Den beste VPN for router 2024: VPN som passer perfekt til routere

Du leser sannsynligvis denne artikkelen fordi du leter etter den beste VPN-routeren i Norge. Men, hvem sier at du bare bør begrense deg til en VPN kun for enhetene dine? Hvis du ikke allerede visste det, er det alltid lurt å installere en VPN på routeren din når det gjelder sikkerheten din på nettet. Så, bli med oss videre for å finne ut hvilken VPN for ruter som passer perfekt med VPN-ene.

SKAFF DEG ExpressVPN
ExpressVPN: Den beste VPN

Denne tjenesten yter fantastisk strømmehastighet, har et stort antall tilgjengelige servere og er veldig brukervennlig.

Hvorfor er det viktig at en router har innebygd VPN?

Hvis du bruker Internett med jevne mellomrom (som de fleste gjør), trenger du definitivt en VPN på router for beskytte deg på nettet. Hvis du ikke allerede visste det, når du surfer på internett helt tilfeldig, utsetter du deg for mange trusler. Dette skyldes at det i dag ikke er så vanskelig å hacke seg inn på andres kontoer og få IP-adressen deres. Du kan sannsynligvis se YouTube-lærevideoer om dette, hvis du prøver.

Så, når du skaffer deg en VPN på router, sikrer du sikkerheten og personvernet ditt. Dette betyr dog at du må betale en liten månedlig pris for å få den sikkerheten du fortjener. Deretter må du installere programmet på alle enhetene du bruker, slik at når du bytter mellom dem, er du alltid beskyttet.

vpn på router

Dette er fint nok hvis du bor for deg selv og kun bruker en til to enheter. Men, hva hvis du bor sammen med familien din? Dette betyr at de må alle skaffe seg egne VPN-abonnement og at du må betale enda mer! Men, hva hvis jeg fortalte deg at du lett kan unngå alt dette?

Den enkle løsningen er å skaffe deg en VPN til router. Du trenger bare å laste den ned, installere den og betale for dette en gang pr. mnd. og alle er dermed dekket.

Etter dette, når du kobler deg til routeren din, er du automatisk koblet til VPN-en! Du trenger ikke slå på eller noe. Dette er mye mer praktisk, for ikke å nevne mer pengebesparende.

Gå til ExpressVPN
Eksklusivt tilbud til slutten av juni 2024

Tips hvordan få den beste VPN til router

La oss den negative siden først før vi kommer inn på den positive. Selv om disse ulempene egentlig ikke er de verste, kan det være til ulempe for noen. Så, la meg fortelle deg om det.

Den beste oppsettet for VPN for routere

Sammenlignet med de vanlige VPN-ene, er det ikke like enkelt å sette opp denne VPN-en. Selv om det absolutt ikke er noe du trenger å ha en bachelorgrad for. Jeg er sikker på at alle kan gjøre dette hvis man er tålmodig nok. Dessuten, er ikke bekvemmeligheten med å kun måtte konfigurere en router med innebygd VPN – bedre enn å måtte laste ned, installere, starte og betale for flere?

Båndbreddebetingelser for en innebygd VPN

Fordi du i utgangspunktet tvinger internettforbindelsen til bare en VPN-tunnel, begrenser du også tilkoblingshastigheten din til den tunnelen. Så, den beste måten å få god fart er ved å velge en god VPN. Sjekk ut listen over anbefalinger nedenfor her, fordi det er disse som garantert øker farten på internettforbindelsen din.

vpn router

Her er et eksempel for å utdype dette punktet. Du har en internettleverandør som tilbyr, la oss si, 1 GB per sekund. Du kommer deretter igjennom installasjonsprosessen for ruteren din og klarer å få ruteren opp og gå med innebygd VPN – helt på egenhånd. MEN, VPN-leverandøren din klarer kun å støtte 300 MB per sekund. I utgangspunktet taper du da penger fordi du ikke får brukt resten av de 700 MB.

Det finnes to løsninger for VPN i router:

  1. Enten kan du installere flere andre VPN-klienter på den ene routeren din. På denne måten vil alle få en god andel av internettforbindelsen og samtidig utnytte 1 GB per sekund. Dette betyr imidlertid at du må installere og betale for separate VPN-leverandører.
  2. Eller, du kan ganske enkelt skaffe deg en god VPN i router En god og pålitelig VPN-tjeneste vil definitivt kunne gi deg det du trenger uten å måtte installere flere VPN-er.

