Beste VPN for Linux 2024

Linux er et kjent operativsystem blant de som ønsker å tilpasse maskinen sin selv, men det er en begrenset mengde programmer tilpasset operativsystemet.

Dette gjør det vanskeligere å velge en god VPN for Linux enn for andre operativsystemer. I denne artikkelen tar vi for oss hva som er beste Linux VPN og hvordan du kan velge best mulig VPN.

PRØV NÅ
Prøv ExpressVPN, Beste Linux VPN - opptil 49% rabatt!

ExpressVPN er best med over 3000 Linux VPN servere, høye hastigheter og ekstra sikkerhetsfunksjoner! Ikke gå glipp av opptil 49% rabatt for et årsabonnement (få 3 måneder GRATIS) og 30-dagers fornøydgaranti.

Artikkelen oppdatert på: 12. mai 2024

Hva er beste VPN for Linux?

Vi har testet og sammenlignet mange ulike tjenester for å finne beste Linux VPN. Noe av det vi har sammenlignet er antall servere, hastighet, sikkerhet og personvern, kundeservice og pris.

Ifølge våre siste vurderinger er dette de beste VPN tjenestene for Linux på markedet for øyeblikket.

Best Alle Rundt 1 ExpressVPN: Anmeldelse 2024
9.8
2 CyberGhost: Anmeldelse 2024
9.5
3 Private Internet Access VPN: Anmeldelse 2024
9.3
4 IPVanish: Anmeldelse 2024
9
5 NordVPN: Anmeldelse 2024
8.8

Hvordan velge beste Linux VPN

Det finnes et hav av tjenester å velge mellom, og alle har sine fordeler og ulemper. Heldigvis er vi her for å hjelpe deg med å velge best mulig VPN for dine behov. Det er på tide å se nærmere på hvilke kriterier du bør ha i bakhodet når du skal velge en VPN for Linux.

Servere

Det er viktig å ha et stort utvalg servere for å sikre at kundene ikke må risikere å konkurrere om båndbredde med andre brukere. Man får også flere muligheter til å omgå geografiske restriksjoner og få tilgang til flere blokkerte nettsteder om det er flere servere tilgjengelig.

En VPN av høy kvalitet har ofte et stort utvalg servere i mange ulike land, og det kan være lurt å sammenligne hvor mange servere de ulike tjenestene har.

Hastighet

Man mister alltid noe hastighet ved bruk av en VPN ettersom trafikken sendes gjennom en omvei. God hastighet er viktig for en god opplevelse når du jobber, strømmer eller spiller på nett, og spesielt når du bruker tunge programmer.

Hos noen leverandører av VPN kan dårlige hastigheter være et problem, men blant de beste tjenestene på markedet vil forskjellen knapt være merkbart.

Derfor anbefaler vi å vurdere å bruke de best kjente tjenestene, slik at du kan være sikker på bruken av VPN ikke senker hastigheten mer enn nødvendig.

linux VPN

Sikkerhet og personvern

Noe av det viktigste å se på når du skal velge en VPN er hva de gjør for å holde deg sikker og beskytte personvernet ditt på nettet. Alle VPN tjenester gir deg en ny IP-adresse for å skjule posisjonen din og holde deg anonym.

De fleste på markedet benytter seg også av kryptering av høy kvalitet. Det er imidlertid flere andre sikkerhetsfunksjoner du bør se om tjenesten tilbyr.

Noe av det viktigste du bør se etter er om de fører logger over nettaktiviteten din. En sterk og troverdig VPN vil ikke føre logger over hva du gjør på nett, og en del tjenester informerer gjerne også om at en tredjepart har utført inspeksjon av loggføringen deres.

Da kan du føle deg helt trygg på tjenesten og vite at ingen informasjon kan spores tilbake til deg.

En siste viktig funksjon du bør se etter er om tjenesten har en kill switch. En kill switch bryter automatisk tilkoblingen din til internett om enheten din av en eller annen grunn ikke lenger er koblet til serveren. Slik sikrer du at ingen informasjon kommer i feil hender selv om uhellet er ute.

Kundeservice

En god tjeneste vil være lettfattelig og i de fleste tilfeller vil du ikke trenge hjelp fra kundeservice. Det kan imidlertid alltid oppstå problemer, og derfor er det viktig å ha kundeservice tilgjengelig når du trenger det.

Det finnes mange ulike typer kundeservice, men de fleste tjenestene vi anbefaler har åpen chat 24/7 og muligheter for å ta kontakt med kundeservice på andre måter om det haster mindre.

Pris

De fleste tjenestene på markedet ligger på omtrent samme prisnivå per måned, men det kan likevel være forskjeller når det kommer til hva du får for pengene.

Derfor vil vi anbefale å sammenligne de ulike tjenestene og prisene deres. Som oftest vil tjenestene ha en 30-dagers fornøydgaranti og rimeligere abonnement om du velger å abonnere for en lengre periode.

