordan disse verktøyene fungerer slik at du kan bestemme om de faktisk vil hjelpe deg. Vi skal i dag bryte ned hva Atlas VPN gjør og hva de ikke gjør for å hjelpe deg å forstå hvorfor du vil ha en og hvordan du velger den som er best for deg.

Prøv det nå
Oppdag en billig VPN!

Har du lyst til å være trygg på nett? Sjekk ut VPN Atlas for optimal trygghet. Du kan teste dem gratis!

Artikkelen oppdatert på: 12. mai 2024

Presentasjon

Grunnlagt i 2019, er Atlas VPN en svært sikker VPN tjeneste med et mål om å gjøre trygt og åpent internett tilgjengelig for alle. I 2021 ble Atlas en del av Nord Security, en leder innen digital sikkerhet og personvernløsninger. Selv om Atlas VPN er relativt nye på VPNer, er de allerede brukt av mer enn 6 millioner brukere over hele verden.

VPNAtlas sin viktigste drivkraft er å gjøre digitalt personvern og sikkerhet tilgjengelig for alle forbrukere, uavhengig av budsjett eller teknisk kunnskap. Alle er velkomne til å prøve VPNAtlas gratis eller registrere seg for premium tjenester med flere tilleggsfunksjoner.

Planer og priser

Det som er bra med denne VPNen, er at den er en av de billigste på markedet. Spesielt når man husker på at tjenesten tilbyr ubegrensede samtidige tilkoblinger. Man har mulighet til å velge mellom tre plan. Man har en på 1 måned, ett år og 3 år. Hvis du velger de planene som varer lengre, blir det billigere når man tenker på månedsprisen.

Atlas VPN priser

Uansett hvilken plan du velger, kommer med en 30 dagers pengene tilbake garanti, slik at du kan prøve de betalte alternativene og bestemme om du liker dem nok til å rettferdiggjøre kjøpet. Betalingsmåter inkluderer kredittkort, Google Pay og PayPal.

Sjekk ut Atlas VPN her!

Sammendragsark

Trekk Verdi
Loggføring Ingen logger, dine data og identitet er trygge
Torrenter Tillatt med torrents
Netflix US, UK, CA, DE, FR, ES, IT
Samtidige innlogginger Opp til ∞ samtidige tilkoblinger
Dekket land 45+
Støttede enheter Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Android TV, Amazon Fire TV/FireStick
Pengene tilbake-garanti? 30 dager
Protokoller WireGuard, IKEv2/IPSec
Trafikkdata Ubegrenset
Kryptering Sterk: Militær kvalitet 256-bit
IP-adresse Ikke oppgitt
Servere 750+

Bruken av VPN

Som nevnt ovenfor er det mange grunner til at folk bruker en VPN. En av grunnene er selvfølgelig sikkerhet, men det finnes andre grunner. Nedenfor skal du få lese litt om hva disse grunnene kan være.

Netflix

En Netflix VPN er et supernyttig verktøy som lar deg endre plassering og se innhold fra forskjellige land som ikke er tilgjengelig hjemme. Netflix har imidlertid begynt å implementere noen superkraftige VPN blokkeringsteknologier, og nå kan bare noen få utvalgte av de beste VPN tjenestene faktisk få tilgang.

Torrent

Torrenting er handlingen med å laste ned og laste opp filer gjennom BitTorrent nettverket. I stedet for å laste ned filer til en sentral server, innebærer torrenting å laste ned filer fra andre brukeres enheter på nettverket. Omvendt laster brukere opp filer fra sine egne enheter som andre brukere kan laste ned.

Torrenting er den mest populære formen for peer-to-peer (P2P) fildeling, og det krever programvare for torrentadministrasjon for å koble til BitTorrent nettverket. Slik programvare kan lastes ned gratis for en rekke forskjellige enheter. Alle som laster ned eller laster opp den samme filen kalles en peer, og til sammen er de kjent som en sverm. På grunn av hvordan BitTorrent fungerer, kan en peer laste ned en fil fra flere andre brukere samtidig, eller laste opp en fil til flere andre brukere samtidig.

Torrenting er ofte forbundet med piratkopiering fordi det ofte brukes til å dele filer som er beskyttet av opphavsrett, inkludert filmer, spill, musikk og programvare. Imidlertid har torrenting mange legitime bruksområder også, for eksempel å redusere belastningen på sentraliserte servere ved å fordele vertsbyrden blant brukerne. Ved å bruke en VPN med torrenting, vil du få optimal beskyttelse.

