Beste VPN til Ubuntu 2024 – Hva bør du velge?

Ikke fortvil på tross av at mange programmer ikke er kompatible med Linux. For å hjelpe deg på veien mot bedre personvern og økt sikkerhet på nett har vi laget en oversikt over beste Ubuntu VPN for 2024 og alle fordelene som kommer med de ulike programmene. Les videre for å finne ut hvordan du kan velge beste Ubuntu VPN.

PRØV NÅ
Prøv beste Ubuntu VPN med ExpressVPN - 49 % RABATT!

ExpressVPN tilbyr et globalt nettverk av servere, høye hastigheter og god kundeservice om du mot formodning støter på problemer. Dette er et svært kompatibelt program som ifølge våre vurderinger er beste Ubuntu VPN. Få 3 måneder gratis om du abonnerer for et år, eller prøv programmet risikofritt nå med 30-dagers fornøydgaranti.

Artikkelen oppdatert på: 9. juni 2024

Beste VPN til Ubuntu

Vi har testet mange ulike programmer for å finne best mulig leverandør av VPN til Ubuntu, og oppdaterer rangeringen etterhvert som det kommer endringer eller andre leverandører på markedet.

Om du vil finne ut mer om hvordan du kan velge beste Ubuntu VPN og hvilke kriterier vi har brukt til å sammenligne og rangere programmene kan du lese mer om dette under rangeringen.

Best Alle Rundt 1 ExpressVPN: Anmeldelse 2024
9.8
2 CyberGhost: Anmeldelse 2024
9.5
3 Private Internet Access VPN: Anmeldelse 2024
9.3
4 IPVanish: Anmeldelse 2024
9
5 NordVPN: Anmeldelse 2024
8.8

Hvordan velge beste Ubuntu VPN

Det kan være vanskelig å navigere de mange ulike tjenestene på markedet. For å gjøre det lettere for deg som leser har vi laget en liste over hvilke kriterier som er viktige å ta hensyn til når du skal velge en VPN til Ubuntu. Du kan også lese mer om dette i artikkelen vår om de beste VPN-tjenestene på markedet.

 • Antall servere
 • Hastighet
 • Personvern og sikkerhet
 • Kundeservice
 • Pris

Ubuntu VPN

Antall servere

Det er viktig å ha et bredt spekter av servere tilgjengelig, og flere servere fordelt på et større område er et tegn på en god VPN. Med flere Ubuntu VPN servere tilgjengelig trenger du ikke å konkurrere om båndbredde, og kan bytte til en mindre trafikkert server om du har behov for høyere hastigheter.

Du kan også få tilgang til flere typer blokkert innhold hos mange ulike land ved å benytte deg av en VPN med et høyt antall servere. Programmene på listen vår har et høyt antall servere fordelt på flere land for å sikre deg fordeler når det kommer til geografiske restriksjoner og bedre hastigheter.

Hastighet

Når du bruker en VPN fører det ofte til tap av hastighet på grunn av kryptering og dekryptering av data. Samtidig hindrer det at internettleverandøren din senker hastighetene dine ved behov.

Vi har valgt ut programmene med høyest mulig hastighet som samtidig opprettholder et høyt nivå av sikkerhet for å finne best mulig VPN for deg.

Personvern og sikkerhet

Alle programmene på listen bidrar til bedre personvern og økt sikkerhet, og du kan føle deg trygg på at de tar vare på din personlige informasjon. Når man er koblet til internett kan man identifiseres ved hjelp av en IP-adresse som kan spores og avsløre identiteten din.

En av de viktigste funksjonene hos de fleste VPN-tjenester er at de skjuler IP-adressen din og gir deg en virtuell IP-adresse istedenfor. Med andre ord skjuler den identiteten din og sikrer anonymitet på nett.

Selskapene på denne listen driver stort sett ikke med loggføring utover det som er nødvendig for å få programmet til å fungere. Med andre ord lagrer de ikke informasjon om nettaktiviteten din. Programmene på listen tilbyr sterk kryptering av høyeste kvalitet som lar deg skjule hva du driver med fra nysgjerrige øyne.

En viktig sikkerhetsfunksjon er en kill switch, som slår av internettforbindelsen dersom du mister kontakt med serveren du er koblet til. Dette er den eneste måten å hindre at tredjeparter får tilgang til dataene dine dersom tilkoblingen din blir avbrutt. Samtidig lukkes alle åpne applikasjoner for å sikre at ingen informasjon blir offentliggjort.

VPN til Ubuntu

Kundeservice

Ethvert legitimt program kan ha feil og mangler, og derfor har de også kundeservice tilgjengelig som kan hjelpe med å svare på eventuelle spørsmål. Programmene vi har valgt har kundeservice som er enkel å kontakte via chat eller telefon og svarer raskt.

Som oftest får man enkle instruksjoner om hvordan man kan ordne problemet selv, men om det er behov for hjelp utover det er de ansatte ved kundeservice stort sett imøtekommende og hjelpsomme.

Pris

Etter å ha prøvd mange ulike tjenester og leverandører har vi erfart at gratis programmer ofte er dårlige på sikkerhet og personvern. Vi prøver imidlertid å velge de rimeligste programmene på markedet som gir deg best valuta for pengene.