Beste linux VPN

Prøv ExpressVPN gratis

ExpressVPN er en pålitelig og trygg VPN for Linux. Programmet har over 3000 servere fordelt på 94 land, høye hastigheter og ekstra sikkerhetsfunksjoner som sikrer ditt personvern.

Med en GUI for Linux og rimelige priser havner tjenesten på toppen av listen når vi anbefaler Linux VPN.

Tjenesten har også en 30-dagers fornøydgaranti slik at du kan prøve programmet før du eventuelt bestemmer deg for å fortsette å abonnere.

Vi anbefaler å bruke en VPN hele tiden for å beskytte ditt eget personvern, men det er opp til hver enkelt. Det er enkelt å få pengene tilbake – bare chat med kundeservice innen de 30 dagene er omme. Prøv ExpressVPN for Linux nå!

Fordeler med en VPN

Det finnes uendelig mange fordeler med å bruke en VPN, men noen er større enn andre.

En av de vanligste grunnene til at folk velger å bruke en VPN er at man kan omgå geografiske restriksjoner og få tilgang til blokkert innhold som nettsteder, strømmetjenester og andre plattformer som Netflix og Hulu. Med en VPN har du tilgang til enda mer innhold enn før!

Den viktigste fordelen med en VPN og grunnen til at alle burde benytte seg av en VPN hele tiden er at man øker egen sikkerhet på nett og beskytter sin personlige informasjon.

Som tidligere nevnt gjemmer en slik tjeneste IP-adressen din og krypterer informasjonen din, slik at du kan føle deg trygg mot hackere og andre uvedkommende tredjeparter.

Du kan til og med jobbe eller surfe på offentlige nettverk samtidig som du føler deg helt trygg.

Gå til ExpressVPN
Eksklusivt tilbud til slutten av mai 2024

Hvordan bruke en VPN

Det er heldigvis enkelt å installere en VPN for Linux, uavhengig av hvilken tjeneste du velger å gå for. Vi anbefaler å installere en app for Linux, men du kan også velge å sette opp en VPN manuelt. Vår guide viser hvordan du kan sette opp og begynne å bruke en VPN når du installerer en app.

  1. Registrer deg og betal for et abonnement hos tjenesten du velger
  2. Last ned og installer en ExpressVPN app for Linux
  3. Koble til hvilken som helst server
  4. Bruk internett akkurat som du vil og føl deg helt trygg på at informasjonen din er beskyttet!

VPN linux

Ofte stilte spørsmål

Her kommer svar på noen ofte stilte spørsmål du kanskje har om Linux VPN.

Har Linux en innebygd VPN?

Nei, operativsystemet til Linux har ikke en innebygd VPN. Dette er hvorfor du bør installere en VPN for å beskytte enheten din, data og personlig informasjon på nett.

Hvordan fungerer VPN med Linux?

En VPN oppretter en kryptert tunnel som trafikken din sendes gjennom. Med andre ord får du et ekstra lag med sikkerhet mellom maskinen din og internett ved å kryptere nettaktiviteten din og beskytte din personlige informasjon mot tredjeparter.

Konklusjon

Det finnes mange ulike tjenester på markedet, men ikke alle disse er kompatible med Linux. Når du skal velge beste Linux VPN bør du blant annet ta hensyn til antall servere, hastighet, sikkerhetsfunksjoner og personvern, tilgang på kundeservice og pris for tjenesten.

Alle disse kriteriene spiller inn på hvor effektiv en VPN kommer til å være for deg og dine behov.

Uavhengig av hva du driver med på nett bør du alltid ha tilgang på en VPN. En VPN gjemmer IP-adressen din og krypterer informasjonen din, slik at du kan føle deg trygg mot hackere og andre uvedkommende på nettet.

Samtidig kan du også bruke tjenesten til å omgå geografiske restriksjoner og blokkert innhold på store og små nettsteder og strømmetjenester.

Vi har testet og sammenlignet mange ulike tjenester for å finne beste VPN Linux på markedet, slik at du slipper å prøve mange programmer for å finne det som fungerer best.

Etter disse testene anbefaler vi den pålitelige og trygge tjenesten ExpressVPN, som tilfredsstiller de aller fleste behovene man kan ha for en VPN og møter alle våre kriterier for beste Linux VPN. Prøv ExpressVPN gratis nå med 30-dagers fornøydgaranti.

Avatar photo

Maria, med bakgrunn fra informatikk og erfaring som online-manager, har alltid hatt en dyp kjærlighet for teknologi og hvordan det påvirker forbedringen av menneskers liv. Å være forfatter er nå noe hun virkelig er takknemlig for. Som en del av denne spennende reisen legger hun spesiell vekt på sikkerhet og personvern i artiklene sine. Maria er opptatt av lesernes og sin egen velferd, og hennes ønske er at alle skal surfe trygt på internett. For eventuelle henvendelser eller samarbeidsmuligheter, kan du kontakte Maria via e-post på maria@personvernpanettet.no.

Jeg vil gjerne høre fra deg.

Legg igjen et svar

PersonvernPåNettet.no