De Beste Gratis VPN for Norge 2024

Vil du vite hva som er beste gratis vpn norge? Les videre for å se hvilken norsk vpn gratis som passer best for deg. En utfyllende guide til beste VPN gratis.

SKAFF DEG ExpressVPN
ExpressVPN: Den beste VPN

Denne tjenesten yter fantastisk strømmehastighet, har et stort antall tilgjengelige servere og er veldig brukervennlig.

Beste Gratis VPN: Introduksjon

Her på personvernpanettet er vi veldig opptatte av å spre godt nettvett slik at du og dine ikke blir offer for irriterende reklame, uønsket sporing, og i verste fall tyveri. Noe av det mest vettuge du kan gjøre i denne digitaliserte tidsalder er å skaffe deg et VPN. Slik kan du kan surfe i ro og fred uten å bli nedspionert av store, anonyme selskaper, som alle kjemper om å få kontrollert din oppførsel. Andre steder på denne siden har jeg gitt råd om hvordan du kan skaffe deg en VPN-programvare for nærmest en slikk og en ingenting.

Er du likevel ikke parat til å la en eneste øre forlate lommeboka med mindre du absolutt må, så er denne guiden for deg. Jeg anser det som min plikt som personvernsfanatiker å hjelpe deg å navigere det beste gratis VPN norge, slik at du kommer ut på andre siden uskjendet.

beste gratis vpn

Det finnes ingen gratis lunsj. Det vil si, vpn gratis betyr veldig sjelden fullstendig gratis. Det er definitivt ikke gratis å tilby gratis VPN norge. På et eller annet vis må servere opprettholdes og software oppdateres. Betaler du ikke for dette ut av egen lomme, betaler du sannsynligvis for VPN norge gratis med personlige data.

Tråkker du feil, kan du lett tråkke i salaten. Du kan risikere å faktisk lekke *mer* data til tvilsomme aktører, enn om du lot være å laste ned VPN gratis. Det er fordi dine data rutes gjennom et begrenset antall servere. Hvem som sitter med innsyn til disse vpn gratis serverne kan du ikke alltid vite.

Flere brukere av beste gratis VPN Norge har rapportert at deres data ble solgt til tredjeparter.  Mange av de gratis VPN-tjenestene får deg til å godkjenne salg av dine data i sine personvernerklæringer.

Trenger du et konkret eksempel over hvem som kunne være interesserte i dine data, selv om du «ikke har noe å skjule»? Det ble for ikke så lenge siden kjent at hemmelighetsfulle, kinesiske selskaper sto bak mange av de mest populære beste gratis VPN norge. 

Gå til ExpressVPN
30-dagers pengene-tilbake-garanti

Er en gratis VPN virkelig helt gratis?

Selv med et legitimt VPN gratis må du regne med konstante påminnelser om hvorfor du burde kjøpe den betalte versjonen. Mer konkurranse om båndbredde på de få gratisserverne, trege hastigheter og innpåsliten reklame er noen av irritasjonsmomentene du må regne med på daglig basis. Mange gratis vpn service opererer også med kvoter. Det vil si at du kun kan bruke VPN gratis opptil en viss mengde data, og så er det slutt. I det ene øyeblikket strømmer du Netflix, i det andre blir du avbrutt fordi du har brukt opp datakvoten din.

Hva er poenget med all den innebygde frustrasjonen i selv det beste gratis VPN norge? Å få deg til å gå med på en betalt plan, selvfølgelig. I et svakt øyeblikk kan du lett bli forledet til å skaffe deg et skrotete VPN til en urettmessig høy pris.

gratis vpn norge

Glem heller ikke at VPN-programmer hele tiden må konkurerre mot forsøk på å begrense effektiviteten og rekkevidden deres. Gratis-VPN faller mye raskere bakpå, siden de ikke har den samme stabile pengestrømmen til å finansiere produktutvikling. Selv det beste gratis vpn norge klarer neppe å holde takten med konkurransen.

Få 30 dager beste gratis VPN med ExpressVPN

Min anbefaling til deg er å benytte deg av et av de sjenerøse tilbudene om å bruke betal-VPN i en testperiode gratis. ExpressVPN lar deg teste programvaren i 30 dager, og du kan få en full refusjon dersom du skulle være misfornøyd. Dette er et simpelt triks du kan benytte deg av om du for eksempel vil teste ut beste gratis VPN norge på en utenlandsreise for å se om det er noe for deg.

