Se NRK i utlandet – min guide for 2024

NRK er en kilde til masse underholdning og det har blitt lett tilgjengelig på nett, hvor man faktisk ikke trenger en TV og betale NRK lisens for å se det. Men dersom du ønsker å se NRK i utlandet er det ikke nødvendigvis. Heldigvis finnes det måter som kan hjelpe deg med å se sport, nyheter, gullrekka eller andre favoritt program hvor enn du er i verden. Så les videre om hvordan du kan se NRK fra utlandet.

Prøv ExpressVPN i dag
Se NRK hvor enn du er i verden

Med ExpressVPN vil du kunne se all underholdning fra NRK uten begrensninger komme med 30 dagers pengene tilbake garanti

Hvor du befinner deg kan bestemme om du kan se NRK i utlandet

Når du drar til utlandet er det naturlig at du ikke vil ha de samme TV-kanalene. Men du vil også kunne ha utfordringer med å se NRK i utlandet på nett også. Selv om vi har velutviklede og fulldekkende streamingtjenester i Norge så er disse avhengige av lisenser. Det vil si at de kun har avtaler for å vise visse programmer kun for et gitt område og i slike tilfeller ikke i NRK utlandet. Det er én form for geografiske begrensninger, men det kan også være lokale regler for NRK utlandet hvor landet du er i bestemmer hva du kan se og ikke.

se nrk fra utlandet

Disse begrensningene gjelder også for de fleste andre tjenester og nettsider. Hvor de vil se din IP-adresse som forteller de om hvor du befinner deg. Derfor vil for eksempel reklamer du ser på nettsider kunne være på et helt annet språk når du er i utlandet. Heldigvis finnes det en måte å endre denne IP-adressen slik at du kan se NRK fra utlandet uten begrensninger og det er nemlig med en VPN.

Slik får du tilgang til NRK TV i utlandet

Som nevnt er en VPN løsningen  for å få full tilgang til NRK i utlandet. For med en VPN kan du skifte din tilkobling slik at den blir kryptert og går gjennom en server i et gitt land. Dette er en helt lovlig måte å endre lokasjonen som du vil vises fra. Selv om mange av prosessene som går inn å få dette til å fungere kan være ganske kompliserte så heldigvis en VPN vanligvis utrolig lett å bruke. Det vil være litt forskjell mellom hvordan forskjellige VPN-er brukes og ser ut, men i hovedsak trenger du bare å følge disse stegene:

 1. Velg en av leverandørene fra rangeringen under og bestill en avtale. Jeg anbefaler ExpressVPN
 2. Opprett en bruker
 3. Last ned applikasjon til enheten du vil se fra
 4. Logg inn med opprettet bruker
 5. Skift til en server i Norge
 6. Du skal nå kunne gå inn på NRK og se innhold som hjemme

Så enkelt er det. Og om du ønsker å se innhold fra et annet land kan du skifte til en server du ønsker å se innhold fra.

Gå til ExpressVPN
Eksklusivt tilbud til slutten av april 2024

Den beste VPN-en for å se NRK fra utlandet

Med hundrevis av aktører som leverer VPN er det også derfor ganske store forskjeller mellom mange av disse. Og dersom du først skal ha en VPN (noe jeg mener alle med internett bør ha) så bør du sørge for at du finner en som dekker ditt behov på best mulig måte. Under vil du se en rangering, hvor jeg har testet alle de beste på markedet for å se NRK utlandet. Jeg har sett på en rekke variabler, hvor det er flere du bør vurdere. For en VPN er også mer enn bare et verktøy for å se NRK TV i utlandet. Mine kriterier er som følger:

 • Tilgang: Hvorvidt du har full tilgang til å se NRK i utlandet og andre tjenester uten begrensninger
 • Hastighet: Om du får best mulig hastighet når du er tilkoblet. Slik at du kan streame NRK utlandet med høy kvalitet
 • Sikkerhet: Om du er helt trygg når du ser NRK TV i utlandet
 • Anonymitet: Hvorvidt du er anonym når du er på nett og ellers ser på NRK utlandet
 • Pris: Det kan være store forskjeller mellom hvor mye du vil betale. Så det er viktig at du faktisk får mest mulig for pengene om du skal se NRK fra utlandet

Best Alle Rundt 1 ExpressVPN: Anmeldelse 2024
9.8
2 CyberGhost: Anmeldelse 2024
9.5
3 Private Internet Access VPN: Anmeldelse 2024
9.3
4 IPVanish: Anmeldelse 2024
9
5 NordVPN: Anmeldelse 2024
8.8

Gratis VPN kan være farlig

Selv om man gjerne vil se NRK i utlandet helt gratis så følger dette dessverre med en del risiko og mulige begrensninger. Selv om NRK på nett er helt gratis og det finnes noen gratis versjoner av VPN så vil disse normalt ikke være helt trygge og du vil få begrensninger i forhold til hastighet og tilgjengelighet. For de vil ikke kunne ha den samme infrastrukturen og du har ingen garanti for at de holder din informasjon sikkert. Derfor anbefaler jeg at du heller prøver ExpressVPN med 30 dagers pengene tilbake garanti om du trenger en VPN for å se NRK fra utlandet eller om du generelt ønsker en VPN.

