5 beste VPN for Android | Beskytt smarttelefonen din med en VPN-app

Android er operativsystemet for mobile enheter fra Google. Dette er det mest populære operativsystemet for smarttelefoner som blir brukt av de fleste produsenter. Ulempen med dette er at hackere og cyberkriminelle nå fokuserer på svakhetene med systemet. De kommer stadig med ny malware og virus som truer brukerens sikkerhet og personvern. I denne artikkelen skal jeg forklare deg hvordan du kan beskytte enheten din og dataene dine med en VPN for Android.

SKAFF DEG ExpressVPN
ExpressVPN: Den beste VPN

Denne tjenesten yter fantastisk strømmehastighet, har et stort antall tilgjengelige servere og er veldig brukervennlig.

VPN for Android: Er det virkelig nyttig?

Generelt sett vil jeg anbefale deg på det sterkeste å bruke en VPN for ALLE enhetene dine i tillegg til Android VPN. De fleste bruker et antivirusprogram uten en gang å tenke på det, men færre bruker VPN. Begge programvarene er imidlertid opprettet for å kompensere for manglende sikkerhet på enheten din. Jeg har allerede forklart hva VPN på Android er i en tidligere artikkel, så jeg skal her forklare det veldig kort. En Android VPN er en kryptert forbindelse fra punkt A til punkt B. Det er et lukket nettverk som du har tilgang til etter at du har opprettet et abonnement på tjenesten.

Gå til ExpressVPN
Eksklusivt tilbud til slutten av november 2024

Beskytt privatlivet ditt

Det finnes utallige aktiviteter du kan gjøre på Android-enheten din. Du kan selvfølgelig ringe og sende tekstmeldinger. Du kan også surfe på Internett, handle online eller betale regningene dine på nettet. Hver dag publiseres det et uttall nye apper som er ment å forbedre livet ditt – noe som er fantastisk! Haken er at dessverre øker samtidig risikoen for å eksponere sensitive data for inntrengere tilsvarende.

Det er her en VPN nyttiggjør seg, ettersom selskaper opprettet de første VPN-ene for å beskytte kommunikasjonen sin og unngå risikoen for datatyveri. Den beste VPN-en for Android vil kryptere alle trafikkdataene dine, og av den grunn kan du surfe gjennom hvilken som helst nettside helt anonymt, lese e-postene dine og legge inn passordene dine på en trygg måte.

Hvis myndighetene, Internett-leverandøren din eller en hacker spionerer etter deg, vil de ikke kunne få tilgang til din online aktivitet. Selv om de kan få tilgang til dataene fra VPN-serveren, er det umulig for dem å finne den virkelige IP-adressen din og hvor du befinner deg.

Koble til gratis WiFi på en trygg måte

Jeg kan aldri gjenta dette nok: Gratis WiFi-nettverk er farlige! Er du trygg i offentlige nettverk? Svaret er absolutt NEI. Hvis du ser et gratis WiFi-nettverk, kan du ikke vite hvor kommer fra, og du kan risikere å koble deg direkte til en hacker-enhet uten å vite det … En 12-åring kan f.eks. ha satt opp en felle med en gratis trojansk hest for å få tilgang til dataene dine.

Du bør derfor unngå å koble deg til et gratis WiFi, og du bør aldri legge inn eller gi tilgang til sensitive data, da disse dataene er helt synlige og lett tilgjengelige.

Den eneste tilgjengelige beskyttelsen er en Android VPN. Heldigvis tilbyr de fleste VPN nå native apps for Android. Med en VPN-app kan du trygt koble deg til et gratis WiFi-nettverk, da dataene dine er kryptert i tunnelen.

Fjern blokkering av geo-begrenset innhold

Dette er en av de mest populære funksjonene til VPN for Android og denne er relatert til IP-adressen som jeg nevnte ovenfor. I utgangspunktet vil VPN-programvaren gi deg innpass som en bruker fra et annet land. Listen over tilgjengelige land avhenger av hvilken VPN-leverandør du bruker. Det opprettes en kobling mellom datamaskinen og en server som befinner seg i det landet du vil late som om du befinner deg i. Deretter kobles denne serveren til nettstedet for å hente innholdet og sender det tilbake til deg.

Du kan bruke denne funksjonen til å se amerikanske Netflix eller streame AMC for å få den siste «The Walking Dead»-episoden. Dette fungerer ikke bare for USA, men for alle land og for alt begrenset innhold.

Hvis du vil ha de tekniske detaljene, sjekk mine andre guider. Jeg har skrevet mange fantastiske artikler om VPN for dummies og VPN-anmeldelser.