ExpressVPN er en brukerfavoritt, og har jevnt over høye ratinger. Med over 2000 tilgjengelige servere i 90 land, kan du koble deg til en server hvorsomhelst i verden. I tillegg er ExpressVPN en vinner i kategorien bredbåndsfart. Du kan strømme og laste ned så mye du vil. Du vil nesten ikke merke at du har et VPN aktivt på hastigheten.

Gå til ExpressVPN
30-dagers pengene-tilbake-garanti

Prøv en Billig VPN

Du er helt sikkert fristet til å velge et gratis VPN fordi du vil spare penger. Det er forståelig. Hadde knallbra VPN kostet skjorta hadde jeg forstått det. Men solide VPN koster faktisk svært lite, og de er milevis bedre enn selv det beste gratis VPN norge. For en håndfull småpenger i måneden kan du sikre privatlivets fred, og surfe med senkede skuldre.

Når du velger VPN gratis eller betal-VPN, er det hovedsaklig fem ting du bør tenke på. De beste VPN er rangert etter hvor godt de oppfyller de ulike kriteriene, samlet sett.

Pris

Prisen på et produkt er selvfølgelig en viktig del av enhver økonomisk avgjørelse. La deg imidlertid ikke lure. Høyere pris betyr ikke automatisk bedre VPN. Sett deg gjerne litt inn i hva en dyrere VPN tilbyr som en billigere mangler. Jeg kan generelt sett si at veldig gode VPN er tilgjengelige for 60-100kr med månedlig betalingsplan, eller 40-60 kroner med årlig betalingsplan. Eksakte priser varierer med dollarkursen.

Sikkerhet

Dette er muligens det viktigste kriteriet, men det finnes grenser. Hvermannsen trenger neppe samme intrikate sikkerhetsløsning som et internasjonalt storselskap. Jeg anbefaler å se gjennom sikkerhetsfunksjonene de fleste VPN har til felles, og se om det er noen som tar ekstra betalt for sikkerhetsfunksjoner du strengt tatt ikke trenger.

Servertilgang

Dette er viktig å vurdere fra et praktisk, og et prismessig standpunkt. Prøv å tenke ut hvilke deler av verden du aller mest ønsker tilgang til. Sjekk om din VPN-tilbyder har servere der. Jo flere, jo bedre. Er det få servere i en geografisk lokasjon du er interessert i, kan det oppstå flaskehalser når mange brukere kobler seg til samtidig.  Vil du aldri trenge tilgang til japanske servere, så er det unødvendig å betale ekstra for et VPN som har investert i servere i Japan.

Fleksibilitet

I VPN- sammenheng betyr at din tilbyder endrer seg i takt med tidene, og yter topp service. Det foregår stadig en kamp mellom VPN-tilbydere og diverse aktører som er lite interessert i en verden uten digitale grenser. I seriøse tilfeller kan det være mektige, internasjonale regjeringer som ønsker å sensurere deler av internettet. I andre tilfeller er det Netflix eller andre kommersielle bedrifter som prøver å utvikle programvare som kan oppdage om du bruker et VPN. Dermed kan de geoblokkere deg selv om du bruker beste gratis VPN norge.

Lokasjon

Hvor i verden et VPN-selskap har sitt hovedkvarter og sine servere er faktisk veldig viktig. Det finnes internasjonale sikkerhetssamarbeid mellom land.  Disse lar land samle og utveksle data om private brukere. Derfor er det viktig å sjekke om din tilbyder har servere i land som faller utenfor «14-eyes» eller andre lignende traktater. Sikre land er for eksempel Island, Sveits og de britiske Jomfruøyer. For å nevne noen.

Beste Gratis VPN Norge

Jeg har gjort grundig research, og kommet frem til en liste med de beste gratis VPN norge, som du kan teste nå:

Unngå disse Gratis VPN

Jeg har funnet frem noen tilbydere som du absolutt bør unngå, da de anses som usikre og/eller tvilsomme: Betternet VPN, Cross VPN, HolaVPN, Snap VPN, X-VPN. 

gratis vpn norge

Noen av dem finner du sannsynligvis ikke lenger hvis du søker etter dem. Men bedre føre var enn etter snar.