Fordelene med VPN

Som jeg allerede har vært innom så handler en VPN om mer enn bare å se NRK TV i utlandet. For i tillegg til å kunne se NRK fra utlandet så vil du også få tilgang til ufattelig mye innhold fra hele verden. For med andre streamingtjenester som Netflix, Hulu og Amazon så viser de forskjellig innhold i forhold til hvor du befinner deg. Så om du bytter til en server i et annet land så vil du kunne se innhold derfra. Les mer om hvordan du kan se på TV i utlandet her.

nrk tv i utlandet

I tillegg til NRK utlandet så handler VPN om sikkerhet og anonymitet. For en VPN vil bidra til dette i en veldig stor grad. Når du er tilkoblet blir din trafikk kryptert slik at den blir vanskelig å spore og du vil da også bli beskyttet mot hacking og virus. Det vil spesielt hjelpe deg om du er tilkoblet gratis WiFi-nettverk. Så om du skal for eksempel se NRK nett TV i utlandet fra et hotell så vil en VPN være et bra sikkerhetsverktøy. På mange områder vil en VPN være bedre enn vanlig antivirusprogram (men det er ingen garantert erstatning).

Gå til ExpressVPN
Eksklusivt tilbud til slutten av april 2024

Ofte stilte spørsmål – FAQ

Hvordan se NRK TV?

Nå kan du se på NRK og NRK TV live stream når som helst så lenge du har tilgang til internett gjennom det fleste enheter med en nettleser eller som er kompatible med NRK sin egen app.

Hvordan se NRK TV i utlandet?

Som nevnt i denne artikkelen så vil man normalt være avhengig av en VPN for å se NRK i utlandet. Du vil da måtte koble deg til en norsk server og deretter skal du kunne se NRK TV i utlandet som om du er hjemme.

Hvordan kan man se NRK1 direkte?

Om du ikke har vanlig TV tilgang i Norge kan du streame NRK1 direkte på nett. Skal du se NRK i utlandet så vil du også trenge en VPN.

nrk utlandet

Hvordan kan man se NRK 2 direkte?

Utenom vanlig TV så kan du også se NRK2 direkte på nett. For å se NRK fra utlandet så er en VPN nødvendig.

Hvordan se NRKSuper?

NRK sin egen kanal for barn NRK Super kan man også se på nett. Om du er på ferie vil du være avhengig av VPN for NRK utlandet.

Hvordan se NRK tegnspråk?

For de med hørselshemninger så får man også tilgang til NRK tegnspråk på nett. For NRK utlandet så vil man trenge en VPN for å se det samme innholdet.

Gå til ExpressVPN
Eksklusivt tilbud til slutten av april 2024

Konklusjon

For å se NRK i utlandet så vil du trenge en VPN, men VPN handler om så mye mer enn NRK TV i utlandet. Du får også masse innhold fra hele verden fra forskjellige streamingtjenester og nettsider. Så du vil få god utnytte av den dersom du bruker andre tjenester. I tillegg til NRK TV i utlandet så får du en økt grad av sikkerhet og anonymitet når du er tilkoblet internett. Derfor anbefaler jeg VPN til alle som bruker internett og ikke bare for å se NRK fra utlandet. Og om du skal ha en VPN anbefaler jeg testvinneren ExpressVPN.

andreas

Andreas, en programvareingeniør og selverklært internettentusiast, føler seg helt hjemme på dette nettstedet. Å dykke ned i tekniske detaljer gir ham stor glede - jo mer komplekst, desto bedre. Med en tidligere bakgrunn som hacker, har Andreas ikke bare en grundig forståelse av biter og bytes, men han har også en kreativ tilnærming. For eventuelle spørsmål eller samarbeidsmuligheter kan du kontakte Andreas via e-post på andreas@personvernpanettet.no.

Jeg vil gjerne høre fra deg.

Legg igjen et svar

PersonvernPåNettet.no