Beste gratis antivirus i 2024

Leter du etter beste gratis antivirus for å beskytte din enhet? Kanskje du ikke er sikker på hvilket program som er bra eller hva som passer dine behov. Les artikkelen vår for en liste over de beste gratis antivirus og triks for å velge beste gratis antivirusprogram!

Prøv nå!
Prøv Malwarebytes i dag - Beste gratis antivirus i markedet

Beskytt enheten din fra virus nå med Malwarebytes, den har best funksjonen for antivirus. Og med spesialtilbudet til våre lesere, prøv Malwarebytes de første 30 dagene gratis!

Artikkelen oppdatert på: 14. april 2024

Gratis brannmur og antivirus eller betalt antivirus – hva er best for deg?

Alle våre beste gratis antivirusprogram har de viktigste funksjonene du trenger i et virusprogram, men betalte antivirus har noen fordeler mange kan dra nytte av. Selv vårt beste gratis antivirusprogram innebærer kun grunnleggende beskyttelse, så det er risikoer og begrensninger knyttet til å bruke det som kalles beste gratis antivirusprogram.

Mange vil sikre enhetene sine slik at det ikke er noen risiko eller begrensninger, og da vil et betalt antivirus være en bedre løsning. De er ofte rimelige, men inneholder flere og bedre funksjoner som sørger for din beskyttelse på nettet.

Beste gratis Antivirusprogram

Beste gratis antivirusprogram

Vi har testet mange ulike antivirusprogrammer og sammenlignet dem ved å bruke våre kriterier for antivirus og funksjoner vi mener de bør ha. Etter nøye testing og sammenligning har vi kommet frem til listen over antivirus du kan se under. Du kan også lese mer om hvordan vi vurderte hva som er de beste programmene i denne artikkelen.

Å velge det beste antivirusprogrammet

Det er flere faktorer å vurdere når man leter etter et antivirus som fungerer bra for egne behov. Man må tenke gjennom hva som som er viktigst og hva man absolutt trenger i et program. Dette er også viktig å se på når man vurderer et anbefalt gratis antivirus, selv om det ofte er kalt beste gratis virusprogram.

Beskyttelse

De ulike programmene har ulike nivåer av beskyttelse. Med beskyttelse mener vi hvor mye skadelig programvare et antivirus klarer å oppdage og fjerne. Det vi regner som beste virusprogram gratis har god beskyttelse, men ikke nødvendigvis på samme nivå som et betalt antivirus har.

Effektivitet

Med effektivitet mener vi hvor raskt et antivirus klarer å oppdage trusler og skadelig programvare. Noen programmer har høyere effektivitet, og betalte antivirus vil stort sett score høyere på effektivitet enn hva selv beste gratis antivirus program vil. Om du ønsker optimal sikkerhet vil vi anbefale å se etter et program med høy effektivitet.

Systempåvirkning

Noen programmer påvirker systemet mye, mens andre har nesten umerkelig påvirkning. Her ser man blant annet på hvor mye et antivirus vil påvirke hvor fort andre programmer fungerer, og hvor mye det vil påvirke systemet over tid. For eksempel er det vanlig at selv et anbefalt gratis antivirus senker andre programmer mye.

Anbefalt gratis Antivirus

Ekstra funksjoner

Mange antivirus tilbyr ekstra funksjoner som kan komme til nytte for noen, men som andre ikke har behov for i det hele tatt. De fleste av våre beste gratis antivirusprogram tilbyr ikke ekstra funksjoner, rett og slett fordi folk flest ikke har behov for disse.

Brukervennlighet

Når du skal benytte deg av et betalt antivirus eller et anbefalt gratis antivirus, er det viktig at du faktisk klarer å bruke programmet. Brukervennlighet innebærer hvor enkelt programmet er å bruke, om det er lett å navigere seg i programmet og om det har et interface som selv nybegynnere vil kunne forstå.

