Beste gratis antivirusprogram 2024

Noen små feil så kan malware angrep unngå beskyttelsen din og deretter deaktivere den. Eller du kan ha en eksisterende skadelig programvare som hindrer installasjon av fullskala antivirus. Gratis antivirusprogram eksisterer for å utslette angripere som kommer forbi hovedforsvaret ditt eller som allerede har kompromitterte PCen din før du kunne installere beskyttelse. Det kan ikke hjelpe med angrep som gjør permanent skade, som løsepengevare, anti malware gratis er et kjekt verktøy når andre tilnærminger mislykkes.

Besøk nettsiden!
Beste gratis anti malware med Malwarebytes

Har du vurdert et antivirusprogram? Trykk her for den beste gratis anti malware. får du full beskyttelse når du er på nett.

Artikkelen oppdatert på: 12. mai 2024

Gratis antivirusprogram tilbyr bare grunnleggende beskyttelse

Det finnes flere grunner til hvorfor du ikke skal velge beste gratis antivirusprogram. Selv om en gratis antivirus påstår at de er den beste gratis antivirusprogram er dette feil. Det finnes ingen beste gratis anti malware. Vi anbefaler sterkt å legge inn litt penger hvis du skal ha et antivirusprogram. Til i dag anbefaler vi Malwarebytes siden denne leverandøren tilbyr den beste beskyttelsen når det kommer til beste gratis anti malware. Nedenfor kommer det grunner for å ikke velge virusprogrammer gratis.

Mange annonser

Nært knyttet til oppgraderingsspørsmål er antallet annonser du vil se når du bruker et gratis antivirus. Selskapet som tilbyr gratis antivirus må fortsatt tjene penger, og en av måtene det vil gjøre dette på er gjennom annonsering. Selv om disse annonsene kanskje ikke er så påtrengende som oppgraderingsforespørsler, påvirker de fortsatt brukeropplevelsen. De kan ende opp med å komme i veien mens du bruker antivirusprogrammet, og hvis disse annonsene bremser deg, må du spørre deg selv om det er verdt det å oppgradere for å spare tid.

Deling av data

Deler ditt gratis antivirusprogram dataene dine? Det er veldig sannsynlig, men for å være sikker må du lese det som står med liten skrift i vilkårene og betingelsene. Dette er en annen måte produsenten av det beste gratis antivirusprogrammet tjener penger på. Produsenter kan dele dataene dine hvis du bruker et betalt program også, men det er større sannsynlig at dette ikke vil skje.

beste gratis anti malware

Med tanke på hvor rimelige antivirusprogrammer er, gir det ikke mening å velge et gratis program bare for å spare litt penger. Det er veldig mange risikofulle ulemper med beste gratis antivirusprogram. Du kan få høykvalitets, rimelig beskyttelse for datamaskinen din gjennom Malwarebytes. Den tilbyr en gratis prøveperiode, slik at du kan se hvordan den fungerer og hva den tilbyr før du forplikter deg. Prøv det, slik at du ikke trenger å håndtere de mange ulempene som følger med gratis antivirusprogramvare.

Tregere skanning

Akkurat som gratis antivirusprogrammer ikke er like effektive som å fange virus som betalte, er de heller ikke like raske når det kommer til skanning. Det er ikke en stor forskjell, men du kan forvente at gratisprogrammer fungerer litt tregere enn betalte programmer. Siden antivirusprogrammet ditt bruker noe av datamaskinens RAM mens den er i drift, kan den redusere hastigheten på datamaskinen mens den er i bruk. Hvis du ofte bruker datamaskinen til minnekrevende oppgaver, som spill eller videoredigering, vil du ha et antivirusprogram som skanner så raskt som mulig, og for det trenger du et betalt program.

Det beste antiviruset

Når man skal velge beste antivirus program er det viktig å se etter ulike ting. Dette kommer vi til senere. Vi har testet ut flere av de mest kjente virusprogrammer gratis og betalte. Vi fant ut til slutt at den beste antivirusprogrammet er Malwarebytes.

