Beste antivirus for android i 2024

Fungerer disse antivirus android verktøyene? i løpet av denne artikkelen skal vi se nærmere på antivirusprogram Android.

Forskere ved AV Comparatives utfordret antivirusprogram Android til å forsvare seg mot over 3000 utbredte Android malwareprøver funnet i naturen. I den siste testrunden oppnådde Avira, Bitdefender, G Data, Kaspersky og Trend Micro og Malwarebytes topscore.

Sjekk ut Malwarebytes
Prøv beste antivirus for android gratis!

Har du lyst på den beste antivirus Android? Malwarebytes er Editors’ Choice valg for sikkerhet på tvers av plattformer, og begge får utmerkede laboratorieresultater på Windows og Android. Sjekk ut Malwarebytes!

Artikkelen oppdatert på: 14. juli 2024

Beste Android antivirus

Som vi nevnte ovenfor er det flere gode kandidater til å kåre den beste antivirus for Android. Så hvilken bør du velge? Det avhenger av hva du trenger å beskytte, men vi antar at du vil ha en antivirus app Android som i det minste kan installeres på Windows og Android enhetene dine. Malwarebytes er Editors’ Choice valg for sikkerhet på tvers av plattformer, og begge får utmerkede laboratorieresultater på Windows og Android. Du vil ikke gå galt med en av disse seks, men Malwarebytes har sine egne fordeler.

Velg den beste antivirusbeskyttelsen

Når man skal velge en leverandør som er top antivirus Android, er det flere viktige ting å se etter. Faktisk er det fem hovedpunkter du bør se etter. Nedenfor skal vi forklare litt om alle.

Beskyttelse

Beskyttelse er noe av det viktigste når det kommer til beste antivirus for Android. Når du skal ha en antivirus på Android er det viktig at den har nettbeskyttelse som hjelper til med å identifisere farlige nettsteder som er kjent for å inneholde skadelige filer og nedlastinger. Dette er en utmerket måte å stoppe trusler fra å infisere enheten din, selv om dette ikke er en ekte sanntidsblokkering i antivirus Android. Man kan også se om antivirus app for Android  følger med VPN med denne appen for å beskytte enheten din mot adware og andre internettsporere.

Effektivitet til å oppdage trusler

Cybersikkerhet har blitt avgjørende for vår velvære. Med så mye sensitiv informasjon lagret på enhetene våre, er tanken på å miste alt til skadelig programvare ganske skremmende. Å bruke antivirusprogramvare kan gi oss trygghet, men garanterer det oss beskyttelse? Hvis du fortsatt lurer på om antivirusprogramvare er effektiv, er du ikke alene. Faktisk har debatten pågått en stund. Noen forskere har til og med erklært antivirusprogramvare død og unødvendig i årevis nå.

Dette er altså ikke sant. Utrolig mange antivirusprogram Android sørger for at dine enheter ikke får virus eller annet skadelig programmer. Men hvor effektivt disse antivirusprogram Android vil selvfølgelig variere.

antivirus for android

Systempåvirkning

Det har blitt gjort flere undersøkelser og tester på hvor mye systemet påvirkes av beste antivirus for Android. I alle testene er det åpenbart at systemet blir påvirket, men dette er heldigvis minimalt. Å kjøre antivirus Android vil ikke gjøre PCen din så mye tregere, så du vil nok ikke merke det i det hele tatt.

Ekstra funksjoner

Oppdateringer er avgjørende for alle former for programvare, men dette gjelder spesielt når det kommer til beste antivirus for Android. Fordi nye typer skadelig programvare stadig utvikles, trenger antivirusprogramvare hyppige oppdateringer for å spore og inneholde nye trusler som ikke en gang eksisterte da den først ble installert.

Hvis antivirusprogramvaren umiddelbart oppdager skadelig programvare, hvorfor ville den ikke slette koden på stedet? Dessverre plasserer noen løsninger ganske enkelt skadevaren i en karantenesone ved oppdagelse, mens de venter på at brukeren skal logge på og manuelt slette den. Dette er utrolig dumt.