Pris

For mange er pris en viktig faktor når det kommer til å velge antivirus. Noen vil helst ha beste virusprogram gratis, mens andre er villige til å betale mer for bedre beskyttelse. Lengre nede kan du lese om hva vi regner som gratis antivirus best i test, som altså gir deg mest valuta i forhold til å være et gratisprogram.

Kundesupport

De fleste vil være enige om at det er viktig å ha en tilgjengelig og kompetent kundesupport. Dette er en faktor som man bør undersøke før man bruker beste virusprogram gratis eller et betalt antivirus, fordi det er store forskjeller i hva ulike programmer tilbyr.

Begrensninger

Selv med de beste virusprogram gratis er det begrensninger for hvilke funksjoner man kan benytte seg av. Ofte er det slik at jo høyere pris du betaler, jo færre begrensninger er det for din bruk av et program. Dette kan variere fra program til program, og du bør se på hvilke begrensninger programmene du vurderer har.

Gå til Malwarebytes

Fordeler ved å bruke antivirus

Det er mange fordeler ved å bruke antivirus. Nå skal vi se på noen av de viktigste av disse fordelene, som kanskje vil inspirere deg til å sikre deg selv på nettet.

 • Beskyttelse mot forskjellige typer virus
 • Beskyttelse mot spionvare
 • Sanntidsbeskyttelse
 • Brannmur inkludert
 • Annonseblokkering inkludert
 • Beskyttelse mot trusler på nettet
 • Beskyttelse mot spam
 • Verdifull investering i egen sikkerhet

En av de største fordelene ved å bruke antivirus, som vi skal se litt nærmere på, er sanntidsbeskyttelse. Sanntidsbeskyttelse oppdager og fjerner trusler, annonseprogrammer og apper som svindlere kan bruke til å utnytte dine personlige data eller skade enheten. Dette gir deg automatisk beskyttelse av enhetene dine døgnet rundt.

Beste virusprogram gratis

Sette opp antivirus på din enhet

 1. Betal for et antivirusprogram eller last ned et anbefalt gratis antivirus – vi anbefaler Malwarebytes
 2. Installer programmet og logg deg inn eller registrer deg for å få tilgang til funksjonene
 3. Gi programmet tilgang til å gå i bakgrunnen for optimal beskyttelse
 4. Nyt den nye tryggheten ved å ha et antivirus installert!

Konklusjon

Mange vil vurdere å bruke et gratis antivirus, og i så fall vil vi anbefale det vi vurderer til å være beste virusprogram gratis. Likevel er det for mange riktigere å velge et betalt antivirusprogram med høyere beskyttelse, mindre risiko og færre begrensninger knyttet til programmet.

Det er mange ulike betalte antivirusprogram som prøver å være best i test. Vi mener at du bør vurdere hvilket antivirusprogram du ønsker ut fra hvilke faktorer som er viktigst for deg.

Ut fra alle våre vurderinger og tester for å finne det aller beste gratis antivirusprogrammet for våre lesere, har vi funnet ut at Malwarebytes er programmet som tilbyr flest funksjoner og best funksjonalitet til laveste pris på markedet. Derfor anbefaler vi dette programmet på det sterkeste for alle som trenger et sterkt og godt antivirus for å beskytte seg selv på nettet.

Avatar photo

Maria, med bakgrunn fra informatikk og erfaring som online-manager, har alltid hatt en dyp kjærlighet for teknologi og hvordan det påvirker forbedringen av menneskers liv. Å være forfatter er nå noe hun virkelig er takknemlig for. Som en del av denne spennende reisen legger hun spesiell vekt på sikkerhet og personvern i artiklene sine. Maria er opptatt av lesernes og sin egen velferd, og hennes ønske er at alle skal surfe trygt på internett. For eventuelle henvendelser eller samarbeidsmuligheter, kan du kontakte Maria via e-post på maria@personvernpanettet.no.

Jeg vil gjerne høre fra deg.

Legg igjen et svar

PersonvernPåNettet.no