Reduser databruken din

Dette er en funksjon som bare noen få VPN-er tilbyr, blant andre CyberGhost. Datakomprimering (eller filkomprimering) er et alternativ for å redusere datamengden av bilder ved å krympe dem eller kode dem på nytt i en lavere kvalitet. Du vil ikke se forskjellen i kvalitet på mobilskjermen, men funksjonen reduserer datamengden drastisk.

Denne fjerner og forenkler også innholdet i HTML-, CSS- og Javascript-filer, og derfor vil nettsider lastes mye raskere samtidig som du får mye raskere tilgang til innhold.

Denne funksjonen kan potensielt utvide data-abonementet ditt med opptil fem ganger, noe som er bra hvis du bruker mobiltelefonen din som et hot spot for den bærbare datamaskinen eller andre enheter.

Velg den beste VPN for Android

Det finnes mange VPN for Android der ute på nettet – som alle hevder å være de beste. Du kan også finne en rekke gratis VPN til Android – som alle brukes på egen risiko… Listen jeg har utarbeidet nedenfor inkluderer de beste VPN-leverandørene for Android. Alle disse er pålitelige tjenesteleverandører, som du kan velge for, blant annet, Android-enheten din.

Best Alle Rundt 1
9.8
2
9.5
3
9.3
4
9
5
8.8
VÆR FORSIKTIG MED GRATIS ANDROID-VPN-APPER!

Ingenting er virkelig gratis i denne verden … hvis du forstår hva jeg mener. De kan samle inn dataene og søkevanene dine til kommersielle formål eller det som enda verre er. Som f.eks å selge båndbredden din eller bruke deg til et botnet. En gratis VPN vil mest sannsynlig gjøre mer skade enn godt for deg.

Konfigurer din VPN på Android

Med en app fra Play Store

De fleste VPN-leverandører tilbyr en egen app for Android. Denne er veldig enkel å installere og konfigurere. Den kan i tillegg tilby OpenVPN-protokoll (som ikke er mulig med et manuelt oppsett). Alle appene er forskjellige, men selve prosessen er for det meste den samme:

  • Skaff deg abonnement på VPN-nettsiden
  • Gå til Play Store
  • Søk etter den VPN-en du abonnerte på
  • Last ned og installer appen
  • Koble til med innlogging og passord
  • Velg en server fra det landet du foretrekker
  • Klikk på “koble til” – og du er ferdig!

Manuell konfigurering

Jeg laget denne steg-for-steg-forklaringen med Samsung-telefonen min som kjører Android ved å bruke VyprVPN. De fleste Android-enheter har imidlertid lignende oppsett.

  1. Åpne menyen og klikk på Innstillinger

  2. I søkeboksen skriver du “vpn” og klikker på det første resultatet: VPN

  3. I det nye vinduet klikker du på ADD VPN

  4. I popup-vinduet:
    • Gi et navn til VPN til Android – Gjør det beskrivende for enklere bruk senere!
    • Velg protokoll (Type): Jeg anbefaler L2TP/IPsec PSK fordi PPTP er veldig ustabil på Android OS og OpenVPN finnes ikke tilgjengelig (bare med en app).
    • Skriv inn serveradressen – Du finner den på VPN-nettsiden
    • Fyll ut IPSec-forhåndsdelt nøkkel – Denne finner du også på VPN-nettsiden
    • Klikk Lagre
  5. For å koble til, klikk på den VPN-en du nettopp la til
  6. I popup-vinduet:
  • Skriv inn brukernavn og passord (bruk riktig type store bokstaver)
  • Sjekk Lagre kontoinformasjon
  • Klikk på Koble til og det er det hele!

Dette var min guide: 5 beste VPN for Android | Beskytt smarttelefonen din med en VPN-app. Følg med – flere artikler kommer snart!

Gå til ExpressVPN
Eksklusivt tilbud til slutten av november 2024

Helge

Helge, en cybersikkerhetsingeniør med bakgrunn i datavitenskap, blir ofte omtalt av vennene sine som en "sikkerhetsguru" på grunn av hans fascinasjon for å utforske nye ting på internett. Han dedikerer mesteparten av tiden sin til denne interessen og finner det fengslende hvor mye man kan lære med bare ett klikk. Hans ekspertise ligger innen cybersikkerhet, som ikke bare tar ham dit han vil, men også sikrer tryggheten til hans online identitet. Helges motto er "sikkerhet først" - og understreker viktigheten av å være trygg på nettet. For eventuelle henvendelser eller samarbeidsmuligheter, kan du kontakte Helge via e-post på helge@personvernpanettet.no.

Dele
Publisert av