Hva er en VPN? Hva gjør en VPN? Forstå VPN-tilganger

Hva er egentlig en VPN-tilgang? Sannheten er at mange ikke vet. Målet med denne nettsiden er å hjelpe deg med å få større forståelse for hva en VPN-tilgang er og hvilke muligheter den gir deg. Det første spørsmålet er hva en VPN er. Etter å ha lest denne artikkelen vil du få en bedre forståelse for hva en VPN (virituelt privat nettverk) er. Selv om du kanskje ikke vil vite nøyaktig hvordan det fungerer, vil du ha en større forståelse for hva en VPN-tilgang er i grove trekk.

SKAFF DEG ExpressVPN
ExpressVPN: Den beste VPN

Denne tjenesten yter fantastisk strømmehastighet, har et stort antall tilgjengelige servere og er veldig brukervennlig.

Hva betyr VPN? Hva er VPN-tilgang?

Beskyttelse av personvern og nettbasert sikkerhet er trolig noen av de mest hete debattene. Og så har det praktisk talt vært fra begynnelsen av internett. Man ville tro at vi burde ha oppfunnet et idiotsikkert sikkerhetsprogram for Internett-beskyttelse på dette tidspunktet. Hvis ikke noe annet, noe slags programvare for å beskytte dine personlige opplysninger. Spesielt med våre teknologiske fremskritt tatt i betraktning. Det er imidlertid ikke så enkelt som privatliv, og Internett går ikke alltid hånd i hånd. Det er mye å bekymre seg for i dag: masse overvåking, brudd på personopplysninger og malwareangrep. Dette er bare noen av de andre truslene mot personvern og data. Derfor kan det noen ganger være vanskelig å vite hvor du skal starte henne.

Det kan virke vanskelig å forstå hva en VPN-tilgang er, men sannheten er at det er ganske enkelt. La oss begynne med definisjonen av VPN: Wikipedia definerer en VPN som ”et virtuelt privat nettverk (VPN) utvider et privat nettverk utover det offentlige nettverket, som for eksempel internett. Det tillater brukerne å sende og motta data via delte eller offentlige nettverk som om deres dataenheter var direkte tilknyttet det private nettverket.”

En lettere måte å forstå det på er å tenke på det som et nettverk som er virtuelt på den måten at det lager en virtuell bro mellom en bruker (for eksempel deg) og en server (som kan være hvor som helst i verden). Nettverket som etableres er privat fordi du for å ha tilgang må ha en konto med personlige påloggingsdetaljer som brukernavn og passord.

Så hva er VPN-tjeneste? Det er enkelt og greit at du knytter deg til serveren og denne serveren knytter seg til internett for deg. Enkelt og greit.

Gå til ExpressVPN
Eksklusivt tilbud til slutten av mars 2023

Hva er VPN-tjenester: Protokollene

Det finnes flere tilgjengelige protokoller i dag. De vanligste er:

  • PPTP: En av de første protokollene (omtrent fra Windows 95 sin tid)
  • L2TP/IPsec: L2TP/IPsec: En av de sikreste protokollene med en tunnel
  • OpenVPN: Den mest fleksible og populære åpne kilde-protokollen

VPN og sikkerhet

Dersom du nå ikke ser poenget med å ha en VPN-tilgang: Ikke bekymre deg, dette er bare begynnelsen. Snart vil du vite hva en VPN er og hva den kan gjøre for deg. Men først, litt historieundervisning.

Originalt begynte store selskaper å lage VPN-tilganger for å beskytte intern kommunikasjon fra industriell spionasje. Med tiden har det blitt stadig vanskeligere å beskytte informasjon og datatrafikk fra uvedkommende. Har du for eksempel hørt om MAC spoofing eller Firesheep? Dette er to måter å hacke informasjon.