Brukervennlighet

Det er viktig at antivirus for Android består av klare farger med tydelig avgrensning mellom de interaktive elementene i grensesnittet. Hele temaet bør helt være estetiske og veldig rent og lett for øyet.

beste antivirus for android

Kundeservice

Kundeservicen bør være bra, den beste antivirus for Android bør levere muligheten til å få hjelp på e-mail, telefon og direkte chat. Antivirusprogram Android bør også kunne svare fort på disse meldingene, slik at du får hjelpen du trenger kjapt.

Valuta for pengene

Man bør få det man betaler for. Sånn som det er med andre ting, gjelder også for antivirus Android. Jo mer man betaler, jo mer forventer man.

Gå til Malwarebytes

Hvorfor bruke antivirus Android

Ideelt sett, for å holde Android enheten din trygg, bør du holde programvaren oppdatert å din antivirus Android. Hver nye versjon av Android er sikrere enn den tidligere, og hver månedlige Android sikkerhetsoppdatering fikser nylig oppdagede feil.

Men med mindre du har en Google Pixel eller Android One telefon, får du ikke disse oppdateringene og oppgraderingene med en gang. De fleste enhetsprodusenter trenger tid til å sørge for at endringer i Android ikke ødelegger enhetene eller programvaren deres.

Den forsinkelsestiden kan være et par uker, eller det kan være mange måneder. Enda verre, noen Android telefonmodeller slutter å få Android OS oppgraderinger etter to år, og noen få får aldri månedlige sikkerhetsoppdateringer i det hele tatt.

antivirusprogram android

Det er her de beste Android-antivirusappene kommer inn. De stopper angrep som prøver å omgå Androids innebygde forsvar, spesielt de som Google har lappet, men som enheten din ennå ikke (eller aldri kommer til) har. De stopper også nye angrep som Google Play Protect ikke vil fange, selv på Pixel-telefoner.

Gratis android antivirus kan være farlig

Gratis antivirus Android bremser nettsurfingen din, og å avinstallere det er vanskelig. I tillegg vil nesten hvert gratis antivirus ønske å endre hjemmesiden din, slik at de kan tjene litt penger ved å avlede Internett trafikken din.

Sist, men ikke minst, tjener sikkerhetsselskaper som utvikler gratis antivirusprodukter også penger ved å spore surfevanene dine og deretter selge den teoretisk private dataen til ulike selskaper. Men siden de fleste programvare og nettsteder allerede gjør det, er det ikke noe å være sint over.

Gå til Malwarebytes

Sette opp et antivirus på enheten din

  1. Installer et antivirusprogram Android: Malwarebytes
  2. Åpne den
  3. Kjøp eller logg inn
  4. Aktiver de funksjonene som du vil ta i bruk.

Konklusjon

Malwarebytes har utviklet seg nok til å tilby mye mer enn enkel opprydding av skadelig programvare. De er imponerende cybersikkerhetssuiter som har en rekke funksjoner, inkludert passordbehandlere og VPNer som er perfekt for antivirusprogram Android. Derfor er Malwarebytes kåret som den beste antivirus for Android

Dette gjør antivirus for Android til en praktisk investering. Det lønner seg ikke bare når det gjelder motstandskraft mot digitale trusler, men utvider også funksjonaliteten din. Noen ganger kan beste antivirus for Android hjelpe deg med å gjenopprette den tapte enheten.

andreas

Andreas, en programvareingeniør og selverklært internettentusiast, føler seg helt hjemme på dette nettstedet. Å dykke ned i tekniske detaljer gir ham stor glede - jo mer komplekst, desto bedre. Med en tidligere bakgrunn som hacker, har Andreas ikke bare en grundig forståelse av biter og bytes, men han har også en kreativ tilnærming. For eventuelle spørsmål eller samarbeidsmuligheter kan du kontakte Andreas via e-post på andreas@personvernpanettet.no.

Jeg vil gjerne høre fra deg.

Legg igjen et svar

PersonvernPåNettet.no