Guide: Beste antivirus Mac 2024

Antivirus macbook pro blir infisert av skadelig programvare, som til og med Apple selv nå innrømmer. Mac virus har økt de siste årene, og dagens Mac er også plaget av adware, scareware og andre uønskede, men ikke helt skadelige programmer. Dessverre fungerer ikke alltid Apples innebygde antivirus på mac, Gatekeeper og XProtect, så bra fordi de bruker utdaterte metoder for å stoppe infeksjoner.

Prøv det nå
Prøv det beste antivirusprogrammet for Mac med Malwarebytes gratis 30 dager

Prøv det beste mac os antivirus Malwarebytes. Beskytt Macen din mot virus med den beste funksjonen med 30 -dagers pengene tilbake-garanti og spesialrabatt.

Artikkelen oppdatert på: 14. juli 2024

Beste antivirus Mac

Mange Mac-entusiaster vil fortelle deg at Apple-datamaskiner er iboende sikre og ikke krever beskyttelse. Vi vil hevde at de tar feil – eller overmodige, i det minste. For ikke lenge siden ble Silver Sparrow-virus oppdaget på Mac-er drevet av den nyeste M1-prosessoren og infiserte hundretusenvis av Mac-er totalt. De slemme gutta retter seg fortsatt veldig mot Mac-brukere, og de blir smartere og grådigere. Som et resultat er cybersikkerhet noe du ikke har råd til å ignorere, og godt antivirus program mac er et veldig bra sted å starte hvis du vil være trygg. Mac os antivirus er generelt sikrere enn Windows-brødrene deres av to grunner.

De beste Mac-antivirusprogrammene gjør en bedre jobb, oppdager raskt splitter ny skadelig programvare og dobbeltsjekker skumle filer «signert» med en Apple-utvikler-ID. Mange Mac-antivirusprogrammer ser også etter skadelig programvare for Windows, som kan bruke Mac-er som skjulte baser for å infisere PC-er på det samme lokale nettverket. Macintosh antivirus kommer også med nyttige ekstrafunksjoner som passordbehandlere, systemoptimaliserere eller VPN-tjenester.

Vi har testet veldig mange antivirus til mac, så vi vet hva vi snakker om når det kommer til dette temaet. Når du gjorde disse undersøkelsene og vurderingene så vi etter hvor trygt det var, brukersnitt, design og mye mer når det gjelder mac os antivirus.

Velge den beste antivirus Mac

Når man skal velge den beste antivirus mac, er det flere ting man bør se etter. Dette er, Beskyttelse, Systempåvirkning, Ekstra funksjoner, Brukervennlighet/grensesnitt (brukervennlighet), Pris (verdi) og Kundeservice. Nedenfor skal vi skrive litt om hva du bør se etter for beste antivirus mac.

Beskyttelse

Enhver form for malware-problem er ubehagelig, men spionprogrammer kan være det mest irriterende. Se for deg en slyngplante som i all hemmelighet titter på deg gjennom Mac-webkameraet! Andre typer spionering inkluderer logging av tastetrykk for å fange opp passordene dine, sende trojanere for å stjele dine personlige data og se på nettaktivitetene dine for å bygge en profil. Som med løsepengevarebeskyttelse, har vi observert flere funksjoner som er spesifikt viet til spionvarebeskyttelse på Windows-baserte sikkerhetsprodukter enn på Mac, men noen få produkter i denne samlingen er spesielt oppmerksomme på spionprogrammer.

Under Windows åpner Malwarebytes Safe Money-funksjon sensitive nettsteder i en sikker nettleser som er herdet mot forstyrrelser utenfor. Safe Money-funksjonen på Mac gjør ikke det, men den sjekker URL-er for å forsikre deg om at du er på et legitimt sikkert nettsted. Malwarebyte tilbyr et skjermtastatur, slik at du kan skrive inn passord uten sjanse for å fange opp av en keylogger. Webkamerabeskyttelsen er ikke så konfigurerbar som den er på Windows, men du kan bruke den til å deaktivere Mac-webkameraet når du ikke bruker det. Det inkluderer til og med muligheten til å blokkere annonsører og andre fra å spore aktivitetene dine på nettet. Hvis spyware er din bugaboo, vil du like Malwarebytes.

mac os antivirus

Effektivitet til å oppdage trusler

Kan et beste mac antivirus beskytte meg mot skadelig programvarer?
Det korte svaret er ja, et antivirus kan beskytte deg mot de fleste trusler. Ingen antivirus program mac er 100 % effektiv til å oppdage og fjerne skadelig programvare, men den er fortsatt effektiv for det meste. Skanning etter kjent skadelig programvare har liten verdi når du møter ny, ukjent skadelig programvare, så mange antivirusprodukter har nå sofistikerte funksjoner som kan oppdage usynlige trusler. Store antivirusleverandører har utvidet produktene sine og samlet inn nye funksjoner som går utover grunnleggende beskyttelse mot skadelig programvare, som kryptering og automatisering av oppdateringer på de beste antivirus mac.

