Se HBO uansett hvor du er i verden

I Norden er HBO blant de mest populære strømmetjenestene. Her finner du ikke bare de beste seriene, men også et vidt utvalg av dokumentarer og filmer. Populære serier på HBO er blant annet Game of Thrones. Dersom du forsøker å se på HBO i utlandet kan du risikere å få svart skjerm. Grunnen til dette er de geografiske begrensningene som gjør at HBO ofte er blokkert om du er utenfor Norge eller EU. I artikkelen under forklarer vi hvordan du kan omgå disse geografiske begrensningene og hvordan du kan gjøre dette på den enkleste måten.

SKAFF DEG ExpressVPN
Se HBO uansett hvor du er i verden med ExpressVPN

ExpressVPN, vår beste VPN, slik at du kan strømme fra hvor som helst uten geografisk blokkering. Prøv gratis i 30 dager!

Se på HBO – Tilgjengelighet

HBO er en av de mest populære strømmetjenestene, både i Norge og globalt. Serier som Game of Thrones, Vikings, Westworld og Killing Eve har blitt sett av millioner.

se på hbo

Dessverre er det slik at selv om du har et HBO-abonnement, så er det ikke sikkert at du får tilgang til innholdet ditt om du befinner deg utenfor Norge. Dette kan skje om du er på reise eller bosetter deg i et annet land. Du kan få begrenset innhold eller ikke noe innhold i det hele tatt på grunn av såkalte geografiske blokkeringer, som gjør at du bare strømme alt innholdet om du er i et bestemt land eller befinner deg innenfor et begrenset geografisk område.

Det finnes imidlertid en god løsning for å unngå dette problemet og for å kunne se HBO i utlandet, og den vil vi fortelle deg om her.

Gå til ExpressVPN
Eksklusivt tilbud til slutten av juni 2024

Slik kan du se på HBO i utlandet 

Du må altså velge en HBO VPN tjeneste, laste den ned og så koble deg til en norsk server hvis du skal se HBO i utlandet. Bare følg disse enkle stegene for å kunne se HBO hvor enn du er:

  • For å kunne se på HBO i utlandet (utenfor Norge eller EU) trenger du å abonnere på strømmetjenesten og en god VPN-tjeneste.
  • Deretter, for å få tilgang til HBO sine sider fra utlandet, koble deg på en IP-adresse i Norge via ditt VPN-program.
  • Gå deretter til: hbo.com Denne strømmetjenesten oppfatter at du er i Norge, på den måten kan du strømme alt det innholdet du har lyst til når du vil se HBO i utlandet.

Hvilke VPN-tjenester du bør velge, går vi igjennom lengre ned i denne artikkelen. Under finner du en oversikt over de VPN programmene som vi anbefaler når det gjelder å se HBO utenfor Norge. Alle disse har mange VPN-servere med norsk, geografisk lokasjon, høy hastighet og god sikkerhet.

De beste VPN for å se HBO

Skal du se på populære serier HBO, ønsker du nok å se filmene og seriene i HD. Om du da har for lav hastighet, vil du ikke få en veldig god seeropplevelse. Men selv med god hastighet på eget nett, så kan det hende at du ikke får sett det du vil om du bruker feil VPN-tjeneste. Du kan heller ikke se offline på HBO.

Vi har testet en rekke VPN løsninger og observert hvordan de egner seg når det kommer til strømming, spesielt i forhold til strømming av  HBO, Netflix og lignende tjenester. Disse VPN-programmene er de beste løsningene når det kommer til denne typen tjenester:

Best Alle Rundt 1 ExpressVPN: Anmeldelse 2024
9.8
2 CyberGhost: Anmeldelse 2024
9.5
3 Private Internet Access VPN: Anmeldelse 2024
9.3
4 IPVanish: Anmeldelse 2024
9
5 NordVPN: Anmeldelse 2024
8.8

Derfor bør du velge en VPN løsning som har høy nok hastighet og som er stabil. Slik vil du kunne strømme og se på HBO uten buffring, avbrytelser for å laste inn innhold. Dette gjelder når du må se via WIFI og ikke kan se HBO på tv.

Helst skal et VPN-program gjøre at du får en like rask opplevelse som på det nettet du faktisk er pålogget hjemme når du vil se HBO i utlandet!

Antall norske servere: Uten en norsk server får du enkelt og greit ikke tilgang til innholdet hos HBO når du skal se HBO i utlandet. Derfor er det selvfølgelig helt essensielt at den VPN tjenesten som du velger har et tilbud av norske servere. Det holder derimot kanskje ikke bare med at de har disse, men utvalget må noen ganger være av større dybde.

Farene med å bruke gratis VPN

Det finnes flere tilbydere av gratis VPN-løsninger. Du bør imidlertid være obs på farene når det kommer til gratis VPN-løsninger. Når du bruker en VPN-tjeneste utleverer du mye personlig data, derfor bør du velge en leverandør som du kan stole på.

Dersom det viser seg at tjenesten ikke er til å stole på, kan du komme til å angre på anskaffelsene. VPN-tjenester gjør også at du kan få dårligere kvalitet enn du ellers ville ha fått når du vil se HBO i utlandet.

Det finnes mange farer på internett. Internett-leverandøren din og andre leverandører kan selge nettleser-loggen din, myndighetene kan spionere på deg og store selskaper og spioner samler inn store mengder data for å spore deg på nettet. Løsningen for å unngå dette er å velge en sikker og pålitelig VPN-tjeneste som krypterer dataene dine uten å lagre og selge dataene om deg videre. Se HBO så mye du vil.

