Beste VPN 2022: De Beste VPN i Norge

Er du på leting etter beste VPN? Vi har rangert beste VPN Norge etter flere kriterier. Beste VPN i Norge finner du her. Beste VPN tjeneste anmeldelse.

SKAFF DEG ExpressVPN
ExpressVPN: Den beste VPN

Denne tjenesten yter fantastisk strømmehastighet, har et stort antall tilgjengelige servere og er veldig brukervennlig.

Introduksjon – Beste VPN i Norge

I det tjueførste århundre er VPN en helt essensiell software som alle og enhver burde ha installert på datamaskinen. Uheldigvis er det ikke alle som er klar over den enorme nytteverdien i å finne den beste VPN leverandør. Derfor har jeg bestemt meg for å vie en lengre artikkel til temaet beste VPN Norge. Jeg skal skrive om hva det er, hvordan det fungerer, og hvilke valg som er best i test per slutten av 2022.

Dataangrep er i våre dager en stadig voksende trussel, og noe man gjør klokt å vokte seg mot. Er du leder eller ansatt i en større bedrift, er det ikke et spørsmål om hvis hackere kommer bankende på døra, men når. Privatpersoner er også utsatt for svindel og datatyveri.

Selv Stortinget i Norge er blitt offer for hackerangrep. Når mektige politiske institusjoner er lett bytte, hva betyr det for mannen i gata?

Vi har sikkert alle blitt mer bevisste på privatliv og overvåking i internettets tidsalder. Det er ekkelt å sitte med følelsen av å bli observert og vurdert hver gang man begir seg ut på verdensvevens vidder.

Frykt ikke, utrustet med beste VPN i Norge 2022, og en solid bevissthet om dataangrep, kan du faktisk avverge majoriteten av angrep på deg og dine. I tillegg kan du surfe trygt i visshet om at nysgjerrige øyne holdes på avstand fra dine online-aktiviteter.

La oss sette i gang med å fortelle deg om hvordan beste VPN Norge kan hjelpe deg med sikkerheten på din enhet.

Gå til ExpressVPN
30-dagers pengene-tilbake-garanti

Hva er VPN? Beste VPN i Norge?

VPN står for Virtuelt Privat Nettverk. Det er et program som lar deg sette opp en privat forbindelse, slik at all nett-trafikken din rutes gjennom en ekstern server, og ikke direkte på din nett-tilbyders nettverk.

VPN er et oppsett som maskerer IP-adressen og enkrypterer nettforbindelsen din. Dette gjør at du ikke er lokaliserbar. Din egentlige IP-adresse er ikke synlig for hverken din egen nett-tilbyder, nettressurser du kobler deg til, eller utenforstående snushaner.

beste vpn norge

Beste VPN Norge

For det andre vil datapakker sendt fra datamaskinen først enkrypteres før de går videre. Det betyr at lekkede eller oppfangede datapakker ikke kan avleses uten en nøkkel. De beste VPN i Norge per i dag bruker 256-bit enkrypsjon, samme som militæret og store internasjonale selskaper. 

Disse funksjonene er ikke småtteri: I dagens verden er det tusenvis av aktører som tørster etter dine data. Motivasjonen varierer kraftig. Noen bruker dine data for å overøse deg med personalisert reklame, andre igjen vil forsøke å stjele personlig informasjon slik at de kan robbe deg på høylys dag.

Uansett hva de er ute etter, foretrekker iallfall jeg at ingen har tilgang til mine data uten ettertrykkelig samtykke.

Hvorfor bruke VPN?

Dette er et spørsmål jeg får ofte, og det finnes mange ulike måter å svare på. La oss starte med hvordan du hjelper samfunnet ved å ha beste VPN Norge på datamaskinen.

Vær en beskyttelsesmur mot cyberangrep

Nettkriminalitet har noe til felles med en pandemi som Covid-19; jo flere som ikke holder seg til smittevernsreglene, jo flere blir smittet, og jo større blir ballasten for samfunnet som helhet.

Spesielt i disse tider, hvor stadig mer arbeid blir gjort på hjemmekontor, er det ekstremt viktig at de tusen hjem ikke blir offer for «splitt-og-hersk» taktikker fra hackernes side.

I mange tilfeller kan datamaskinen din faktisk brukes som et våpen. Den rekrutteres ved hjelp av skadelig programvare inn i et såkalt BotNet. Med tusenvis av infiserte datamaskiner i et BotNet er det mulig for hackere å utføre tjenestenektangrep, sende spam, og hvitvaske kriminelle penger.