Derfor tilbyr en VPN-tilgang en kryptert tilknytning fra A til B. En VPN benytter seg av kryptert dataoverføring og et tunnelsystem som dirigerer dataen på en sikker måte mellom disse to punktene. Frem og tilbake. Som et resultat, er dataen din kryptert og beskyttet.

VPN og personvern

Sikkerhet høres bra ut, eller hva? Men hva med personvern beskyttelse? Gode nyheter: En VPN-tilgang innebærer også bedre personvern. VPN-tilgangen erstatter IP-adressen din med den IP-adressen som serveren du tilknyttes har. Du kan knytte deg til en hvilken som helst server med VPN-tilgangen. På denne måten kan du ha flere forskjellige IP-adresser. Du kan for eksempel bo i London men se ut som at du bor i New York basert på IP-adressen din. Personvernet er en vesentlig ting av hva en VPN er og hva den gjør.

For å oppsummere kan man enkelt si at du ved hjelp av en VPN er sikret at ingen får tilgang til dine data og ingen kan se hvilke nettsteder du besøker mens du bruker din VPN-tilgang.

VPN og sensur (geobegrenset innhold)

Det er viktig å forstå sammenhengen mellom VPN-tilganger og personvern, men det er heller ikke alt. Et annet godt argument for å benytte seg av en VPN-tilgang er at du ved hjelp av denne kan avblokkere alt geobegrenset innhold fra landet du er tilknyttet. På denne måten kan du se på amerikansk Netflix hjemme i Oslo. Uten en VPN-tilgang, er dette umulig.

Det er det samme den andre veien. Dersom du eksempelvis er på tur i i Kina, vil en VPN sørge for at du kan strømme TV-innhold fra Europa, som norsk eller engelsk Netflix, eller se på NRK nett-TV eller BBC iPlayer. Du kan også avblokkere annet innhold og få tilgang til sensurerte nettisder som Facebook og Twitter.

De fleste journalister bruker VPN-tilganger for å komme seg forbi sensur når de er på reiser. På denne måten kan de være fri på internett.

Oppsummert kan man si at man med en VPN-tilgang både kan beskytte egne data og personvern samt få tilgang til nettsider og innhold som ellers er begrenset.

Tilbydere av VPN

Det er stadig flere som bruker en personlig VPN-tilgang, og flere og flere interaksjoner (som å kjøpe eller selge ting – til og med dating skjer nå hovedsakelig på nettet!). Dette er en av grunnene til at det finnes mange forskjellige alternativer i valget av VPN-tjenester.

Noen selskaper tilbyr gratis VPN-tilganger, men de fleste krever en form for abonnementsordning. Alle nettverkene er ulike og hvert nettverk har noen spesifikke karakteristikker (hastighet, parallelle tilganger, brannmur, serverplassering, og så videre).

VÆR FORSIKTIG MED GRATIS VPN-TILGANGER. ”There’s nothing like a free lunch”, og det samme gjelder VPN-tilganger. Skruppelløse selskaper kan samle dine dataer og bruke de i kommersiell øyemed eller verre. I noen tilfeller selger de bredbåndsvidden din, eller bruker et såkalt ”botnet”. Å bruke en gratis VPN-tilgang vil kunne gi deg mange problemer.

På denne nettsiden vil du finne all informasjonen du trenger for å velge den beste VPN-tilgangen for deg. Alle VPN-tjenestene som er listet på denne siden er testet, anmeldt og sammenlignet. For deg er det bare å finne frem til hvilken som best matcher dine behov. Under kan du se en liste over de tre beste VPN-tilgangene for de fleste behov. Dette fordi de har robuste servere, har bevist sin sikkerhet, har gratis software og har en hastighet uten sammenligning.

Nå som du vet hva en VPN er og hva den brukes til, er det bare å komme i gang!