Velge den beste beskyttelsen mot skadelig programvare

Når vi gjorde testen for den beste gratis antivirusprogram og betalte var det mange ting vi så etter. Disse var, beskyttelse, effektivitet til å oppdage trusler, systempåvirkning, Ekstra funksjoner, brukervennlighet/grensesnitt, pris, kundeservice og begrensninger. Nå skal du få lese om hvorfor akkurat disse tingene er viktig når du skal velge beste gratis anti malware.

Beskyttelse

Selv om det er mange grunner til å investere i antivirusprogramvare, koker det ned til dette: Antivirusprogramvare er et viktig verktøy for identitetsbeskyttelse, og det er rett og slett for mye personlig informasjon på datamaskinen din i disse dager til å risikere å ikke ha virusprogrammer gratis. Hvis en nettkriminell eller et virus kommer seg gjennom forsvaret ditt, kan det føre til kaos som identitetstyveri. Dette er grunnen til at alle med en Windows-PC bør installere antivirusprogramvare i det øyeblikket den er ute av esken, og oppdatere den regelmessig for å ligge i forkant.

virusprogrammer gratis

Hvis du leter etter beskyttelse mot skadelig programvare og antivirusprogramvare med de beste sikkerhetsfunksjonene, her er det første du trenger å vite: Microsoft Defender Antivirus og virusbeskyttelsesprogrammet som følger med Windows 10 – er et anstendig verktøy for å beskytte PC-en din og tilby internettsikkerhet. (Utrolig nok ga Microsoft ingen innebygd beskyttelse for Windows tilbake i Windows 95, 98 og XP.) Å bruke Microsoft Defender for trusseldeteksjon bør være utgangspunktet for antivirussikkerhet på Windows, og de fleste vil oppdage at de ikke gjør det må gå lenger når det gjelder beskyttelse mot identitetstyveri. Men hvis du skal holde dine personlige data trygge og beskytte personvernet ditt strekker seg utover virusbeskyttelse, og det er her tredjeparts antivirusprogramvare skinner. Her nytter det ikke med den beste gratis antivirusprogram, men du må en som koster penger.

Effektivitet til å oppdage trusler

Når man har et antivirusprogram, om det er virusprogrammer gratis eller betalte, er det en ting som gjelder. Det er å oppdage trusler. En antivirusprogram bør sjekke og eliminere trusler så fort som mulig. Men som vi nevnte over, er ofte de betalte antivirus bedre når det kommer til dette enn beste gratis anti malware.

Systempåvirkning

Det er ikke noe å skjule at alle antivirus programmer og betalte vil redusere hastigheten på datamaskinen din, fordi den vil forstyrre innlastingsprosessen for applikasjoner. Men med moderne datamaskiner vil dette ikke ha for stor effekt, fordi dagens CPUer og disker er veldig raske. Men det er fortsatt en ting å tenke over når du skal velge beste gratis anti malware eller betalte en. Malwarebytes scorer høyt her. Du vil knapt merke til at den kjører i bakgrunnen!

Ekstra funksjoner

Det er alltid artig og kjekt med ekstra funksjoner, og her slår Malwarebytes godt til. Dette er en liste av hva slags funksjoner de tilbyr.

 • Avansert antivirus, anti-malware, anti-spyware og mer
 • Beskyttelse mot phishing og skadelig kobling*
 • Ransomware og null-dagers utnyttelsesbeskyttelse*
 • Brute Force Protection
 • Avinstaller beskyttelse
 • Fjerner irriterende annonser som følger deg rundt
 • Blokkerer tredjeparts annonsesporere fra å se aktiviteten din på nettet
 • Bidrar til å beskytte mot teknisk støtte og nettsvindel
 • Blokkerer ondsinnede nettsider og cryptojackers i nettleseren
 • Malwarebytes personvern
 • Neste generasjons VPN uten logg for å dekke ditt digitale fotavtrykk på nettet
 • WiFi-sikkerhet for å beskytte sensitiv informasjon
 • Ingen komplekse innstillinger – bli privat med ett enkelt klikk
 • 400+ servere i 30+ land