Men det er noen VPN-tilbydere som prøver å løse et problem ved å forsøke å selge deg superbillig VPN, men det er ofte disse som også vil utsette deg for en stor personvernrisiko.

hbo i utlandet

Som det gamle ordtaket sier; ingenting i livet er gratis. Det kan bety at noen leverandører som leverer gratis VPN-tjenester tjener penger på deg – spesifikt på persondataene dine. I likhet med mange tjenester som ikke koster noe, tjener ofte gratis VPN-programmer penger på annonser. Det betyr at de logger internettrafikken din og selger den til høystbydende for å vise deg målrettede annonser mens du er koblet til VPN-programmet. Andre gratis VPN-er har blitt beskyldt for å vise deg ekstra annonser på nettstedene som du besøker.

Finnes det bedre alternativer til gratis og usikre VPN-løsninger? Det vil vi absolutt påstå. Du kan få gode premium-programmer, for eksempel EkspressVPN, og du kan til og med prøve løsningen gratis i 30 dager. Dersom du ikke er fornøyd når du skal se på HBO, kan du når som helst avbryte og få pengene tilbake. Å se på HBO vil garantert være trygt.

Se på HBO – Fordeler med å bruke en VPN-løsning

Vi forstår at lysten til å se på en serie som «A Handmaid’s Tale» plutselig kan komme, eller at du får varsel om at det har kommet ut en ny episode av «Billions» og du gleder deg til å gå inn for å se episoden. Men så er du på reise i utlandet og de geografiske begrensningene for Norges HBO-tilgang vil ikke la deg se den nye episoden. Heldigvis finnes det en løsning! Her kan du lese om hvordan du enkelt kan sikre å få med deg de nyeste episodene på HBO selv om du er utenfor landegrensene.

  • Sikre nettverket ditt. Uten en god VPN-løsning kan en applikasjon eller et nettsted enkelt holde oversikt over og logge aktiviteten din på nettet. De kan deretter analysere dataene de samler inn og bruke dem til å tvinge på deg målrettede annonser. Slike annonser kan være plagsomme da de tar opp kapasitet og gjør surfingen tregere eller at du hele tiden må klikke bort irriterende pop-up-annonser.

hbo vpn

  • Hvis du bruker et VPN-program vil ikke programvare og nettlesere få tilgang til tilkoblingen din. Slik holdes informasjonen du overfører og mottar sikker og anonym. Informasjonen blir kryptert. Hackere kan bruke en rekke metoder for å fange opp sensitiv informasjon som du skriver inn på nettsteder. Slik kan de få tilgang til bankkontoer, kredittkortinformasjon og mer. Med et godt VPN-program vil disse dataene krypteres, for eksempel via 256-bit kryptering. Dette gjør at all kommunikasjon på nettet ser ut som meningsløs, forvrengt tekst og tegn for alle som er i stand til å snappe opp slik informasjon.
  • Forhindre struping av data. Struping av data kan skje dersom du har kun en viss mengde data tilgjengelig på ditt abonnement og du har brukt opp denne mengden. Da kan internett-leverandøren din for eksempel forhindre deg i å bruke mer data eller senke hastigheten på tjenesten. Dersom du bruker en god VPN-tjeneste kan du unngå dette, fordi internettleverandøren ikke lengre kan se hvor mye data du bruker. Dette kan være spesielt nyttig for ansatte som må bruke dataplaner på sine smarte enheter for å bruke internett når de er på farten, for eksempel når du vil se HBO i utlandet.
  • Se HBO – få tilgang til geografisk blokkerte tjenester. Med en god VPN kan du få en annen IP-adresse. IP står for Internet Protocol. IP-adresser indikerer hvor enheten er plassert når den surfer på internett, strømmer innhold eller driver med annen online aktivitet. Enkelte tjenester tillater ikke brukere fra visse land tilgang til noe eller alt det de har å tilby. Dette er spesielt vanlig når det gjelder strømme-tjenester, for eksempel å se på HBO. Noen nettsider for bedrifter kan også finne på å endre/begrense enkelte tjenester basert på geografisk plassering. Eksempelvis kan de tilby ulike priser til ulike kunder med ulik geografisk plassering. Dersom du bruker en VPN-tjeneste, kan du få det til å se ut som om du bruker internett fra et sted som er akseptabelt for tjenesten eller tilbudet du prøver å få tilgang til.

Gå til ExpressVPN
Eksklusivt tilbud til slutten av juni 2024

Konklusjon

Skal du se HBO utenfor landets grenser, trenger du en bra VPN kobling. I denne artikkelen finner du en oversikt over noen av de beste VPN-tjenestene. Det er også mulig ved hjelp av et slikt nettverk å laste ned for å se på HBO offline.

andreas

Andreas, en programvareingeniør og selverklært internettentusiast, føler seg helt hjemme på dette nettstedet. Å dykke ned i tekniske detaljer gir ham stor glede - jo mer komplekst, desto bedre. Med en tidligere bakgrunn som hacker, har Andreas ikke bare en grundig forståelse av biter og bytes, men han har også en kreativ tilnærming. For eventuelle spørsmål eller samarbeidsmuligheter kan du kontakte Andreas via e-post på andreas@personvernpanettet.no.

Jeg vil gjerne høre fra deg.

Legg igjen et svar

PersonvernPåNettet.no