Best Alle Rundt 1 ExpressVPN: Anmeldelse 2023
9.8
2 CyberGhost: Anmeldelse 2023
9.5
3 Private Internet Access VPN: Anmeldelse 2023
9.3
4 IPVanish: Anmeldelse 2023
9
5 NordVPN: Anmeldelse 2023
8.8

Et sikkert oppdrag med PC-beskyttelse

Du kommer ofte over de samme typer setninger på nettsteder om online sikkerhet. Det er alltid oppfordret til å «beskytte din personlige informasjon» eller «holde enhetene dine sikre mot cyberangrep». Jeg kan også se at jeg noen ganger gjør det samme her på Internett-beskyttelsessiden min. Jeg gjentar dem ofte når du skriver vurderinger, guider eller nyhetsartikler om databeskyttelse og internett-sikkerhet.

Målet med nettstedet mitt er å hjelpe på vei. PC-beskyttelse og sikkerhet på nettet er ikke noe å ignorere, bare fordi det kan virke vanskelig. Jeg vil avsløre informasjon om beskyttelse av Internett og PC, slik at alle kan forstå viktigheten av å beskytte personopplysninger.

Men hva betyr ordene «sikkerhet» og «personvern» egentlig? Hva er forskjellen? Og hvordan vet vi hva du skal velge for å beskytte? Før vi tar tak i andre komplekse problemer, la oss først definere de to konseptene: sikkerhet og personvern.

Definisjon av personvern og sikkerhet

Den enkleste definisjonen er personvern er at du er fri fra personer som observerer en eller trener ubudne. Når du har personvern i personvernet, kan du føle deg komfortabel å vite at ingen ser eller forstyrrer deg. Det betyr også at du er fri for offentlige øyne og oppmerksomhet. Dette betyr at ingen viser dine personlige opplysninger eller aktiviteter til andre uten først å ha din tillatelse.

Sikkerhet, derimot, er å være fri for fare og trusler. Eventuelle tiltak for å beskytte data og personlig informasjon er i siste instans relatert til internett-sikkerhet. Tenk først ditt hjem hvor du bor, sov, spis, kle og gjør andre personlige ting. De fire veggene og dørene gir deg personvern, slik at ingen andre kan se hva du gjør. Men hvis du ikke låser dørene eller bygger et gjerde rundt hjemme, så kan noen spionere på deg. Noen kan til og med prøve å bryte inn eller skade deg. Bare når du har de ekstra låsene og gjerdet på plass, er du trygg.

Dette kan enkelt sammenlignes med personvernbeskyttelse på nettet og føle seg trygg på nettet. Mange har nylig opplevd at de kanskje ikke fullt ut forstår sårbarheten i deres personlige data. Uansett, ikke før det var for sent. PC-beskyttelse handler ikke bare om virus, men også om personverntrusler.

Er du på den sikre siden?

I dag er brudd på personopplysninger, og dermed nettverks sikkerheten, økende. Ofte på grunn av vårt behov for alt for å være så smart i en hast. Smartphones, biler og enheter koblet til Internett har gjort livet enklere for oss. Men de utgjør også en risiko for datamaskinens sikkerhet og personlig informasjon. Disse enhetene genererer data når de er koblet til nettverket, som er lagret og arkivert for overvåking og markedsføring. Selv om du ikke har noe å skjule som en potensiell trussel mot samfunnet, kan data fortsatt brukes av andre. Dette gjelder både annonsører eller andre som prøver å finne informasjon om deg. Videre ser du ikke at regjeringen tar særlig viktig beskyttelse av personopplysninger. Tror du ikke det er skummelt egentlig? Vi må derfor iverksette tiltak mot Internett-beskyttelse selv.

Gå til ExpressVPN
Eksklusivt tilbud til slutten av mars 2023

Styr beskyttelsen av dine personlige data online nå

PC beskyttelse er ikke et perfekt verktøy. For mange kan du ikke slette de digitale fotavtrykkene du allerede har etterlatt seg. Men du kan ta noen sikkerhetstiltak som forhindrer at noen misbruker dataene dine. Online-sikkerhet inkluderer bevissthet om potensielle farer. Det vil hjelpe deg i situasjoner som kan true internett-sikkerheten din. Du kan starte små ved å installere et verktøy som kan blokkere annonser på nettet. Jeg anbefaler også å bruke programmer med end-to-end-kryptering og bare å besøke HTTPS-nettsteder. Selv om du føler at du ikke forstår mye nå, er det viktig å bare starte et sted. Tro meg – det vil gjøre en stor forskjell.