Hvorfor bruke VPN?

Det finnes utallige gode grunner til å bruke et VPN.

Et VPN er en kryptert forbindelse mellom din datamaskin og en dedikert server. Enkrypsjonen sørger for at dataene dine ikke kan spores, og ikke engang din egen nettilbyder kan se hva du foretar deg. I enkelte tilfeller begrenser din egen tilbyder hastigheten på dine egen båndbredde hvis de ser at du bruker mye data. Slik målrettet inngripen i ditt dataforbruk kan et VPN forhindre.

En annen sentral funksjon et VPN utfører er at det lar deg koble til servere over hele verden. Ulike VPN har ulike antall servere, men det de alle har til felles er at de lar deg endre IP-adresse. Dette er nyttig av flere grunner. Den første er at du blir umulig å lokalisere, siden det ser ut om som om du befinner deg et helt annet sted enn der du faktisk er. Den andre grunnen til at skiftbar IP-adresse er nyttig er at du kan omgå geografiske hindringer. 

Lokale TV-kanaler begrenser ofte lisensiering av innhold til innenfor landegrensene. Det gjelder også for Norge. Vil du for eksempel se NRK, TV2 og andre norske kanaler uinnskrenket i utlandet? Da må du «lure» nettilbyderen din til å tro at du fortsatt sitter godt hjemme i Norge. Akkurat dét kan du gjøre med et VPN. Uansett hvor du er i utlandet kan du koble deg til en norsk server og strømme hva du vil.

Er ikke mine ord overbevisende nok? Vit at alle store selskaper som behandler sensitive kundedata bruker VPN som første forsvarslinje mot datalekkasjer.

Få tilgang til et mer fullstendig Netflixbibliotek

Akkurat som om du kan late som om du sitter i Norge for å se NRK mens du sipper Pina Colada på stranda i Brasil eller Thailand, kan du late som om du er i USA for å få tilgang til strømmeinnhold som er blokkert i Norge og resten av Europa. Det vil si at et VPN faktisk øker verdien på dine favoritt strømmetjenester, idet du kan omgå slitsomme lisensieringsproblemer. Det beste av alt er at det er det fullstendig lovlig å bruke et VPN.

Gå til ExpressVPN
30-dagers pengene-tilbake-garanti

Konkluderende ord om VPN gratis

Privatliv på nettet er et hett debattert tema, og definitivt noe som må kjempes for. Det er definitivt mulig å bruke VPN gratis. Enkelt er det imidlertid ikke. Du må forberede deg på at en VPN gratis opplevelse sannsynligvis vil være problematisk. Dessuten finnes det mange risikoer forbundet med VPN gratis. En betalt VPN-tjeneste er langt sikrere enn en hvilken som helst gratistjeneste, og du tynges ikke ned av diverse hindringer.

Jeg satte meg ned for å skrive denne artikkelen for å spre oppmerksomhet om VPN. Jeg håper at flest mulig kan gjøres klar over hvor dyrebart privatlivets fred er. Jeg ønsker at folk vil slutte å insentivisere storbedrifter til å utnytte deres data. Jeg håper at målrettet psykologisk manipulasjon og overvåkingskapitalisme en dag vil være forbeholdt historieboka.

Inntil da håper jeg at jeg kan utdanne allmennheten om digitalt vett. Kollektivt kan vi si nei til å til være offerbønder i et kynisk kapitalistisk spill.  Ta gratis VPN med en stor klype salt, og vær forsiktig med hvem du deler dine data med. Til neste gang.

andreas

Andreas, en programvareingeniør og selverklært internettentusiast, føler seg helt hjemme på dette nettstedet. Å dykke ned i tekniske detaljer gir ham stor glede - jo mer komplekst, desto bedre. Med en tidligere bakgrunn som hacker, har Andreas ikke bare en grundig forståelse av biter og bytes, men han har også en kreativ tilnærming. For eventuelle spørsmål eller samarbeidsmuligheter kan du kontakte Andreas via e-post på andreas@personvernpanettet.no.

Jeg vil gjerne høre fra deg.

Legg igjen et svar

PersonvernPåNettet.no