Hola VPN anmeldelse 2024

vpn hola

I dag blir nesten all trafikk på internett styrt av forskjellige aktører og samtidig så blir dine aktiviteter sporet hvor enn du går. Det vil si at hvilket innhold du vil se på internett blir diktert for deg og ditt personvern er stadig under angrep. I min Hola VPN test kan du lese om hvordan du kan unngå dette og du kan lese annen nyttig informasjon som du bør vite om.

Om Hola VPN

Hola er en leverandør av en VPN-tjeneste til sine brukere gjennom et P2P-nettverk (peer-to-peer). Den bruker også P2P-caching. Når en bruker får tilgang til visse domener som er kjent for å bruke geoblokkering, omdirigerer Hola forespørselen om å gå gjennom datamaskinene og internett-tilkoblingene til andre brukere i ikke-blokkerte områder, og omgår dermed blokkeringen.

Hola Networks Limited lanserte nettverket sitt i slutten av 2012 og det ble populært i januar 2013 da forbrukere begynte å bruke Hola for Internett-personvern og anonymitet. I 2016 hadde de over 100 millioner brukere. I dag leverer de en tjeneste til kunder både gratis og for de som betaler. Hvor man med den gratisversjonen deler din enhetens tilkobling gjennom deres P2P-nettverk.

Prøv nå

Hola VPN sine mangler

Nå har vi hundrevis av forskjellige VPN-er på markedet og selv om VPN Hola er en av de som har vært på markedet lenge så har den en del mangler sammenlignet med mange andre. Selv om det er fint å slippe å betale for en slik tjeneste så betyr det som oftest at man må ofre noe og dette gjelder også for VPN Hola.

Siden en VPN handler om sikkerhet og anonymitet så bør dette være en av de største prioriteringene, men med en gratisversjon har man ingen garanti for at det blir ivaretatt på en god måte. Samtidig så ender man med VPN Hola å ofre en del av sin generelle hastighet. For på grunn av at de bruker P2P så vil det si at de låner bort kapasiteten fra ditt eget nettverk og enhet.

Du vil samtidig kunne oppleve å ikke få tilgang til dette samme innholdet som du normalt vil med noen av de bedre VPN-ene. Som også er en av hovedgrunnene til at man anskaffer seg en VPN.

Sammenligning av VPN-er

Som nevnt så fant jeg ut gjennom denne Hola VPN testen at den dessverre ikke er den beste. Hvis du ser på denne rangeringen så kan du se hvilke som scoret beste i mine tester.

Avtaler og priser

Vi har allerede vært innom at man kan få VPN Hola gratis og hva det betyr. Selv om det er fint å slippe og betale så er det viktig at du vet at du får en mangelfull tjeneste som vil påvirke din hastighet og sikkerhet når du er på nett.

hola vpn

Man får også VPN Hola som en betalt  tjeneste som er definitivt noe jeg anbefaler dersom du velger denne leverandøren. Her kan man betale på månedsbasis, men det blir veldig dyrt. Du kan også betale for 1 eller 3 år om gang og da kan du spare en del penger. Selv om dette er noe som de fleste leverandører tilbyr.

Oppsummering av VPN Hola

Her kan du se en oppsummering av min Hola VPN test.

Trekk Verdi
Loggføring Ingen logger, dine data og identitet er trygge
Torrenter Ikke tillatt med torrents
Netflix
Samtidige innlogginger Opp til 10 samtidige tilkoblinger
Dekket land
Støttede enheter Android, iOS, Windows, Linux, Chrome, Router
Pengene tilbake-garanti? 30 dager
Protokoller OpenVPN, IKEv2, WireGuard, SOCKS
Trafikkdata Ubegrenset
Kryptering Sterk: Militær kvalitet 256-bit
IP-adresse Ikke oppgitt
Servere 1 000+

Slik bruker du VPN Hola

I min Hola VPN test har jeg gått gjennom hvordan man bruker denne tjenesten og har konkludert med at det er relativt likt de fleste andre VPN-er. Du trenger bare følge noen enkle steg som her:

 1. Bestill en avtale
 2. Opprett bruker
 3. Installer applikasjon
 4. Logg inn med opprettet bruker
 5. Deretter følger man steg etter hvilket formålet man ønsker som du kan lese mer om under.

Netflix

En grunn til at jeg anbefaler alle å skaffe en VPN er at du med en VPN får tilgang til innhold fra hele verden som du normalt ikke ville hatt. Spesielt gjelder det om du har streamingtjenester som Netflix, Amazon og Hulu. Hvor disse viser forskjellig innhold i forhold til hvor du befinner deg. Netflix har for eksempel mest innhold i USA så hvis du bytter til en server der så kan du se dette innhold. Samtidig vil du også kunne se alt innhold som hjemme når du er på reise dersom du velger en server i Norge.

Torrents

Om du bruker torrents til å laste ned så vil du gjerne ikke at din trafikk spores og dette unngår du med en VPN. Du må da bytte til en server til et hvilket som helst land. Gjerne nærmest mulig siden jo lengre bort du velger vil din hastighet reduseres mer. Dette er ikke et området som VPN Hola har hatt fokus på. Så dersom dette er viktig for deg så bør du heller se etter en leverandør som har spesialisert seg på torrenting.