I tillegg kan tips, veiledninger og veiledninger på dette nettstedet også hjelpe deg videre. Du vil raskt forbedre PC-beskyttelsesfunksjonene dine. Og forståelsen av bruk av nettleser og Internett-beskyttelse. Jeg vil også snakke om nyhetsartikler som holder deg oppdatert om sikkerhets- og personvernproblemer rundt om i verden. Endelig vil nettstedet mitt også lage programvareanmeldelser og anbefalinger. Da har jeg allerede gjort noe av det harde arbeidet for deg.

VPN – et verktøy for online sikkerhet

Har du hørt om VPN før? En definisjon fra Wikipedia leser: «VPN eller Virtual Private Network, på dansk» virtuelt privat nettverk «, er termen for en teknikk som brukes til å opprette punkt-til-punkt-tilkoblinger, såkalte» tunneler «, gjennom et annet datanettverk (for eksempel Internett ). I tillegg kan VPN-tunnelen krypteres. Kryptering er viktig når du ikke vet eller er usikker på sikkerhet gjennom et hvilket som helst offentlig nettverk som Internett. »

Kort sagt, som nevnt, er en VPN en programvare for PC-beskyttelse. Men det kan også installere andre enheter som mac, mobiltelefoner og tabletter. PC-beskyttelsesprogramvaren er hovedsakelig for å beskytte personvernet ditt. I tillegg kan et VPN gi deg tilgang til innhold som ellers var geoblokket. Slik får du internett-sikkerhet mens du for eksempel får tilgang til American Netflix. Det kan også være tilgang til store sportsbegivenheter rundt om i verden eller noe annet du vil se. VPN som et verktøy for PC-beskyttelse kommer i forskjellige versjoner, så du må finne den som passer dine behov.

Full tilgang til Netflix USA

På grunn av opphavsrett, kan Netflix og andre streamingplattformer ikke publisere alt innhold utenfor USA. Men den beste VPN-tjenesten kan hjelpe deg.

Broadcast hjemmefra, hvor som helst

Å få tilgang til favorittnyheter, streaming av TV, sportsspill og videofiler kan bli blokkert når du flytter deg borte fra hjemmet.

Bruk offentlig eller hotell Wi-Fi

Mange vet ikke at gratis hotspots og wi-fi er usikre for konfidensiell e-post og surfing. Her kan alle følge og du bør beskytte forbindelsen din.

Beskytt personvernet ditt

Krypter trafikken din med Internett-beskyttelse og skjul din IP-adresse for hackere og spionere med den beste VPN 2019 kan tilby. Personvern er en grunnleggende rettighet.

Last ned og last data – P2P og torrents

Hvis du deler filer, kan du risikere forfølgelse på grunn av for eksempel opphavsrett. Så vurder en VPN med PC-beskyttelse for å kryptere nedlastinger, opplastinger og selve IP-adressen.

Fjern blokkering av ALLE nettsteder

I et land med mange begrensninger kan tilkoblingen til en VPN-server tillate tilgang. Både for nettsteder eller apper, i FRIHET fra censur.

Jeg er en skikkelig internettfreak! Og det er derfor jeg er i gode hender på dette nettstedet. Jeg vil vite alt om alle forhold knyttet til Internett. For meg er det en glede å gå inn i teknisk dybde - jo mer komplisert, jo bedre. Som tidligere hacker kjenner jeg ikke bare bitene og bytene ekstremt godt, men har også en tendens til å være veldig kreative.

Jeg vil gjerne høre fra deg.

Legg igjen et svar

PersonvernPåNettet.no