Du kan også få gode rabatter om du velger å abonnere over en lengre periode. Om du bare ønsker å prøve programmet en liten stund tilbyr også de fleste programmene på listen vår en fornøydgaranti på maks 30 dager, som gjør det enkelt å prøve risikofritt.

Gå til ExpressVPN
Eksklusivt tilbud til slutten av juni 2024

Prøv ExpressVPN gratis

ExpressVPN er best VPN til Ubuntu ettersom det er ekstremt kompatibelt med ulike enheter og operativsystemer, kan omgå de fleste geografiske restriksjoner, har høye hastigheter og er svært sikkert med sterk kryptering.

Om dette ikke er god nok grunn til å prøve programmet for deg, har vi en gladnyhet. Med 30-dagers fornøydgaranti kan du prøve ExpressVPN helt risikofritt.

Vi anbefaler at du bruker en VPN hele tiden, men om du av en eller annen grunn ikke vil fortsette å abonnere etter prøveperioden er det enkelt å få pengene refundert. Ta kontakt med kundeservice via chat innen de 30 dagene er omme og informer den ansatte om at du ikke ønsker å fortsette abonnementet ditt.

Deretter får du pengene refundert. Ikke gå glipp av muligheten til å prøve ExpressVPN!

Fordeler med en VPN

Det finnes mange fordeler med en VPN, men vi skal se nærmere på to av fordelene som oftest fører til at man velger å benytte seg av en VPN.

Omgå geografiske restriksjoner og sensur

Med en VPN kan du endre IP-adressen din og omgå geografiske restriksjoner og sensur for å få tilgang til blokkert innhold. Du kan blant annet få tilgang til ulike nettsteder og store plattformer som Netflix og Hulu. Ikke minst kan du få tilgang til populære serier og filmer som ikke finnes gratis ved å benytte deg av gratis plattformer fra andre land.

VPN Ubuntu

Bedre sikkerhet og personvern

Dette er en av de viktigste grunnene til at du bør vurdere å bruke en VPN. Med flere sikkerhetsfunksjoner som beskytter personvernet ditt på nett kan du føle deg helt trygg.

En VPN krypterer dataene dine og gjemmer IP-adressen din for å hindre at andre får tilgang til din personlige informasjon. Du kan med andre ord surfe helt trygt på alle offentlige internett uten å frykte for hackere eller andre uvedkommende som er ute etter informasjonen din.

Gå til ExpressVPN
Eksklusivt tilbud til slutten av juni 2024

Hvordan bruke Ubuntu VPN

Det er enkelt å begynne å bruke en VPN til Ubuntu. Vi anbefaler å installere appen som er designet spesifikt for Ubuntu, men du kan også installere programmet manuelt om du foretrekker dette.

 1. Velg hvilken VPN du vil installere – vi oppfordrer deg til å prøve det pålitelige programmet ExpressVPN
 2. Installer programmet direkte fra nettleseren eller terminalen
 3. Start programmet og logg inn med brukerinformasjonen din
 4. Koble til en server og fortsett å surfe på internett som normalt
 5. Nyt den nye tryggheten med en VPN!

Ofte stilte spørsmål

Om du fortsatt har noe du lurer på, kan det hende du finner svaret her.

Finnes det en VPN for Ubuntu?

På et vis. Ubuntu kommer med muligheten til å bruke OpenVPN. Dette er en fleksibel, pålitelig og trygg protokoll, men den dekker ikke nødvendigvis alle behovene dine. Vi anbefaler å installere en egen VPN som bidrar til økt sikkerhet og beskytter personvernet ditt.

Hvordan bruke en VPN med Ubuntu terminal?

Du kan bruke en VPN med Ubuntu terminal, men vi anbefaler å installere en av Ubuntu beste VPN sine apper for en bedre opplevelse.

 1. Finn oversikten Activities og skriv inn Network
 2. Trykk på Network for å åpne panelet og trykk på + nederst til venstre
 3. Velg VPN fra listen og velg hvilken type tilkobling du har
 4. Trykk på Add
 5. Åpne System menu øverst til høyre
 6. Trykk på VPN og velg Connect

Konklusjon

Det kan være vanskelig å velge en VPN til Ubuntu. For å gjøre det lettere for deg har vi laget en rangering basert på viktige kriterier som antall servere, hastighet, kundeservice, personvern og sikkerhet og pris.

Ifølge våre vurderinger er ExpressVPN beste VPN Ubuntu fordi programmet er kompatibelt, kan omgå geografiske restriksjoner, tilbyr høye hastigheter og har sterk kryptering.

Prøv ExpressVPN for Ubuntu nå med 30-dagers fornøydgaranti for å omgå geografiske restriksjoner og sensur samtidig som du øker egen sikkerhet på nett og beskytter personvernet ditt.

Avatar photo

Maria, med bakgrunn fra informatikk og erfaring som online-manager, har alltid hatt en dyp kjærlighet for teknologi og hvordan det påvirker forbedringen av menneskers liv. Å være forfatter er nå noe hun virkelig er takknemlig for. Som en del av denne spennende reisen legger hun spesiell vekt på sikkerhet og personvern i artiklene sine. Maria er opptatt av lesernes og sin egen velferd, og hennes ønske er at alle skal surfe trygt på internett. For eventuelle henvendelser eller samarbeidsmuligheter, kan du kontakte Maria via e-post på maria@personvernpanettet.no.

Jeg vil gjerne høre fra deg.

Legg igjen et svar

PersonvernPåNettet.no