Unngår vi at datamaskiner blir sporet, hacket, og infisert i første omgang, kan vi spare samfunnet for enorme økonomise tap, og pinlige datalekkasjer.

Her kommer beste VPN Norge inn i bildet. Ute på verdensveven forekommer det dessverre at nettopp du kan bli forsøkt svindlet, eller at noen prøver å installere skadevare på enheten din. Faller en, faller flere, faller alle, som en rekke domino-brikker. Derfor er det ekstremt viktig at alle tar noen enkle forhåndsregler.

Med beste VPN Norge installert på datamaskinen mener jeg oppriktig at du gjør samfunnet en tjeneste. Et VPN beste hjelper deg å blokkere uønskede tilganger, mistenkelige nettsteder, og tvilsomme filer. Det er en grunn til at seriøse, internasjonale selskaper bruker VPN beste. Med så mye trafikk som sendes frem og tilbake, kan man sove trygt når man vet at de sendes over en trygg forbindelse.

Kjemp mot sensur

Myndigheter i flere land kjemper mot at internett skal være en åpen og fri platfform tilgjengelig for alle. De prøver å kneble ytringsfriheten. De prøver å forhindre at undersåttene kommuniserer med utlendinger. Dette er noe VPN-bruk kan forhindre. Ved å enkryptere forbindelsen og skjule opprinnelig IP, kan vi sette foten ned og sabotere disse myndighetenes forsøk på å undertrykke den menneskelige retten vi alle bør ha til å veksle informasjon, kommunisere, og bruke internett slik vi lyster.

Gå til ExpressVPN
30-dagers pengene-tilbake-garanti

Personlige fordeler med VPN (Beste VPN i Norge)

Økt sikkerhet for både deg og storsamfunnet er hovedgrunnen til å bruke VPN beste. Men det finnes også en rekke andre fordeler.

Surf trygt på offentlige nettverk

Offentlige nettverk tiltrekker hackere som møll til lyset. Mange av oss kobler til nettverk på cafeer, flyplasser, hoteller og kjøpesentre uten å knapt ofre det en tanke. Men det er viktig å være klar over at disse nettverkene ikke er enkryptert, og hackere kan sette opp falske nettverk som avskjærer tiltenkte tilkoblingsforsøk.

Hvis dataene dine ikke er enkryptert, er det såre enkelt for slike hackere å observere hva du foretar deg. I verste fall kan de lese din chat og epost, eller snappe opp kredittkortinfo og sensitive passord. Med VPN beste beskyttelse er det ingen som kan tolke din dataflyt på offentlige nettverk.

Fjern geoblokkeringer

Når du kobler deg til en utenlandsk IP-adresse, vil nettressurser du kobler deg til, faktisk tro at du befinner deg i samme land som serveren. Dette er en utrolig nyttig mekanisme i VPN beste keuze av flere grunner.

Mange har nok opplevd følgende: Du sitter i utlandet og vil se på norsk TV-innhold online. Men av en eller annen grunn blir du nektet. Du får en feilmelding om at innholdet dessverre ikke er tilgjengelig utenfor Norge.

I et annet tilfelle befinner du deg i Norge, og vil se på noe din utenlandske venn foreslo for deg på Netflix. Imidlertid oppdager du at innholdet slett ikke er synlig for deg på Netflix fordi akkurat det du ville se ikke er lisensiert innenfor norske statsgrenser.

Dersom slike geoblokkeringer frustrerer deg, er du ikke alene!

Dette et er et vanlig problem som lett kan omgås med et VPN beste. Kobler du deg til en amerikansk server, kan du se på alt av amerikansk innhold, kobler du deg til Paris, kan du uten problemer strømme franske TV-programmer hjemme i stua. Vanligvis blokkerte tjenester som BBC iPlayer og amerikansk Netflix blir tilgjengelige.

Himmelen er grensen for hvor du kan reise, og hva du kan se, med VPN beste.

Spar penger med bedre tilbud

Ulike land har ulik kjøpekraft.  Norske arbeidere kan kjøpe mer for lønna enn de fleste andre steder i verden.

Dette er selvfølgelig noe som også online-butikker er klar over, og de kan derfor prøve seg med høyere priser for norske IP-adresser enn for andre.

Med et VPN kan du som sagt late som om du er koblet til hvor som helst. Du kan serverhoppe når du bestiller ting online for å se om du får en bedre pris.

