Beste iOS VPN for mobil og nettbrett

Ser du etter en iOS VPN men blir forvirret over det store antallet valg i App Store? Da er du ikke alene. Det er en stor utfordring å vite hvilke iOS VPN som passer akkurat dine behov og din lommebok. Mange programmer er unødvendig dyre, får telefonen til å krasje, eller lekker personlige data.

Et annet viktig spørsmål er om du virkelig trenger å kjøpe et VPN, når iOS tilbyr så mange innebygde sikkerhetsfunksjoner?

En stadig større andel av nettsurfing blir gjort på mobil og nettbrett. Mye av surfingen blir gjort på offentlige nettverk, og dét gjør deg ekstra sårbar. Et VPN tilbyr et ekstra lag med beskyttelse, uten å påvirke enheten i stor grad.  Ikke nok med dét, et VPN tilbyr også ekstrafunksjoner som ikke finnes forhåndsinstallert på iOS-enheter. Den viktigste av disse er muligheten til å bytte IP-adresse, både for å forbli anonym, men også for å omgå geoblokkeringer. 

Etter denne introduksjon har jeg plassert listen over våre VPN-toppvalg. Hvis du vil hoppe rett uti, er det bare å lese anmeldelsene og velge din favoritt.  Sitter du fortsatt på gjerdet, eller er du bare nysgjerrig? Resten av artikkelen skal handle litt mer om VPN, hvordan du bruker det, og hvilke fordeler du kan vente deg.

La oss begynne.

SKAFF DEG ExpressVPN
ExpressVPN: Den beste VPN

Denne tjenesten yter fantastisk strømmehastighet, har et stort antall tilgjengelige servere og er veldig brukervennlig.

De beste VPN iOS

 

Mobil og tablett iOS VPN

For at du ikke skal kjøpe katta i sekken har jeg undersøkt hvilke VPN Iphone som er best i test i dagens online-hverdag.

Jeg tar personvern veldig seriøst. Derfor anbefaler jeg kun de beste iOS VPN. Det vil si kremen av kremen, de programmene som har vært lenge i markedet, og alltid fått jevnt over gode tilbakemeldinger fra vanlige brukere og eksperter.

Alle programmene er testet på ulike områder, som sikkerhet, hastighet, risiko for datalekkasje, samt kvaliteten på kundeservice, for å nevne noe. Basert på flere tester kom vi opp med en liste over topp fem tilbydere på markedet per idag.

Best Alle Rundt 1 ExpressVPN: Anmeldelse 2024
9.8
2 CyberGhost: Anmeldelse 2024
9.5
3 Private Internet Access VPN: Anmeldelse 2024
9.3
4 IPVanish: Anmeldelse 2024
9
5 NordVPN: Anmeldelse 2024
8.8

Kan man bruke gratis iOS VPN?

Gratis VPN byr på en rekke problemer, så jeg ville ikke anbefale å bruke det.

 • Mangel på servere

  Når du abonnerer på et VPN går ikke pengene 100% direkte i lomma på utviklerne. De beste VPN iOS har et rykte å opprettholde, og dét koster penger. Én ting som betalte VPN gjør langt bedre enn gratisversjoner er å sørge for stødig tilgang til høykvalitetsservere.Med tilgang til flere servere er det lettere å finne noe som ikke påvirker hastigheten for mye. Hvis du vil få tilgang til geoblokkert innhold som for eksempel amerikansk Netflix, er det også en langt høyere sjanse for at du finner noe som faktisk fungerer.Serverne er langt sikrere, lider mindre av nedetid, og er mindre trafikkerte. Det betyr bedre kundestøtte, bedre hastigheter, og mindre sjanse for at dine data lekkes ut på verdensveven.

 • Databegrensninger

  Se for deg at det er 3 minutter på overtid i andre omgang i en fotballkamp. Favorittlaget ditt deltar, og de får et straffespark dømt i deres favør. Stillingen er lik, og straffesparkets utfall vil avgjøre kampen – ja kanskje hele mesterskapet. Du sitter helt på kanten av setet, spenningen er uutholdelig. Spilleren løper mot ballen.. og han –
  … Resten får du ikke se.Alt du får er en melding om at du dessverre har brukt opp dine tillatte data for måneden. Kom tilbake om noen uker.Med et Gratis-VPN er dette et realistisk scenario; De begrenser hvor mye data du kan bruke i en tidsperiode. 

 • Salg av data til tredjeparter

  «Gratis» er et ganske misledende ord når det kommer til VPN, eller online tjenester overhodet. Det koster å opprettholde en VPN-tjeneste, så et eller annet sted må inntektene komme fra. Som du kanskje har gjettet, blir gratis-VPN finansiert ved hjelp av annonsering, eller ved å gjøre gratisversjonen så uutholdelig at brukeren blir presset til å kjøpe betalversjonen. Det er et velkjent fenomen at mange gratis-VPN også logger brukerdata og selger informasjon til tredjeparter. Det er ikke akkurat optimalt når et angivelig datasikkerhetsprogram gjør deg mindre sikker er det vel?

Det er ingen grunn til å inngå unødvendige risikoer. Du kan trygt teste ut beste VPN iOS fullstendig gratis i 30 dager.

ExpressVPN er så sikre på at du vil like deres VPN Apple, at de garanterer pengene tilbake om du ikke er fornøyd.