Bare fordi antivirusprogramvare ikke gir deg 100% beskyttelse, betyr det ikke at det ikke er en viktig sikkerhetsforanstaltning. Vi vet at antivirus program mac ikke er 100% effektiv, og det har mye å gjøre med tempoet som nye malware-trusler skapes i. Utbetalingene er betydelige, så skadevareskapere blir stadig mer organiserte og profesjonelle. Moderne skadelig programvare er ekstremt sofistikert, uforutsigbar og bygget for å unngå oppdagelse. Heldigvis med den beste antivirus mac kan du finne disse trusslene.

Systempåvirkning

De fleste Mac OS antivirus vil dessverre gjøre macen din litt tregere. Men dette vil variere fra antivirus program mac til et annet antivirus program mac.

Ekstra funksjoner

Det er mange ekstra funksjoner en antivirus på mac bør ha, den ene er god sikkerhet. Filløs skadevare er den farligste typen skadelig programvare fordi den direkte angriper den sentrale delen av operativsystemet. Det betyr at den kan ligge uoppdaget i lang tid. Filløs skadelig programvare brukes til å levere store cyberkriminalitet som hacking av bedrifts- og myndighetsinformasjon. Det som er mer alarmerende er at den omgår en tradisjonell anti-malware-programvare. Så det er viktig å velge en anti-malware-programvare som beskytter datamaskinen mot filløs skadelig programvare. Noen eksempler på filløs skadelig programvare er VBscript og Powershell. Skadelig programvare reiser innenfor nettverket og infiserer de andre enhetene som er koblet til det. I tillegg bryter hackere sikkerheten ved å se etter en sårbarhet i nettverket. Så det er viktig at en antivirus på mac har en brannmur fordi den forhindrer uautoriserte dataoverføringer. Brannmur beskytter hele nettverket mot angrep fra skadelig programvare.

antivirus program mac

Brukervennlighet

Brukervennlighet er utrolig viktig når det kommer til antivirus på mac. Grunnen til dette er for at folk flest skal ta i bruk og skjønne noe av det, må det være simpelt og ikke vanskelig å komme igang. Det er mange forskjellige antivirus på mac leverandører som tilbyr nettopp dette. God brukervennlighet.

Pris

Man få som oftest det man betaler fornår det kommer til de beste antivirus mac. Derfor må du nesten regne med å betale litt for å få en god og trygg antivirus på mac.

Kundeservice

Holdning er alt, og en positiv holdning går langt i å gi utmerket kundeservice. Siden de fleste kundeinteraksjoner ikke er ansikt-til-ansikt, bør holdningen din gjenspeiles i språket ditt og tonefall. Ikke vær redd for å bruke emojier for å formidle varme og godt humør, eller ta telefonen hvis du opplever at en e-post- eller chat-samtale blir anspent. Over 80 % av kundene har sagt opp fordi de har opplevd dårlig kundeservice. Det er derfor du må trives med å løse problemer for kundene dine og gjøre det til en sentral del av din støtterolle – og det vil alltid være problemer å løse.

Gå til Malwarebytes

Hvorfor du bør bruke antivirus på Mac

Mac os antivirus produkter fungerer ved å oppdage, sette i karantene og/eller slette skadelig kode, for å forhindre skadelig programvare fra å forårsake skade på enheten din. Moderne antivirus program mac produkter oppdaterer seg selv automatisk, for å gi beskyttelse mot de nyeste virusene og andre typer skadelig programvare.

beste antivirus mac

Gratis antivirus på Mac tilbyr kun grunnleggende beskyttelse

Som du kanskje forventer, så får du ekstra beskyttelse ved å betale penger for et antivirus program mac, som kan være verdt, avhengig av din eksakte brukssituasjon. Men hvis budsjettet ditt er stramt, og du egentlig ikke ønsker å gi bort for beskyttelse mot skadelig programvare, er det mulig å velge et gratis alternativ, selvom vi absolutt ikke anbefaler det.

Gå til Malwarebytes

Sette opp et antivirus program Mac

  1. Åpne Systemvalg. Vi anbefaler Malwarebytes
  2. Klikk på Sikkerhet og personvern.
  3. Deretter klikk på Generelt-fanen.
  4. Klikk på låseikonet for å låse opp panelet.
  5. Velg App Store eller App Store og identifiserte utviklere for å tillate nedlastinger fra kun disse kildene.

Mac OS antivirus – Konklusjon

Dette er imidlertid ikke de eneste valgene for antivirus macintosh. Se gjennom anmeldelsene våre, velg det produktet som passer deg best, og få Mac-en din beskyttet. Når du har gjort det, bør du også vurdere å installere en beste antivirus mac: Malwarebytes. Mens et mac os antivirus beskytter deg, enhetene dine og dataene dine lokalt, utvider en VPN beskyttelsen til nettaktivitetene dine, og beskytter både sikkerheten og personvernet ditt.

andreas

Andreas, en programvareingeniør og selverklært internettentusiast, føler seg helt hjemme på dette nettstedet. Å dykke ned i tekniske detaljer gir ham stor glede - jo mer komplekst, desto bedre. Med en tidligere bakgrunn som hacker, har Andreas ikke bare en grundig forståelse av biter og bytes, men han har også en kreativ tilnærming. For eventuelle spørsmål eller samarbeidsmuligheter kan du kontakte Andreas via e-post på andreas@personvernpanettet.no.

Jeg vil gjerne høre fra deg.

Legg igjen et svar

PersonvernPåNettet.no