Gå til ExpressVPN
30-dagers pengene-tilbake-garanti

De Beste VPN i Norge

Med så mange fordeler er det nesten rart å ikke vurdere VPN beste. Det er mange tilbydere å velge mellom, så hvordan vet du at du har tatt rett valg? Frykt ikke, vi har foretatt nøye vurderinger av en lang rekke VPN-produkter, og plukket ut kremen av kremen, slik at du slipper å lure.

Kriterier for Beste VPN Norge

Er du nysgjerrig på hvordan vi valgte ut vår VPN beste toppliste? Alle ble utsatt for en samlet vurdering. Følgende punkter ble tatt med i betraktning i kåringen av beste VPN i Norge:

Sikkerhet

Dette er det viktigste kriteriet. For å bedømme dette kriteriet utsatte vi VPN-produktene for en lang rekke ulike tester. Testene gikk ut på å se om de lekket informasjon i ulike situasjoner, logget brukerdata, og om de faktisk endret IP-adresse når de var slått på.

Hastighet

Et VPN kan være uinntagelig som Fort Knox. Men du skal fortsatt kunne bruke datamaskinen som vanlig.  Hvis VPN-et spiser opp uforholdsmessig store mengder båndbredde over flere tester, havner det ikke på vår toppliste.

Ekstrafunksjoner

Mange produkter prøver å skille seg ut fra mengden med ulike ekstrafunksjoner. Kill Switch, Split Tunnelling, og privat chat er noen av de vanligste. Vi testet alle ekstrafunksjoner for beste VPN i Norge for å se hvilke som er verdt å ha, og hvilke ikke.

Brukervennlighet

Du skal ikke trenge å være Einstein for å kunne navigere i brukergrensenittet på et VPN-program. Designet bør være brukervennlig og elegant, samtidig som det tilbyr gode, og fleksible alternativer som møter brukerens behov.

Pris

Det skal ikke koste skjorta å abonnere på VPN beste. De beste VPN Norge på vår liste er fornuftig priset etter dagens markedsforhold. Vi har også sørget for at du ikke betaler ekstra for unødvendig juggel på VPN beste.

Kundeservice

Vår liste over de beste VPN i Norge er vektet mot tjenester som tilbyr rask og smertefri kundeservice. Bonuspoeng for høyt antall tilgjengelige servicespråk, bredt utvalg kontaktmuligheter, og døgnbemanning.

Antall servere

Et bredt serverutvalg er en god indikator på et godt VPN-program. Med flere servere kommer flere muligheter, og du risikerer ikke å konkurerre om båndbredde med andre brukere når du simpelthen kan bytte til en mindre trafikkert server.

Juridisk lokasjon

Noen beste VPN server er bedre enn andre simpelthen i kraft av at serverne deres befinner seg innenfor landegrenser med gunstigere lovgivning for private brukere. Vi snakker her hovedsaklig om hvorvidt et VPN-landet befinner seg innenfor 5/9/14-eyes alliansens jurisdiksjon. Vi har prøvd å kun liste opp de beste VPN i Norge som ikke har servere i land hvor myndighetene kan kreve brukerlogging.

Gå til ExpressVPN
30-dagers pengene-tilbake-garanti

Hvordan sette opp VPN (Beste VPN i Norge)

Du trenger ikke være rakettforsker for å kunne ta i bruk VPN beste allerede i dag. Med noen få enkle steg burde du ha klart å installere programvaren, stilt det inn, og fått det til å beskytte dine data.

1. Velg tilbyder

Dette er det første og viktigste steget mot beste VPN Norge. Sett av litt tid til å gå gjennom listen over VPN beste vi har laget på denne siden, og velg ut alternativet som passer deg best. Du trenger ikke binde deg til én tilbyder med det første. Våre beste VPN i Norge tilbyr 30 dagers prøveperioder.

Når du har funnet en tilbyder som faller i smak, anbefaler vi å gå for en årsplan. Med årlig betaling sparer du massevis sammenlignet med månedlig abonnement.

2. Lag brukerkonto

Registrer en brukerkonto hos din VPN beste. Du vil trenge brukernavn, passord og en tilkoblet epost-konto. Når det gjelder betaling, bør VPN beste ha muligheten til å betale med bitcoin hvis du vil forbli så anonym som mulig.

3. Installer programvaren

Tredje steg er å laste ned programvaren fra tilbyderens nettside. Sørg for at du beskytter alle enhetene dine. Med mindre du planlegger å installere VPN-et direkte på ruteren, må du laste ned programvaren manuelt på hver enhet i husholdningen.

Installasjonsprosessen bør være enkel, og tar vanligvis bare noen få minutter. Følg instruksjonene i brukergrensesnittet.