Kina

Landet er et av de mest restriktive når det gjelder internettsensur. Dette betyr at du ikke vil få tilgang til favorittnettstedene, tjenestene eller appene dine mens du er der. Dette inkluderer til og med kjøp av Bitcoin eller annen kryptovaluta. Det er derfor du trenger en fungerende VPN  for å surfe og bruke internett som du vanligvis vil.

Både besøkende og innbyggere bruker en VPN ettersom den blir et stadig mer uvurderlig verktøy, som lar dem opprettholde begrenset innhold på nettet. Og vi mener ikke bare obskure nettsteder de fleste brukere kanskje ikke engang har hørt om, landet har blokkert mange av de store sosiale nettverkene, inkludert Facebook og Twitter, samt kraftsenteret Google og YouTube.

Videospill

Men selv de beste VPNene kan forstyrre tilkoblingen din, noen ganger til det punktet hvor PC spillet ditt blir laggy eller til og med uspillbart. Noen spill kan til og med blokkere deg fra å bruke en VPN helt.

Sjekk ut Atlas VPN her!

VPN funksjoner

For veldig mange har funksjoner veldig mye å si når det kommer til VPN. Man vil ofte ha flest mulige funksjoner for å føle på friheten. Nedenfor skal vi forklare deg noen av disse funksjonene.

SafeSwap

I motsetning til vanlige servere som brukes av andre VPN leverandører som bare tildeler deg en enkel IP adresse, har SafeSwap serverne en pool med forskjellige IP adresser. Når en bruker kobler seg til en av disse serverne, vil den utgående trafikken deres rutes via flere IP adresser som konstant og automatisk vil bytte for deres online økter uten noe fall i hastighet. På denne måten gjør det det enda vanskeligere for snokere, myndigheter, internett leverandører og annonsører å spionere på brukerens nettaktivitet.

Sporingblokkerer

En sporingsblokkering er programvare eller nettleserinnstillinger som begrenser programmatiske sporere fra å fange opp og registrere en brukers nettaktivitet, ofte brukt til å bygge en profil for å tilpasse og målrette digitale annonser mot deg.

atlas vpn

Delt tunneling

Delt tunneling er en VPN funksjon som deler internettrafikken din og sender noe av den gjennom en kryptert virtuell privat nettverkstunnel, men ruter resten gjennom en egen tunnel på det åpne nettverket. Vanligvis vil delt tunnelering la deg velge hvilke apper som skal sikres og hvilke som kan kobles til normalt.

Dette er en nyttig funksjon når du trenger å holde noe av trafikken din privat, samtidig som du fortsatt har tilgang til lokale nettverksenheter. Så du kan få tilgang til utenlandske nettverk og lokale nettverk samtidig. Det er også flott hvis du vil spare litt båndbredde.

IP lekkasjebeskyttelse

IP lekkasje refererer vanligvis til at din IP adresse, DNS informasjon eller geografisk plassering. VPN lekkasjer avslører identiteten din og aktiviteten din til Internett leverandøren din, regjeringen og enhver annen tredjepart som overvåker forbindelsen din. Ved å bruke Atlas vil du ha IP lekkasjebeskyttelse, slik at dette ikke vil oppstå.

Privat DNS

De fleste VPN leverandører annonserer en eller annen form for DNS lekkasjebeskyttelse, men noen få utvalgte strekker seg ekstra for å tilby fullstendig krypterte DNS servere og DNS forespørsler. Poenget er at mange VPN leverandører ruter DNS oppslagene dine på en usikker måte. Ved å bruke VPNAtlas vil leserloggen din forbli privat.

Overvåker datainnbrudd

Data Breach Monitor er en funksjon som sørger for å spore eventuelle datainnbrudd relatert til nettkontoene dine. Den skanner automatisk lekkede databaser og informerer deg om tidligere eller nylige brudd der din personlige informasjon ble avslørt.

atlas vpn

Killswitch

En killswitch kobler automatisk enheten din fra internett hvis du mister VPN tilkoblingen. Hver gang VPNen din faller ut, forhindrer en killswitch usikrede internettforbindelser inntil VPN tilkoblingen din kommer tilbake, og sikrer at data og personvern forblir beskyttet.

vpn atlas

Windows klient

VPN Atlas er veldig lett å bruke på Windows klient. Nedenfor skal du få vite hvorfor Atlas er så brukervennlig.