Den beste VPN-routeren

Helt til slutt, kommer det du har ventet på. Her er de 3 beste routere med innebygd VPN som jeg vil anbefale:

1. Linksys WRT 3200 ACM-router

Dette er definitivt det beste valget for en VPN router. Hvorfor? Ikke bare er Linksys et kjent routermerke, den har i tillegg en veldig grei design som gjør at alle enkelt kan bruke den. Du kan også installere DD-WRT firmware for VPN-kompatibilitet.

Hastighet: 802.11ac: 3x 867 Mbps, 802.11n: 600 Mbps

Tilkobling: 4x Gigabit Ethernet, 1x USB 3.0, 1 x ESATA / USB 2.0

Funksjoner: Tri-Stream 160, 1,8 GHz dual-core CPU, 512 MB RAM, 256 MB flash-minne

Den har også 3 bånd og 4 eksterne antenner som sikrer et bredt spekter av dekning og en rask internettforbindelse. Du kan koble opptil fire Ethernet-kabler til den i tillegg til en USB.

2. Asus RT-AC86U-router

Asus er et av de mest kjente merkene for gaming verktøy. Dermed kan du ganske mye forutsi hva du kan forvente av denne. Den har mange funksjoner som definitivt tjener den til sin rettmessige plassering for topp 2 beste VPN-router.

Hastighet: 802.11ac 1734 Mbps ned

Tilkobling: 5 x Gigabit LAN, 1 x USB 2.0, 1 x USB 3.0

Funksjoner: MU-MIMO, Traffic Analyzer, Adaptive QoS WTFast Gamers Private Network

Fordi den har spesialiserte funksjoner for gaming, sikrer dette at internetthastighetene dine holder seg i topp-stand. Du kan også installere tilpasset firmware på denne ruteren slik som ved førstnevnte.

3. 5. D-link DIR-885L/R-router

Denne routeren kommer definitivt ikke så langt bak de to første. Den har ganske like egenskaper som de to første og er også veldig bra for gaming, og har til og med et grensesnitt som er enkelt å navigere i når du setter opp og installerer ruteren.

Hastighet: 802.11ac

Tilkobling: 4x Gigabit Ethernet, 1x USB 3.0

Funksjoner: MU-MIMO, Advanced Wireless AC beamforming, SmartConnect

Den beste VPN for routere

Så, nå har du all informasjonen og anbefalingene du trenger for å skaffe deg den beste VPN-routeren. Nå trenger du bare en god VPN til å parre den med.

Som jeg sa tidligere, er det å velge en VPN like viktig som å velge en god router. Når alt kommer til alt, handler det hele om båndbredden din. Så uten mer snikk snakk, her er mine beste anbefalinger:

Best Alle Rundt 1 ExpressVPN: Anmeldelse 2024
9.8
2 CyberGhost: Anmeldelse 2024
9.5
3 Private Internet Access VPN: Anmeldelse 2024
9.3
4 IPVanish: Anmeldelse 2024
9
5 NordVPN: Anmeldelse 2024
8.8

Og, kun i tilfelle du lurer på det, har jeg testet ALLE disse leverandørene personlig. Jeg har faktisk brukt mange år på å teste ut alle de forskjellige VPN-ene som du kan finne på internett. Det har vært mange skuffelser, men jeg kunne endelig begrense det til kun det beste av det beste.

Gå til ExpressVPN
Eksklusivt tilbud til slutten av juni 2024

Helge

Helge, en cybersikkerhetsingeniør med bakgrunn i datavitenskap, blir ofte omtalt av vennene sine som en "sikkerhetsguru" på grunn av hans fascinasjon for å utforske nye ting på internett. Han dedikerer mesteparten av tiden sin til denne interessen og finner det fengslende hvor mye man kan lære med bare ett klikk. Hans ekspertise ligger innen cybersikkerhet, som ikke bare tar ham dit han vil, men også sikrer tryggheten til hans online identitet. Helges motto er "sikkerhet først" - og understreker viktigheten av å være trygg på nettet. For eventuelle henvendelser eller samarbeidsmuligheter, kan du kontakte Helge via e-post på helge@personvernpanettet.no.

Jeg vil gjerne høre fra deg.

Legg igjen et svar

PersonvernPåNettet.no