4. Koble deg til

Når VPN-et er installert, gjenstår det bare å finne deg til rette med brukergrensesnittet. Så snart du kan navigere programmet, bør du koble deg til en ekstern server. Er du ikke på utkikk etter en spesiell IP, anbefaler vi å koble deg til en geografisk nærliggende server.

5. Surf, eller se hva du vil

Nå er alt klart. Du kan surfe med ren samvittighet. Vil du se på amerikansk Netflix eller andre strømmetjenester uhindret av geoblokkeringer? Da kan du logge deg inn på din strømmetjeneste nå, og legge merke til et hav av nye muligheter.

Gå til ExpressVPN
30-dagers pengene-tilbake-garanti

Kan jeg bruke gratis VPN?

Gratis VPN er mulig å bruke, men jeg fraråder det på det sterkeste.

Begrenset antall servere

Med beste VPN Norge står hele verden tilgjengelig for fingerspissene dine. Med gratis VPN kan du regne med at budsjettet til utvikleren er stramt og dermed at servertilgangen er fattigslig. I tillegg er det mange om beinet på de få serverne som finnes, slik at du kan regne med mange avbrudd, hakking og hopping, gråt og tenners gnissel.

Logging av brukerdata

Med beste VPN i Norge trenger du ikke bekymre deg for at dine brukerdata blir logget. Selv med VPN beste gratis er du ikke beskyttet mot brukerlogging. Siden du ikke betaler direkte, blir du overvåket slik at tjenesten kan betale for seg selv med dine verdifulle data. Ofte blir din informasjon solgt til tredjeparter.  Mange gratis VPN er eid av kinesiske selskaper, og brukes til å spionere på utenlandske borgere.

beste vpn i norge

Beste VPN i Norge

Lite konkurransedyktige 

De store strømmetjenestene og underholdningsgigantene sover ikke i timen. De tar lisensene sine på alvor, og kjemper med nebb og klør for å hindre brukere i å ha tilgang til et ubegrenset strømmebibliotek. For ikke å nevne at mange VPN-servere blir jaktet på av nasjonale myndigheter i land med nettsensur.

Med beste VPN i Norge har du et utviklerteam som jobber for å oppdatere programvaren slik at du er sikret en god brukeropplevelse. Et gratis VPN har ikke ressursene til å sikre at servere forblir oppe når de store gutta kommer for å stenge dem ned.

Begrenset data

De fleste gratis-VPN begrenser hvor mye data du kan bruke innenfor et visst tidsrom. Ikke optimalt. Med beste VPN i Norge unngår du slike begrensninger.

Istedenfor å lide deg gjennom en gratis-VPN opplevelse, prøv et beste VPN Norge gratis i 30 dager. 

Gå til ExpressVPN
30-dagers pengene-tilbake-garanti

Konklusjon – Beste VPN i Norge

Vi er kommet til enden av denne artikkelen om beste VPN Norge. Forhåpentligvis har du lært noe nytt, og blitt mer oppmerksom på hvilke farer nettsurfere er utsatt for. Det betyr ikke at vi trenger å kaste inn håndkleet. Vi kan kjempe imot ved å både utvikle vårt eget nettvett, og ved å ta i bruk nyttig programvare.

En beste VPN løsning tar deg langt på vei, men er bare ett ledd i en forsvarsplan som burde inkludere også et passordprogram, samt en solid anti-malware. Vi har anmeldt både passord manager og anti-malware på denne siden, så hvis du er klar for neste steg, ta en titt. Hvis alle blir med på sikkerhetsdugnaden, slutter rekkene, og sørger for at det finnes så få svake ledd som mulig, kan vi sammen reise oss mot organisert nettkriminalitet, sensur og overvåking.

Dermed sørger vi for at internett forblir et trygt fristed for store og små. Det er dét personvern på nettet til syvende og sist handler om.

Ved å alle bruke VPN beste, sørger vi for et fritt, usensurert og trygt internett, og gjør det vanskelig for utenforstående å utnytte enhetene våre til kriminelle formål. Bli en del av bevegelsen du også.

Jeg er en skikkelig internettfreak! Og det er derfor jeg er i gode hender på dette nettstedet. Jeg vil vite alt om alle forhold knyttet til Internett. For meg er det en glede å gå inn i teknisk dybde - jo mer komplisert, jo bedre. Som tidligere hacker kjenner jeg ikke bare bitene og bytene ekstremt godt, men har også en tendens til å være veldig kreative.

Jeg vil gjerne høre fra deg.

Legg igjen et svar

PersonvernPåNettet.no