Brukervennlighet

Brukervennlighet er det mange som bryr seg om når de skal velge beste gratis anti malware. Vi syntes at virusprogrammer gratis skal være enkelt å navigere og ha et oversiktlig design. Når vi gjorde vurderingene så vi akkurat dette. Det var flere som hadde et fint design og mange som hadde litt mer avansert design. Det beste gratis antivirusprogram var Malwarebytes, som passer perfekt for både nybegynnere og de som har litt mer erfaring med virusprogrammer gratis.

Pris

Pris er en viktig del, ingen vil vel betale mer enn de trenger. Selv om betalte antivirus program ikke koster mye, er det en variasjon. Man har alltid virusprogrammer gratis hvis man ikke vil betale noe, men dette er ikke anbefalt.

Kundeservice

Man vil møte på problemer eller spørsmål de lurer på. Derfor er det lurt å velge beste gratis anti malware som tilbyr god kundesevice. Dette vil si at du både kan snakke med de på live chat, ringe og sende de mails. De fleste av beste gratis antivirusprogram og betalte tilbyr dette, men forskjellen hvor lang tid de bruker på å svare.

Begrensninger

Det er ikke noe overraskelse at virusprogrammer gratis har flere begrensninger enn betalte. Dette er fordi de betalte faktisk får penger for produktet sitt, og dermed kan bruke disse pengene til å forbedre produktet. Du vil altså ikke få alle funksjonene med beste gratis antivirusprogram.

Gå til Malwarebytes

Hvorfor du bør bruke antivirus

Et antivirusprodukt er et program utviklet for å oppdage og fjerne virus og andre typer skadelig programvare fra datamaskinen eller bærbar PC. Skadelig programvarer, kjent som skadelig programvare er kode som kan skade datamaskinene og bærbare datamaskinene dine, og dataene på dem. Enhetene dine kan bli infisert ved utilsiktet nedlastning av skadelig programvare som er i et vedlegg koblet til en tvilsom e-post, eller skjult på en USB-stasjon, eller til og med ved å besøke et lurt nettsted.

beste gratis antivirusprogram

Når den først er på datamaskinen eller den bærbare datamaskinen, kan skadelig programvare stjele dataene dine, kryptere dem slik at du ikke får tilgang til dem, eller til og med slette dem fullstendig. Av denne grunn er det viktig at du alltid bruker antivirusprogramvare, og holder den oppdatert for å beskytte dataene og enhetene dine.

Gå til Malwarebytes

Sette opp en anti malware på enheten din

Å sette opp antivirus vil varier på leverandøren. Men som oftest er det bare å kjøpe eller nedlaste en antivirus og dermed sette den som din standard antivirus program inne på virus instillingene.

Konklusjon

Nå har du fått informasjon om den beste antivirusprogram og betalte. Vi har konkludert med at hvis du skal ha en antivirus program, anbefaler vi en betalt en siden den er mer sikker. Trykk Malwarebytes for å lese mer om Malwarebytes og hvorfor den er beste gratis anti Malware.

andreas

Andreas, en programvareingeniør og selverklært internettentusiast, føler seg helt hjemme på dette nettstedet. Å dykke ned i tekniske detaljer gir ham stor glede - jo mer komplekst, desto bedre. Med en tidligere bakgrunn som hacker, har Andreas ikke bare en grundig forståelse av biter og bytes, men han har også en kreativ tilnærming. For eventuelle spørsmål eller samarbeidsmuligheter kan du kontakte Andreas via e-post på andreas@personvernpanettet.no.

Jeg vil gjerne høre fra deg.

Legg igjen et svar

PersonvernPåNettet.no