Kina

Kina er kjent for sin sensur og her kan en VPN hjelpe mye. Dersom man befinner seg i Kina kan man bytte til en server i et annet land for å kunne surfe på nettsider som vanlig. Dersom man ønsker å se innhold fra Kina kan man bytte til en server der.

Gaming

Når man spiller spill på nett så kan det også være begrensninger. Noen spill er kanskje sperret i noen land eller har forskjellig innhold. Dette unngår du ved å bytte til en server i et land du ønsker å spille fra.

VPN Hola funksjoner

Som regel kommer VPN-er med en rekke funksjoner og det har jeg også avdekket i min Hola VPN test. Sammenlignet med mange andre så får du ikke så mye mer fra denne tjenesten. Hvor hos mange av de beste leverandørene så får du en myriade av forskjellige funksjoner, men hos VPN Hola så får du i hovedsak bare det grunnleggende. Her er noen av disse.

holavpn

 • De har servere over hele verden så du har god dekning her
 • En av oppsidene er at den kan blokkere det meste av reklame
 • Gir deg en viss grad av beskyttelse. Men dessverre ikke den beste og de logger en del av din trafikk noe som motvirker din trygghet og personvern.

Windows-klient

VPN Hola har en en egen Windows-klient. Denne klienten er relativt lett å bruke og forstå seg på. Det betyr at du ikke trenger særlig teknisk kompetanse for å finne ut av det mest nødvendige siden det er ganske intuitivt.

hola vpn test

Med en VPN så finnes det ganske mange innstillinger. Disse er normalt bare for de med spesielle behov. Nesten alt er satt opp automatisk så dersom du ikke har noen spesielle behov så trenger du ikke forholde deg til innstillingene dersom du skal bruke HolaVPN.

Andre applikasjoner

I min Hola VPN test så har jeg også sett hvilke enheter deres applikasjoner er kompatible med. Denne oversikten ser du under.

Android, iOS, Windows, Linux, Chrome, Router

Testresultater

I min Hola VPN test så har jeg gått gjennom mange områder. Noe jeg gjør med alle VPN-er jeg tester. I denne Hola VPN testen er det 2 områder som skilte seg ut mer enn andre. Dette er også 2 av de viktigste områdene for en VPN så du bør definitivt være obs på dette.

Hastighet

Når man er tilkoblet en VPN så kan dette påvirke din hastighet i variert grad. Normalt blir det tregere jo lengre bort den valgte serveren er. Generelt i min Hola VPN test så kommer de ikke best ut her. Spesielt dersom du bruker gratisversjonen siden du samtidig vil dele dine hastighet med andre. Dette kan påvirke din surfing, men blir som regel mest problematisk dersom du skal streame innhold fra andre land med høy kvalitet.

DNS-lekkasje og torrents

En DNS-lekkasje vil si lekkasje av din informasjon. Dette er noe man ønsker å motvirke med en VPN. Spesielt gjelder dette som regel når man laster ned torrents. I min Hola VPN test fant jeg ut at de ikke var det tryggeste på dette området. Og igjen gjelder spesielt dette dersom du bruker gratis VPN Hola. Det at de logger en del av din trafikk vil også påvirke din anonymitet negativt dersom dette er noe du har fokus på.

Kundeservice

Et området som ikke er like viktig for alle, men når man først trenger hjelp så ønsker man en godt fungerende kundeservice. Derfor er også dette en del av min Hola VPN test. Her manglet de litt. De har hverken chat eller telefon så man blir avhengig av å kontakte de med e-post gjennom deres kontaktskjema. Dersom du har spørsmål eller utfordringer kan du lese gjennom deres ofte stilte spørsmål eller ta kontakt med deres kundeservice direkte her.

Konklusjon

I dag burde alle som bruker internett ha en VPN. I tillegg til at man kan holde seg trygg og anonym så kan man få tilgang til ufattelig mye innhold fra hele verden. Det betyr at man får en del igjen for pengene man eventuelt bruker på en slik tjeneste. Selv om det er mulig å få en slik tjeneste gratis så kan jeg konkludere fra min Hola VPN test og tidligere erfaringer at dette er noe du ikke bør ta sjansen på. Selv om man også betaler for denne tjenesten så ender de fortsatt midt på treet sammenlignet med andre. Derfor anbefaler jeg at du heller prøver ut min testvinner ExpressVPN.

4.6 TOTAL POENGSUM
Hola VPN Review

Personvern og sikkerhet
1
Karakteristikk
5
Kundeservice
4
Pris
6
Brukervennlighet
7
FORDELER
 • Har en gratisversjon
 • Servere over hele verden
 • God rabatter på lengre perioder
ULEMPER
 • Logger trafikk
 • Redusert hastighet
 • Får lite for pengene
andreas

Andreas, en programvareingeniør og selverklært internettentusiast, føler seg helt hjemme på dette nettstedet. Å dykke ned i tekniske detaljer gir ham stor glede - jo mer komplekst, desto bedre. Med en tidligere bakgrunn som hacker, har Andreas ikke bare en grundig forståelse av biter og bytes, men han har også en kreativ tilnærming. For eventuelle spørsmål eller samarbeidsmuligheter kan du kontakte Andreas via e-post på andreas@personvernpanettet.no.

Jeg vil gjerne høre fra deg.

Legg igjen et svar

PersonvernPåNettet.no