Grensesnitt

For det første er Atlas VPN utrolig vennlig når det kommer til nybegynnere. De trenger ikke å kunne masse om teknologi for å sette opp VPNen og bruke den. Hvis det dukker opp en feil, vises denne feilen tydelig slik at du enkelt kan finne ut hva som er feil.

Innstillinger

Det er enkelt å finne frem til alle funksjonene Atlas VPN tilbyr. Du kan finne alle på en side, som gjør det veldig praktisk. Når du setter opp VPnen, vil standard funksjonene automatisk settes på.

vpn atlas

Andre applikasjoner

AtlasVPN kan brukes på flere forskjellige applikasjoner. Kan du se en liste over Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Android TV, Amazon Fire TV/FireStick

atlas vpn

Testresultater

Nå har vi kommet til testresultatene. Dette har veldig mye å si når du skal velge en VPN. Vi skal ta for oss de viktigste tingene man bør se etter når man skal velge en VPN. I dette tilfellet er det VPNAtlas. Vi skal ta for oss fart og DNS lekkasjer og torrenting og kundeservice.

Fart

Alle VPNer bremser internett til en viss grad, noen mye mer enn andre. Det er noe du må ofre for en mer privat og sikker internettforbindelse eller for å streame favorittprogrammene dine fra et hvilket som helst sted. Vi viser deg den raskeste VPN opplevelsen sammen med noen få triks for å maksimere hastigheten din som ikke vil koste deg noe. Nå i dag er AtlasVPN den raskeste.

DNS lekkasjer og torrenting

DNS lekkasjebeskyttelse forhindrer bare at datamaskinen din noen gang bruker DNS serverne på din primære tilkobling. En ‘DNS-lekkasje’ vil aldri avsløre de faktiske dataene du sender over VPN til noen andre. Man vil aldri få varsel om torrenting fordi DNSen din lekket.

Sjekk ut Atlas VPN her!

Kundeservice

I tilfelle du støter på problemer mens du bruker Atlas VPN, kan du kontakte kundestøtten via e-post support@atlasvpn.com.

Live chat er tilgjengelig for kunder med Premium abonnementet. Du kan starte chatten når du er logget inn på kontoen din på Atlas VPN, ved å klikke på chat nederst til høyre på skjermen. Hvis du lurer på mer, kan du gå her.

Sammenligninger/alternativer

Atlas VPN vs ExpressVPN

Det er ganske åpenbart at ExpressVPN er bedre enn Atlas VPN. Men Atlas VPN er langt ifra en dårlig VPN. Den tilbyr mange funksjoner, men ikke like mange som ExpressVPN. VPNAtlas har også litt dårligere hastighet. les mer her.

Atlas VPN vs NordVPN

Disse to VPNene er veldig like når det kommer til funksjoner og hastighet. Uansett hvem du velger, vil du få en god VPN som funker til det meste. les mer her.

Atlas VPN vs Surfshark

Her er Atlas VPN litt bedre enn Surfshark. Vi syntes at Atlas har finere design og tilbyr flere nyttige funksjoner. les mer her.

Konklusjon

Vi kan konkludere med at VPNAtlas er absolutt en god VPN, tillegg er den veldig billig så du får mye for pengene. På testene våres hadde den god fart og brukervennlig. Designet er simpelt, og det er ikke vanskelig å finne de ulike funksjonene. Det finnes bedre VPN, som f.eks. CyberGhost, men igjen så er denne dyrere. 

Atlas VPN Anmeldelse
Vil du være trygg på nett? Sjekk ut Atlas!
8.6 TOTAL POENGSUM
AtlasVPN

Personvern og sikkerhet
9
Funksjoner
8.5
Brukerstøtte
8
Valuta for pengene
8
Brukervennlighet
9.5
FORDELER
  • Gratis VPN alternativ
  • Lite personlig informasjon kreves for å opprette en konto
  • Anstendige hastigheter under daglig bruk
ULEMPER
  • Lite servernettverk
andreas

Andreas, en programvareingeniør og selverklært internettentusiast, føler seg helt hjemme på dette nettstedet. Å dykke ned i tekniske detaljer gir ham stor glede - jo mer komplekst, desto bedre. Med en tidligere bakgrunn som hacker, har Andreas ikke bare en grundig forståelse av biter og bytes, men han har også en kreativ tilnærming. For eventuelle spørsmål eller samarbeidsmuligheter kan du kontakte Andreas via e-post på andreas@personvernpanettet.no.

Jeg vil gjerne høre fra deg.

Legg igjen et svar

PersonvernPåNettet.no