Gå til ExpressVPN
Eksklusivt tilbud til slutten av juli 2024

Hvordan sette opp et VPN

Enkle steg for å sette opp VPN iOS

Du kan sette opp VPN iOS14 med noen få enkle steg

 1. Første steg når du skal sette opp et nytt beste VPN iOS er å forberede enheten din. I praksis betyr dette at du bør avinstallere andre eventuelle iOS VPN du har installert. Det kan oppstå konflikter dersom flere programmer kjører samtidig.
 2. Last ned og installer VPN-programvare. Lenger oppe i artikkelen frembragte jeg flere topp VPN-tjenester. Du kan besøke nettsidene deres og enkelt laste ned programvaren derifra. Når den er lastet ned, følg instuksjonene for å fullføre installasjon.
 3. Du kan nå åpne programmet. Som førstegangsbruker vil du bli bedt om noen få personlige detaljer. Hvilke detaljer du blir bedt om varierer, men en epost-adresse vil i alle tilfeller være nødvendig.
 4. Logg inn og surf i vei. Du bør kunne logge inn i programmet med brukerkontoen du laget i steg 3. Brukergrensnittene til ulike VPN varierer i utseende og funksjonalitet, men de mest sentrale innstillingene bør være lette å finne. Dersom du skulle ha noen spørsmål, eller sliter med et problem, anbefaler jeg å kontakte kundservice.

Hvorfor bruke beste VPN iOS?

iOS VPN sikrer enheten din

Du har sannsynligvis ekstremt mye data som sendes frem og tilbake mellom din enhet og utallige andre enheter på nettet. Mens du er på farta hender det ofte at du surfer enten på det mobile nettverket eller på usikrede offentlige WLAN.

Dette gjør nettopp mobilenheter til utmerkede mål for hackere. Ved å fange opp usikrede data direkte på WLAN-et eller ved å sette opp falske nettverk kan tredjeparter slå kloa i dine ubeskyttede data.

Et VPN iOS enkrypterer alle utdata fra enheten din. Med ExpressVPN får du militær kvalitet AES-256 bit enkrypsjon. Dataene dine blir med andre ord uleselige selv om de faller i noen andres hender.

iOS VPN enkrypsjon er et enkelt, men effektivt grep for å avverge konsekvensene av en datalekkasje.

Beste VPN iOS lar deg få tilgang til geoblokkert innhold

Du har kanskje opplevd noe lignende: en serie på Netflix blir plutselig utilgjengelig, eller du får ikke sett norsk TV i utlandet. På skjermen kommer de skjebnesvangre ordene opp – «innholdet er ikke tilgjengelig i ditt land».

Ikke fortvil. Dette er et problem VPN er skapt til å løse. I brukergrensesnittet på de beste VPN iOS kan du bytte servere, og enkelt få tilgang til utenlandske IP-adresser over hele verden. På denne måten kan du få tilgang til for eksempel amerikansk Netflix, eller ubegrenset adgang til utenlandske TV-kanaler. 

Spar penger med iOS VPN

Det er mye som tyder på at selskaper som selger tjenester online bedriver prisdiskriminering. For eksempel kan prisen på en flybillet være påvirket av en rekke faktorer som lokasjon, tidligere reiser, reisehyppighet og så videre. All denne infoen er lagret som cookies og trackere i nettleseren din. I tillegg kan en nettside se hvilken IP du har. Med iOS VPN kan du forhindre skreddersydde priser, og finne de beste tilbudene.

Gå til ExpressVPN
Eksklusivt tilbud til slutten av juli 2024

Konklusjon beste VPN iOS

beste ios vpn

Mobil nett-traffik utgjør rundt 50% av total trafikk i den moderne verden. Det betyr at det florerer ekstremt store mengder sensitiv data på offentlige nettverk. Det utgjør en stor trussel. Med så mange naive brukere på åpne WLAN blir offentligheten en yngleplass for skurker og hackere. Når ulveflokken nærmer seg, gjelder det å holde stand og gjøre seg selv til et vanskelig mål.

For å runde av kan jeg slenge på noen videre argumenter for å installere beste VPN iOS allerede idag. iOS VPN er nemlig ikke bare et fiffig verktøy for deg selv, det er også en tjeneste for samfunnet. Jo flere som har VPN, jo færre enheter blir hacket. Det gjør det vanskeligere for kjeltringene å bedrive kriminalitet på andres datamaskiner.

Visste du for eksempel at kompromitterte datamaskiner kan injiseres med malware, og brukes til å koordinere ødeleggende tjenestenektangrep?

Utenom dette er VPN-ets funksjoner godt egnet til å sikre individers rettigheter mot store organisasjoner. Om enn det er nasjonale myndigheter eller store selskaper som bedriver sensur og diskriminering basert på personlige data kan VPN sette en stopper for slike digitale overgrep.

Et VPN er også ekstremt billig, hvis du tar med i betraktning hvor allsidig det er. I én og samme pakke får du økt sikkerhet, større frihet, og bedre anonymitet. Faktisk er VPN et av de viktigste og enkleste verktøyene for å gjøre din surfeopplevelse uendelig mye bedre. Hva er prisen for senkede skuldre? Så lite som en kaffekopp i måneden. 

Hiv deg på VPN-bølgen idag, og vis at ingen kan sensurere nettet. Derigjennom kan du gjøre netthverdagen bedre for deg selv og andre.

andreas

Andreas, en programvareingeniør og selverklært internettentusiast, føler seg helt hjemme på dette nettstedet. Å dykke ned i tekniske detaljer gir ham stor glede - jo mer komplekst, desto bedre. Med en tidligere bakgrunn som hacker, har Andreas ikke bare en grundig forståelse av biter og bytes, men han har også en kreativ tilnærming. For eventuelle spørsmål eller samarbeidsmuligheter kan du kontakte Andreas via e-post på andreas@personvernpanettet.no.

Jeg vil gjerne høre fra deg.

Legg igjen et svar

PersonvernPåNettet.no